Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (5) ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛ-ΣΟΥ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Καλαμάτα, 24 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα και προσήχθησαν συνολικά τριάντα πέντε (35).
Κατασχέθηκαν τρία (3) δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-5-2012) από το πρωί έως το μεσημέρι, ακόμη μία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν τριάντα πέντε (35) άτομα και συνελήφθησαν τρία (3) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων και κατοχή ποσότητας κάνναβης.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης και τέσσερις (4) συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους -66,1- γραμμαρίων.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν οκτώ (8) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Κόρινθος, 24 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε μία υπόθεση (1) ένοπλης ληστείας και τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων στην Κορινθία.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Εξιχνιάστηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία υπόθεση (1) ένοπλης ληστείας και τέσσερις (4) κλοπές-διαρρήξεις στην Κορινθία.
Συνελήφθησαν, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 28 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και το αδίκημα της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, προχθές (22-5-2012) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από δύο ημεδαπές, δυο τσάντες που περιείχαν χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.
Μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, εντός ορίων του αυτοφώρου, χθες (23-5-2012) το απόγευμα, ενώ όπως επίσης προέκυψε, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμα ένα (1) άτομο, το οποίο αναζητείται, είχαν διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων:
  • Χθες (23-5-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσαν από κατάστημα-καφετέρια, ιδιοκτησίας ημεδαπού, φιάλες ποτών.
  • Την 11-5-2012 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας αλλοδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά, ένα χρυσό γυναικείο ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την 9-5-2012 το πρωί, στην Περαχώρα Κορινθίας, αφού παραβίασαν παράθυρο οικίας ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πιστόλι κρότου και ένα κυνηγετικό όπλο.
  • Την 1-5-2012 το απόγευμα, στο Λουτράκι Κορινθίας, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα ρεσεψιόν ξενοδοχείου, αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο όπως προέκυψε, πούλησαν αντί χρηματικού ποσού, σε έναν 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου εντός θήκης.
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο με δώδεκα φυσίγγια.
  • Δύο (2) φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
  • Μία (1) μάλλινη κουκούλα ( F ull F ace).
  • Δύο (2) μεταλλικοί λοστοί.
Επιπρόσθετα, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις. \


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σπάρτη, 24 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας και κατάστημα στην Λακωνία.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.
Είχαν συλληφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής.
Από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 173.000 ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) υποθέσεις ληστείας, μία σε υποκατάστημα τράπεζας και μία σε κατάστημα, στην Σπάρτη Λακωνίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 29 και 35 ετών, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.
Οι ανωτέρω, είχαν συλληφθεί την 4-6-2011 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, όταν αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, υποκατάστημα Τράπεζας, μαζί με συνεργό τους ο οποίος είχε διαφύγει.
Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία, ενώ είχε διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, διέπραξαν και τις εξής περιπτώσεις ληστειών:
  • Την 4-3-2011 το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, μαζί με δύο (2) ακόμα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλων, αφού αρχικά έθραυσαν με βαριοπούλα πόρτα υποκαταστήματος Τράπεζας, ένας από αυτούς μπήκε εντός και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό τον 170.000 ευρώ, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 22-2-2011 από την Αργυρούπολη Αττικής.
  • Την 13-12-2010 το πρωί, ο 29χρονος, μαζί με δύο (2) ακόμα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλων, αφού μπήκαν σε κατάστημα – υπεραγορά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό τον 3.250 ευρώ περίπου, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρηματικό ποσό, που υπερβαίνει τις -173.000- ευρώ.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 24 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, για ληστεία σε βάρος ομοεθνούς τους, στην Λακωνία.
Συνελήφθησαν, χθες (23-05-2012) το πρωί, στην Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 21 και 25 ετών αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος 28χρονου ομοεθνή τους.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (23-05-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Σκάλα Λακωνίας, αφού συνάντησαν τον 28χρονο, με το πρόσχημα ότι έπρεπε να μεταφέρουν ομοεθνή τους στο νοσοκομείο, με την χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν τραυματίζοντας τον ελαφρά, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, εντόπισαν και συνέλαβαν, εντός των ορίων του αυτοφώρου, τους τρεις αλλοδαπούς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 24 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας.
Συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα και προσήχθησαν συνολικά εξήντα ένα (61).
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) αλλοδαπού.
Κατασχέθηκαν -202- κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (23-05-2012) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν συνολικά εξήντα ένα (61) άτομα και συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Δέκα (10) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
  • Έξι (6) ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν τριάντα έξι (36) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, σε αποθήκες και οικία, οι οποίες είχαν γίνει το τελευταίο δίμηνο στη Σκάλας Λακωνίας, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατασχέθηκαν διακόσιοι δύο (202) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών Σπάρτης και Γυθείου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ