Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ο Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ.Ιννοκέντιος Στον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο

Αγαπητέ  Παναγιώτη.Χαίρε.
Πολύ χαρήκαμε που  σας γνωρίσαμε,αλλά και για την απλότητα και την καρδιακή  αβραμιαία φιλοξενία σας.
Στέλλω  κάτι για τον  Θεοφιλέστατο,τον οποίον προ ολίγου είδαμε στο TRT.
Αν μπεις στην εφημερίδα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λαρίσης,σελ.2,θα ιδείς κάποιο ρεπορταζ για τον Θεοφιλέστατο κ.Ιννοκέντιο.
Το ίδιο και στην ιστοσελίδα της Ι.Μ.Λαρίσης.
Κράτησε την ηλεκτρονική μου δ/νση και θα επικοινωνούμε,συνεργαζόμενοι για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή.
Αφού γνωρίζεις τους  Καθηγητές Αφούς Νανά,νομίζω πολύ θα ωφεληθείς (λόγω και  των γνώσεών σου σε θέματα νοσηλευτού),εάν συμμετάσχεις σε κάποιο κλιμάκιο,μαζί τους στην Τανζανία.Θa φροντίσουμε να   οργανώσουμε κάτι για Ρουάντα.Θα είναι πολύ χρήσιμο για τους ανθρώπους εκεί.΄Ισως αυτό επιτευχθεί και με ζυμμετοχή γιατρών από Λάρισα.
Σωτ..Μ.
 
 

 
Ο Επίσκοπος  Μπουρούντι και Ρουάντα κ.Ιννοκέντιος
Στον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ.Ιννοκέντιος,που βρέθηκε στην Λάρισα
 την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου,προσκεκλημένος της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ,επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιγνάτιο, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής π.Θεόκλητο Μπόλκα.
Οι δύο Ιεράρχες είχαν συνομιλία για αρκετή ώρα πάνω σε θέματα της Ιεραποστολής, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ.Ιγνάτιος συνεχάρη με την ευκαιρία τον Ιεραπόστολο Επίσκοπο κ.Ιννοκέντιο (ο οποίος  ως γνωστόν είναι ο τρίτος Ουγκαντός Ορθόδοξος Αρχιερεύς) τόσο για την ανάδειξή του στον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης, όσο και για το μεγάλο έργο που επιτελεί στο μακρινό Μπουρούντι.
Ο  Θεοφιλέστατος κ.Ιννοκέντιος μετέφερε ,στον Μητροπολίτη Λαρίσης,τις ευλογίες και τις θερμότατες ευχαριστίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τους πρώτους μήνες της διαποίμανσης της Επισκοπής  του  στο Μπουρούντι-Ρουάντα και τις δυσκολίες που συνάντησε εκεί.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου στην Ελλάδα, μετά την εκλογή του,τον Νοέμβριο του έτους 2012.
 
 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα
κ.Ιννοκέντιος,στη Λάρισα
Προσκεκλημένος της πορειας αγαπησ
 
 
Τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ,είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ,την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου,ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντα κ.Ιννοκέντιος,που  βρέθηκε στη Λάρισα,προερχόμενος από  τα Μετέωρα,τα οποία επισκέφθηκε  με τον Γέροντα της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου Χαλκιδικής,π.Θεόκλητο,για  λόγους προσκυνηματικούς .
Ο  Επίσκοπος,το απόγευμα της ίδιας ημέρας,ομίλησε στα μέλη της ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ για τις ανάγκες  της Μητροπόλεως και τις δυσκολίες  ενός νέου Επισκόπου σε μια νέα Ορθόδοξη Ιεραποστολική Επισκοπή στην Αφρική και μάλιστα στην μαρτυρική γη της  Ρουάντα που δοκιμάσθηκε από σκληρό εμφύλιο πόλεμο πολύ πρόσφατα.
Στη συνέχεια  συναντήθηκε με το Διοικ.Συμβούλιο,το οποίο ευχαρίστησε για την διάθεση  συνεργασίας  με την Επισκοπή  Μπουρούντι και Ρουάντα και ενημέρωσε για τις προτεραιότητες  των έργων (Κατήχηση και βάπτιση  νέων Ορθοδόξων,Επισκοπείο με χώρους οικοτροφείου και φιλοξενείας απόρων,Γυμνάσιο,μικρό κέντρο υγείας,Ενοριακούς Ναούς κλπ) ,ώστε να  δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  ανάπτυξης και  καλής και εύρυθμης λειτουργίας  της Ιεραποστολικής αυτής Ορθοδόξου Επισκοπής σε μια χώρα που  τώρα προσπαθεί να συνέλθει από τα συντρίμια της γενοκτονίας που συνεκλόνισε τον κόσμο στην 10ετία του `90.
Η Πορεία Αγάπης θα συνδράμει στο έργο  ανασυγκρότησης της τοπικής Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Ρουάντα-Μπουρούντι,με κάθε δυνατό τρόπο (οικονομικά,αποστολή αναγκαιούντων εφοδίων με  container κλπ).
Ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος  την επομένη ημέρα μετέβη για προσκύνημα στην Ιερά Μονή « Παναγία Ξενιά» (στον Αλμυρό),συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας,όπου έγινε δεκτός με  αγάπη από την Γερόντισσα και την  μοναστική αδελφότητα.Στη συνέχεια μετέβη στον Βόλο όπου συλλειτούργησε με τον Σεβ. κ.Ιγνάτιο στον  εορτάζοντα ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Βόλου (Εσπερινό και Θεία λειτουργία κυριώνυμης ημέρας,1ης Νοιεμβρίου).
 
Τυχόν ενδιαφερόμενοι για βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πορεία Αγάπης (Κωλέττη 5,πεζόδρομος μετά το Χατζηγιάννειο και τηλ.2410610319),με δυνατότητα και προσωπικής επικοινωνίας με τον Ιεραπόστολο Επίσκοπο κ.Ιννοκέντιο.
 

ΠΗΓΗ : 
smountzouris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ