Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Το νόημα της ευτυχίας κρύβεται στην φροντίδα των παιδιών μας

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/to-nohma-ths-eftyxias-kryvetai-sthn-frontida-twn-paidiwn-mas.html#ixzz2jWV9Y7b0


 
 Οι γονείς θεωρούν ότι η φροντίδα των παιδιών τους αποτελεί η πιο σημαντική δραστηριότητα της ζωής τους, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Pew  (σ.σ. pentapostagma.gr Pew Research Center).

Επίσης, βρέθηκε ότι οι γονείς πιστεύουν ότι παρόλο που η παιδική φροντίδα τους εξουθενώνει, εντούτοις τους καθιστά εξαιρετικά ευτυχισμένους.

“Οι γονείς απάντησαν ότι η φροντίδα των παιδιών τους αποτελεί μία πολύ πιο εξουθενωτική δραστηριότητα από ότι η αμειβόμενη εργασία" δήλωσε η Wendy Wang, ερευνητικό στέλεχος του ερευνητικού Κέντρου Pew. "Ταυτοχρόνως, οι γονείς βρίσκουν πολύ μεγαλύτερο νόημα στον χρόνο που περνάνε με τα παιδιά τους από τον χρόνο που σπαταλούν στην εργασία τους".

Η Αμερικανική Έρευνα Αξιοποίησης Χρόνου (American Time Use Survey - ATUS) διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί περνούν το χρόνο τους και μετρά την συναισθηματική κατάσταση των ερευνώμενων για κάθε δραστηριότητα. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012 είχε ως εύρημα ότι το 62 τοις εκατό των γονέων αξιολόγησαν την φροντίδα των παιδιών ως "πολύ σημαντική", δύο φορές παραπάνω δηλαδή από όσους δήλωσαν το ίδιο για την αμειβομένη εργασία τους - (σ.σ. pentapostagma.gr - 36 %).
 
Aναφορικά με το νόημα της ευτυχίας, η αφιέρωση χρόνο στα παιδιά "βαθμολογείται" εξίσου υψηλά από τους γονείς. Μόνο οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου προσεγγίζουν την παιδική φροντίδα ως δραστηριότητες με νόημα για τους πολίτες (41 και 35 τοις εκατό)
 
Παράλληλα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η παιδική φροντίδα είναι για τους γονείς "πολύ κουραστική" σε ποσοστό 12 τοις εκατό, περίπου δύο φορές παραπάνω από ότι οι οικιακές εργασίες (επτά τοις εκατό) και η αμειβόμενη απασχόληση (5 τοις εκατό). 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ