Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNESCO
22/05/2012
H Ελληνική Εθνική Επιτροπή του ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών) σε συνεργασία με το ICAHM (Διεθνής Επιτροπή για την προστασία των Μνημείων Αρχαιολογικής Κληρονομιάς) διοργανώνουν, από αύριο έως και τις 25 Μαΐου, διεθνές συνέδριο με θέμα «From past experience to new synergies: the Future of Protection Heritage Management for Archaeological Heritage in Times of Economic Crisis». 


Το αντικείμενο του συνεδρίου είναι ιδιαίτερα επίκαιρο και εστιάζει στη διερεύνηση λύσεων για την κάτω από δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. 

Στο συνέδριο μετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και φορέων που σχετίζονται με την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά όπως η UNESCO, η ICCROM - Διεθνές Κέντρο για τη Συντήρηση, η ICOM – Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων κ.ά. 

Πολλοί από τους συνέδρους δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο στους τομείς της οικονομίας, της ανάπτυξης και φυσικά του πολιτισμού και των τεχνών. 

Πρόκειται για διευθυντικά και ανώτατα στελέχη σε διεθνείς οργανώσεις και φορείς, για οικονομολόγους και διαπραγματευτές, καθώς και για ερευνητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές, που διδάσκουν σε εξέχοντα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο. 

Οι επιμέρους ενότητες του συνεδρίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως η Εκπαίδευση και η Επικοινωνιακή Πολιτική, η Νομοθεσία – ελληνική και διεθνής - για την προστασία των αρχαιοτήτων και την παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, η Συντήρηση, Αναστήλωση και Ανάδειξη μνημείων και πολλά άλλα. 

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται προβολές επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών ταινιών, καθώς και ξεναγήσεις στην Ακρόπολη Αθηνών, το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Μονή Δαφνίου. 

Η απήχηση της διοργάνωσης του συνεδρίου υπήρξε μεγάλη και περισσότεροι από 50 ομιλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή. 

Η δημοσίευση των ανακοινώσεων θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στη διεθνή βιβλιογραφία για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη διαλόγου και τον σχεδιασμό λύσεων προς όφελος των μνημείων σε πολλές χώρες του κόσμου. 

Με την υποστήριξη του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων. Για τη διοργάνωση του συνεδρίου υπήρξε καθοριστική η συμβολή των χορηγών «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», «ίδρυμα για το Παιδί και την Οικογένεια» «S & B Βιομηχανία Ορυκτά Α.Ε.», «LAVA Μεταλλευτική και Λατομική Α.Ε.», «Athens Center Square Hotel».

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ