Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οκτώ Τραυματίες αστυνομικοί στην Πάτρα

ΠΗΓΗ BLOGGER : PoliceNet.gr

Δημοσιευμένο στο : http://www.defencenet.gr, http://www.astynomia.gr

Τετάρτη, 23 Μάιος 2012
-Συνολικά στους οκτώ ανέρχονται οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια στην Πειραϊκή-Πατραϊκή στην Πάτρα.
Σε 22 προσαγωγές, πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε χτες η αστυνομία στην περιοχή του εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα, όπου έγιναν συγκεντρώσεις από εκατοντάδες αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής, με τη συμμετοχή περίπου 350 ατόμων, μελών της «Χρυσής Αυγής», όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας
. Τα γεγονότα συνέβησαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία 30χρονου κατοίκου της περιοχής το περασμένο Σάββατο από 3 Αφγανούς για ασήμαντη αφορμή.
Η αστυνομία κάνει λόγο για επιθέσεις με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλος όγκος από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, στυλιάρια, λοστοί και άλλα αντικείμενα.
Πρισσότερα στην πηγή: http://www.defencenet.gr
23-05-2012:Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π.Δυτικής Ελλάδας σχετικά με χθεσινά επεισόδια στην Πάτρα, έξω από το παλιό εργοστάσιο της "Πειραϊκής Πατραϊκής"

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 23 Μαΐου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, τις απογευματινές ώρες χθες (22-05-2012), έξω από την κεντρική είσοδο του παλιού εργοστασίου της «Πειραϊκής Πατραϊκής», που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας, είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από κατοίκους της περιοχής, με τη συμμετοχή (350) περίπου ατόμων, κυρίως μελών της «Χρυσής Αυγής».

Τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλο όγκο από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποίησαν ξύλα, στυλιάρια, λοστούς και άλλα αντικείμενα. Πολλά από τα άτομα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ (8) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο. Επιπλέον προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με τη χρήση των αναγκαίων μέσων.

Προσήχθησαν είκοσι δύο (22) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν μέχρι στιγμής πέντε (5), ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.


http://www.astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ