Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των "νονών"


 
Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των "νονών"
Εκδόθηκε από την Αστυνομία το δελτίο Τύπου με το οποίο οι αρμόδιες αρχές υποστηρίζουν ότι εξαρθρώθηκαν δύο οργανωμένες συμμορίες "που ενέχονται σε εκβιάσεις καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας» και σε εκβιαστική είσπραξη επιταγών από τους εκδότες τους, Κατηγορούνται επιπλέον για διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, πλαστογραφίες, νομιμοποίηση εσόδων κ.ά."

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος είκοσι (20) ατόμων – μελών των εγκληματικών οργανώσεων
Συνελήφθησαν μέχρι τώρα δεκαπέντε μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη
Σε εβδομήντα (70) καταστήματα, όπως νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες της Αττικής «πουλούσαν προστασία».
Εισέπρατταν από 100 έως 1000 ευρώ την εβδομάδα ανάλογα το κατάστημα και την τοποθεσία του
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με διασφάλιση του απορρήτου της συνομιλίας, στα τηλέφωνα
210 647 6915 – 210 647 6234 καθώς και στο
Email : attica.extortionunit@hellenicpolice.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Εξαρθρώθηκαν, σήμερα (22.05.2012) στην Αττική, δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση και πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που «πουλούσαν προστασία» σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων ενέχονται και σε άλλες πράξεις, με κυριότερες την εκβιαστική είσπραξη επιταγών, την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, τη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Επίσης, τη διακίνηση ναρκωτικών, τη διάπραξη πλαστογραφιών, τα παράνομα παίγνια, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μέχρι στιγμής, δεκαπέντε (15) μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί τους. Συνολικά για την υπόθεση αυτή, από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες, εμπλέκονται τουλάχιστον είκοσι άτομα, ισάριθμα για τις δυο εγκληματικές οργανώσεις
Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας:
• Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και λοιποί χώροι που διατηρούσαν.
• Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, (αρχηγικά μέλη - εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, κ.λπ.).
• Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), οι διασυνδέσεις και οι μεταξύ τους σχέσεις.
• Ταυτοποιήθηκαν τα (70) καταστήματα - επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, καθώς και τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων (εισπράκτορες), στα οποία κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά.
• Καταγράφηκαν σε οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο) οι κινήσεις των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, κατά τη διάρκεια συναλλαγών και «εισπράξεων» από ιδιοκτήτες καταστημάτων – επιχειρήσεων, καθώς και συναντήσεις που πραγματοποιούσαν με τα αρχηγικά μέλη.
• Υπολογίστηκαν κατά προσέγγιση, τα μηνιαία οικονομικά οφέλη που είχε κάθε εγκληματική οργάνωση.

Σε έρευνες στα σπίτια και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των δύο οργανώσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέχρι τώρα :
• Τέσσερα (4) πιστόλια, ένα 22αρι, δυο 9άρια, και ένα 7.65 mm
• Ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο
• Σιγαστήρας, γκλόπ, μαχαίρια και στιλέτα
• Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
• 1.132 γραμμάρια κάνναβης
• Μεγάλος αριθμός ανείσπρακτων επιταγών
• Το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ περίπου
• Μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων
• Ατζέντες και χειρόγραφες σημειώσεις
Από τη έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία για περιστατικά ανθρωποκτονιών που έχουν συμβεί στο παρελθόν στην Αθήνα και στην Καλαμάτα.
Αναλυτικότερα, για κάθε εγκληματική οργάνωση, από την αστυνομική έρευνα και τα μέχρι τώρα στοιχεία, προέκυψαν τα εξής:

Α. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν από τουλάχιστον δέκα (10) μέλη, εκ των οποίων τα τρία (3) αρχηγικά, συγγενείς μεταξύ τους, ενώ με τις εντολές τους τα υπόλοιπα μέλη είχαν προβεί στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
• Παρείχαν «προστασία» σε τριάντα έξι (36) καταστήματα – επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αρτέμιδα, Ραφήνα, Μελίσσια, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα, Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αμερικής, Πατήσια, Γκάζι και Παγκράτι), εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους,
• Eισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από εκατό (100) έως χίλια (1.000) ευρώ εβδομαδιαίως για κάθε κατάστημα.
• Με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις, ενεργούσαν επίσης εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους.
• Προμηθεύονταν και κατείχαν όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικές ουσίες.
• Δάνειζαν χρήματα με τοκογλυφικούς όρους.
• Διευκόλυναν τη μετακίνηση ιερόδουλων για να εκδίδονται σε διάφορα καταστήματα
• Διατηρούσαν επαγγελματικές σχέσεις με καταστηματάρχες που διαχειρίζονταν παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και μίνι καζίνο.
• Προέβαιναν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συμμετείχαν στη διακίνηση γυναικών, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.
• Προέβαιναν στη νομιμοποίηση των εσόδων που προέκυπταν από τις παράνομες πράξεις τους με επενδύσεις που έκαναν σε επιχειρήσεις που διατηρούσαν

Β. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η Ομάδα αυτή αποτελούνταν επίσης από τουλάχιστον δέκα (10) μέλη, εκ των οποίων οι τρεις (3) δρούσαν ως αρχηγοί, ενώ με τις εντολές τους τα υπόλοιπα μέλη είχαν προβεί στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
• Παρείχαν «προστασία» σε τριάντα τέσσερα (34) καταστήματα - επιχειρήσεις (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, internet cafe κ.α.) σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι-Μπουρνάζι, Μαρούσι, Αιγάλεω, Γέρακας, Κυψέλη, Άλιμος, Γαλάτσι, Νέα Ερυθραία, Γκάζι, Νέα Φιλαδέλφεια, Πεδίο του Άρεως, Αμπελόκηποι και Πατήσια), εκβιάζοντας με ενέργειες και πράξεις τους ιδιοκτήτες τους,
• Εισέπρατταν διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία κυμαίνονταν από εκατόν πενήντα (150) έως και πεντακόσια (500) ευρώ εβδομαδιαίως για κάθε κατάστημα.
• Ενεργούσαν με εκβιαστικές ενέργειες και πράξεις, εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες, κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους.
• Προμηθεύονταν όπλα και πυρομαχικά.
• Προέβαιναν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
• Δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο απομιμητικών προϊόντων.

Εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων αλλά και των αναζητουμένων κατηγορουμένων και σε άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους αφορά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα και, κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες και λοιποί εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων, διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εκβιαστική είσπραξη επιταγών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (23.05.2012) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Όσοι πολίτες, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες ή άλλοι επιτηδευματίες, έχουν πέσει θύματα των δυο παραπάνω εγκληματικών οργανώσεων και επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες, επώνυμα ή ανώνυμα, για τη δράση τους παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξασφαλίζεται το απόρρητο της συνομιλίας".

ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ