Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οι θέσεις της ΠΟΑΣΥ για τη μη συμμετοχή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο PSI

Οι θέσεις της ΠΟΑΣΥ για τη μη συμμετοχή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο PSI
Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες των θέσεων της Ομοσπονδίας μας όσον αφορά το ΟΧΙ που διατυπώθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΠΑΣΑ κατά την επίμαχη συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2012 (σχετική ανακοίνωσή μας Αρ. Πρωτ.:506/1/8), δημοσιοποιούμε τα αποσπάσματα των τοποθετήσεων του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστου ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και του Αντιπροέδρου Οικονομικών κ. Αντώνη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ, όπως είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της συνεδρίασης:

«Λαβών τον λόγο ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ευχαριστώντας τα μέλη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για την διάθεση ενημερωτικού χρόνου, είπε ότι ουδεμία αμφιβολία έχει, για το ότι τα μέλη του Συμβουλίου, οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση, ο σκοπός ενός εκάστου εξ' αυτών θα στοχεύει στην διασφάλιση των συμφερόντων του Ταμείου, την οποία με μεγάλη ανησυχία αναμένει το σύνολο των μετόχων του.
Συνεχίζοντας είπε, ότι έχει εκφράσει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. την ευθεία αντίθεση στην τακτική και πρακτική, να λειτουργούν τα μέλη του Δ.Σ. «με το πιστόλι στον κρόταφο» και να καλούνται σε χρόνο ρεκόρ να βρίσκονται, όπως συνέβη χθες, σε συγκεκριμένο σημείο χωρίς να τους δίδεται ο χρόνος να ενημερωθούν, ώστε να είναι σε θέση να εκφράσουν με σοβαρότητα και νηφαλιότητα τις απόψεις τους σε ένα τόσο μεγάλο σοβαρό θέμα, όπως είναι το σήμερα συζητούμενο στο Συμβούλιο σας.
Συνεχίζοντας, είπε, ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στα κελεύσματα των κυβερνώντων, αφού επέδειξαν κατ' επανάληψη απόλυτη αναξιοπιστία σε ό,τι αφορά τον χειρισμό των θεμάτων των ασφαλιστικών Ταμείων. Σήμερα, προσέθεσε, καλούνται τα μέλη του Συμβουλίου να πιστέψουν αυτά που λέχθηκαν χθες. Δεν αποδεχόμαστε είπε, τέτοιες τακτικές και δεν εφησυχάζουμε στα μεγάλα προβλήματα, που δημιούργησε το ίδιο το πολιτικό σύστημα, χωρίς οι μέτοχοι των Ταμείων ουδεμία ευθύνη να έχουν. Συνεχίζοντας, είπε, και αν ακόμα συναινούσαμε σήμερα, τίποτα δεν θα αλλάξει σε λίγες μέρες, που οι απαιτήσεις του πολιτικού συστήματος θα είναι ίδιες ή και χειρότερες. Το ερώτημα είναι «για την κατάντια αυτή, υπάρχουν υπεύθυνοι;» Ήδη με τον ψηφισθέντα προχθές νόμο, τα μέλη απαλλάσσονται των ευθυνών τους. Υπάρχουν, όμως, συμπλήρωσε, ευθύνες και σε άλλα επίπεδα; Οπωσδήποτε ναι, ανεξάρτητα από την ασυλία τους. Δεν έχω την τεχνοκρατική ή επιστημονική γνώση είπε, αλλά διαβλέπω, ότι η ακολουθούμενη τακτική και πρακτική θα οδηγήσει σε πλήρη συρρίκνωση και καταστροφή των Ασφαλιστικών Ταμείων και έχουμε χρέος να είμαστε κάθετα αντίθετοι σ' αυτές τις πρακτικές. Γι' αυτό, είπε, είμαι σήμερα εδώ, για να εκφράσω ρητά την αντίθεσή μου, σε ό,τι πάει να δρομολογηθεί για την διάλυση των Ταμείων και των συμφερόντων των μετόχων τους. Εσείς, είπε, είστε υποχρεωμένοι, ως εκ της θέσεώς σας, να προστατεύσετε την περιουσία του Ταμείου και να αποτρέψετε την καταλήστευση των αποθεματικών του και εγώ ως εκπρόσωπος του συνόλου των μελών της Ομοσπονδίας, της οποίας τυγχάνω Πρόεδρος, να εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου για συμμετοχή του Ταμείου στην ανταλλαγή Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Τέλος, είπε, λεπτομερέστερα επί του αντικειμένου του θέματος, θα τοποθετηθεί στην συζήτηση αυτού ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Υπαστυν. Β' ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνιος, ο οποίος και παρίσταται.
Τον λόγο έλαβε το μέλος ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνιος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη, ότι το Συμβούλιο σήμερα καλείται να πάρει Απόφαση σε ένα κρίσιμο θέμα, που αφορά ευθεία και άμεση προσβολή των συμφερόντων των μετόχων του και συγκεκριμένα των δύο (2) Τομέων (Τομέας Πρόνοιας Αστυνομικών Τ.Π.ΑΣ. και Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής Τ.Ε.Α.Ε.Χ.) του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., δηλαδή να αποδεχθεί εθελοντικά την κάθετη απομείωση των αποθεματικών τους, σχεδόν κατά το ήμισυ, τα οποία αποτελούν εισφορές των μετόχων του.
Αυτό βεβαίως, έρχεται σε ευθεία αντίθεση, τόσον με την κοινή λογική, αλλά και την συνείδηση αυτών που έχουν κληθεί και ορισθεί να διοικούν το Ταμείο και συγκεκριμένα να διαχειρίζονται την περιουσία του. Με δεδομένο, ότι η περιουσία του Ταμείου ανήκει στους μετόχους του, θεωρώ ότι ουδείς νομιμοποιείται να συναινέσει στην αφαίμαξη αυτή, με οποιοδήποτε τρόπο των σχηματισθέντων αποθεματικών, είτε αυτά προήλθαν από εισφορές, είτε από κοινωνικούς πόρους, αφού και στις δύο περιπτώσεις, αποτελούν κεκτημένα και απαράγραπτα δικαιώματα των μετόχων.
Τυχόν συναίνεση στην ανταλλαγή Ομολόγων, αποτελεί ενέργεια, ανεξάρτητα από την νομική κάλυψη της ασυλίας των μελών, τουλάχιστον ηθικά και δεοντολογικά ανεπίτρεπτη, αφού και από την Εισήγηση προκύπτει ότι από την ενδεχόμενη συμμετοχή στο ΡSΙ, θα προκύψει ανυπαιτίως οικονομική ζημία για το Ταμείο, χωρίς σαφή δέσμευση μελλοντικής αποκατάστασης αυτής και μερική ανατροπή των παραδοχών βιωσιμότητας των Τομέων. Με αυτό το σκεπτικό και με δεδομένο, ότι τα Ομόλογα των Τομέων αποτελούσαν επένδυση με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αναφέρεται στην Εισήγηση εξ' αυτού και μόνον του λόγου, δεν νοείται σήμερα με τη δική μας Απόφαση, να νομιμοποιήσουμε αυθαίρετα, την απώλεια αυτού του σχηματισθέντος Κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ