Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 550 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
12/11/2013
Υπεγράφησαν οι δανειακές συμβάσεις, μεταξύ , Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Δημοσίου και εμπορικών τραπεζών, συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η υπογραφή των συμβάσεων έχει μεγάλη σημασία για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της οικονομίας, όπως υπογράμμισαν ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Από πλευράς τραπεζών, υπεγράφησαν συμφωνίες με την Alpha Bank, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως «η επιτυχής κατάληξη της συμφωνίας για τους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τρεις ελληνικές τράπεζες αποτελούν ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην αποκατάσταση της ομαλής ροής χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, με ευρύτερα αναπτυξιακά οφέλη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης».
Ειδικότερα, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών ότι «το δάνειο που υπογράφεται σήμερα με την Παγκρήτια Τράπεζα αφορά τη χρηματοδότηση του προγράμματος «δουλειά για τους νέους», που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απώτερος στόχος μας είναι να υιοθετηθεί και από άλλες τράπεζες».
Υπενθυμίζεται πως οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤεπ προς την Ελλάδα, μετά την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών ανέρχονται για το 2013 σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το 2012.
Μέρος από τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθεί στα μεγάλα οδικά έργα, που έχουν παγώσει εδώ και τρία χρόνια λόγω της έλλειψης ρευστότητας που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση.
Επίσης σύμφωνα με τις προβλέψεις των τραπεζών, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν χορηγηθεί δάνεια συνολικού ύψους 635 εκατ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
Οι σχετικές συμφωνίες υπεγράφησαν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης για πρώτη φορά στην Αθήνα το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, της συνάντησης της διευθύνουσας επιτροπής της ΕΤΕπ, εν όψει της προεδρίας της ΕΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ