Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (6 ) ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά , 28 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης .
Εκριζώθηκαν εκατόν έξι (106) δενδρύλλια κάνναβης.
Συνελήφθησαν σήμερα (28-05-2012) το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Σκουρβούλων του Δήμου Φαιστού, ένας 40χρονος ημεδαπός και μία 28χρονη ημεδαπή για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για την καταπολέμηση της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών και μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν σήμερα το πρωί, φυτεία αποτελούμενη από εκατόν έξι (106) δενδρύλλια (ύψους από 0,20 έως 1,70 εκατοστών) στο στάδιο της ανάπτυξης τα οποία καλλιεργούσαν ο 40χρονος και η 28χρονη, σε ρεματιά και σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.







ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 28 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για φοροδιαφυγή, ύψους 1.520.405 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (28-5-2012) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 60χρονος ημεδαπός, έμπορος πολύτιμων μετάλλων, κατηγορούμενος για την πράξη της φοροδιαφυγής με τη λήψη εικονικών τιμολογίων, συνολικού ποσού 1.520.405 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 19 παρ.1 του Ν.2523/97 όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το Ν. 3943/2011.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.




ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ηγουμενίτσα, 28 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και κατοχή όπλων στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.
Αναζητείται ένας ομοεθνής συνεργός του.
Συνελήφθη, σήμερα (28-05-2012) στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και κατοχή όπλων και παράνομη είσοδο στη χώρα ενώ αναζητείται ένας ομοεθνής συνεργός του.
Αναλυτικότερα, σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη θέση γέφυρα Κεστρίνης του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζοί.
Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Ύστερα από πεζή καταδίωξη, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φιλιατών ο 46χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ ο 42χρονος συνεργός του διέφυγε, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση της περιοχής.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία σακούλα που περιείχε, τρία (3) πιστόλια, διαμετρήματος των 8 mm και δεκατέσσερα (14) φυσίγγια, ιδίου διαμετρήματος.
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο, με τρεις κάρτες sim .
  • το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 42χρονου και την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.






ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 28 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών για κλοπές πετρελαίου και μπαταριών από απορριμματοφόρα φορτηγά αυτοκίνητα
Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής.
Ο ένας από τους δράστες διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για κλοπές
Συνελήφθησαν χθες (27-5-2012) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40, 43 και 56 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές πετρελαίου και συσσωρευτών από απορριμματοφόρα φορτηγά αυτοκίνητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών εντόπισαν τους τρεις δράστες, στο εσωτερικό περιφραγμένου χώρου υγειονομικής ταφής, να αφαιρούν πετρέλαιο, από απορριμματοφόρο φορτηγό του Δήμου Αλεξανδρούπολης και επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Οι τρεις δράστες μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως λίγο αργότερα, με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνελήφθησαν.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένας (1) εύκαμπτος σωλήνας και οκτώ (8) πλαστικά δοχεία, τα οποία περιείχαν 40 λίτρα πετρέλαιο.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το τελευταίο τρίμηνο, οι τρεις δράστες, προέβησαν άλλες τέσσερις φορές σε κλοπές από απορριμματοφόρα οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στον ίδιο χώρο, από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά 780 λίτρα πετρέλαιο και δύο (2) μπαταρίες.
Σημειώνεται επίσης ότι ο 43χρονος συλληφθείς διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Βουλγαρίας, για κλοπές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Φερών Αλεξανδρούπολης, για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής των δραστών σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 28 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 1.150.000 ευρώ .
Συνελήφθη, σήμερα (28-5-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 64χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των ατομικών οφειλών του 64χρονου, επιχειρηματία στο χώρο εμπορίας Βιομηχανικού εξοπλισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.155.054,09 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 28 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στη Λακωνία.
Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της ομάδας, ενώ στην υπόθεση ενέχεται ένας ακόμα ομοεθνής τους.
Είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές και απόπειρες κλοπής, μετασχηματιστών.
Η ζημιά που προκάλεσαν στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται στις
-72.000- ευρώ.
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Σκάλας, Κροκεών και Περιφέρειας Σπάρτης, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.
Συνελήφθησαν, προχθές (26-5-2012) το μεσημέρι, τρία (3) μέλη της ομάδας, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 31, 30 και 31 ετών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχεται και ένας ακόμα ομοεθνής τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.
Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, το οποίο αποδόθηκε στον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος της Δ.Ε.Η., ενώ επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι από την 21-5-2012 έως και την 24-5-2012, είχαν διαπράξει έξι (6) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.
Η συνολική ζημιά που είχαν προκαλέσει στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., από την παράνομη δράση τους, υπολογίζεται στις -72.000- ευρώ.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βαλαχιώτη, το οποίο συνεχίζει τις έρευνες, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Σκάλας, Κροκεών και Περιφέρειας Σπάρτης, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τρίπολη, 28 Μαΐου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την προστασία του ποδηλάτου σας, την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν απώλειας ή κλοπής του.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή το γεγονός ότι πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας πλέον, χρησιμοποιούν το ποδήλατο, ως μέσο μεταφοράς για τις κάθε είδους δραστηριότητές τους μέσα στις πόλεις, παρέχει ορισμένες χρήσιμες σ υμβουλές και βέλτιστες πρακτικές προς τους πολίτες, για την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν απώλειας ή κλοπής του:
  • Αγοράστε και χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό και ποιοτικό λουκέτο για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας.
  • Κλειδώστε «σφιχτά» το ποδήλατό σας, ώστε να είναι δύσκολο να μετακινηθεί, όταν είναι σταθμευμένο.
  • Κλειδώστε τους δύο τροχούς και το μεταλλικό πλαίσιο σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο.
  • Ασφαλίστε την κλειδαριά σας, ώστε να μην ακουμπά στο έδαφος ή στο πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να σπάσει ή να σφυρηλατηθεί.
  • Κάντε αδύνατο για έναν κλέφτη να σπάσει και να ανοίξει το λουκέτο, προσαρμόζοντας την κλειδαριά «σφιχτά» στο ποδήλατό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι κλειδαριές έχουν κλειδώσει το μεταλλικό πλαίσιο του ποδήλατου, καθώς και τους δύο τροχούς. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το σταθερό σημείο που έχετε κλειδώσει το ποδήλατο δεν μπορεί να κοπεί.
  • Μην αφήνετε το ποδήλατό σας στο ίδιο σημείο κάθε μέρα.
  • Καταγράψτε τον αριθμού πλαισίου του ποδηλάτου σας, εφόσον υπάρχει.
  • Κάντε κάποια τυχαία σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το ποδήλατό σας, αν κλαπεί, κοντά στο τιμόνι, κάτω από το λαιμό της σέλας, πάνω ή κάτω από τα πεντάλ ή στην πίσω ρόδα.
  • Παρκάρετε το ποδήλατό σας σε εμφανή θέση, ώστε να είναι ορατό σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να το κλέψει.
  • Χρησιμοποιήστε καθορισμένους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων.
  • Μην εγκαταλείπετε ή πάρτε μαζί σας, εφόσον αυτό είναι αντικειμενικά δυνατόν, τα μέρη του ποδηλάτου που μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς τη χρήση εργαλείων, όπως φανάρι, τρόμπα ελαστικών, ταχύμετρο, μπαγκαζιέρα, σέλα και άλλα. Καταγγείλετε στην Αστυνομία την παράνομη αφαίρεση του ποδηλάτου σας. Κάλεσε το 100 σε οποιαδήποτε ύποπτη περίπτωση.












































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ