Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Το σεξ διώχνει πόνο, άγχος και ανασφάλεια

BLOGGER : Τό σεξ έχει απασχολήσει όλους τους ανθρώπους παρακάτω θα διαβάσεται κάποιες οδηγίες.




Όλοι ξέρουμε τα βασικά για το σεξ – από την αναπαραγωγή και τον οργασμό μέχρι τους δυνητικούς κινδύνους όταν το κάνουμε χωρίς προφυλάξεις. Ωστόσο παρέχει μερικά οφέλη, τα οποία δεν είναι και τόσο γνωστά στους περισσότερους ανθρώπους.
Να τι έχουν δείξει οι επιστημονικές μελέτες.
Μειώνει το άγχος
Αν και υπάρχει το επονομαζόμενο «άγχος επίδοσης», όπου ο άντρας ή/και η γυναίκα αγωνιούν αν θα τα καταφέρουν καλά και θα εντυπωσιάσουν τον/την σύντροφό τους, υπάρχει και κάτι άλλο: η αγχολυτική δύναμη του σεξ. Μελέτες σε τρωκτικά και σε ανθρώπους έχουν δείξει πως η σεξουαλική δραστηριότητα ελαττώνει το άγχος.
Μελέτη σε 24 άνδρες και 22 γυναίκες που κρατούσαν ημερολόγια της σεξουαλικής δραστηριότητάς τους και έδωσαν ομιλία ενώπιον κοινού (για πολλούς, αυτή είναι μία από τις πιο στρεσογόνες δραστηριότητες), έδειξε πως όσοι έκαναν το περισσότερο σεξ είχαν τη χαμηλότερη αρτηριακή πίεση στη διάρκεια της ομιλίας.
Το εύρημα αυτό, πάντως, δεν ισχύει για τον αυνανισμό.

Μας κάνει ευτυχισμένους
Το σεξ και η ευτυχία συμβαδίζουν, σύμφωνα με αρκετές μελέτες. Μία από αυτές, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «The American Economic Review», διεξήχθη σε 900 γυναίκες και έδειξε πως η σεξουαλική επαφή ήταν η δραστηριότητα που τις έκανε να νιώθουν πιο ευτυχισμένες.
Ανάλογη μελέτη με 16.000 εθελοντές έδειξε πως όσοι ανέφεραν τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, έκαναν και το περισσότερο σεξ. Μάλιστα η συγκεκριμένη μελέτη, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών (NBER) των ΗΠΑ, υπολόγισε πως αν ένας άνθρωπος αυξήσει τις ερωτικές συνευρέσεις του από μία φορά το μήνα σε μία φορά την εβδομάδα, θα αποκομίσει το ίδιο αίσθημα ευτυχίας που θα του έδινε αύξηση κατά... 50.000 δολάρια (38.324 ευρώ) στο μισθό του!
Πάντως σημασία έχει το είδος του σεξ: οι άντρες που πλήρωναν για σεξ ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι – το ίδιο και όσοι (άντρες ή γυναίκες) απατούσαν τον/την σύντροφό τους, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

Μας προστατεύει από τις ιώσεις
Το συστηματικό σεξ μπορεί να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αρκεί να μην το παρακάνει κανείς, σύμφωνα με πολλές μελέτες.
Μία από αυτές έδειξε πως όσοι κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), το οποίο υπάρχει στο σάλιο και στους βλεννογόνους του σώματος (λ.χ. στόμα, μύτη, κόλπο) και αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού εναντίον των λοιμώξεων.
Ωστόσο, όταν κάποιος κάνει σεξ πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, τα επίπεδα της IgA μειώνονται σε εκείνα των ατόμων που απέχουν του σεξ – εύρημα που υποδηλώνει πως υπάρχει ένα όριο στο συγκεκριμένο όφελος.

Καταπραΰνει τον πόνο
Ο οργασμός δεν μας κάνει μόνο να αισθανόμαστε καλά, αλλά ασκεί και αναλγητική δράση. Μελέτη του Πανεπιστημίου Ράτγκερς έδειξε ότι οι γυναίκες παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή στον πόνο και μειωμένη αντίληψή του στη διάρκεια της κολπικής διέγερσης και του οργασμού.
Άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Pain» έδειξε ότι κατά την κολπική διέγερση, η αντοχή της γυναίκας στον πόνο αυξάνεται κατά 36-40% - με την αντίστοιχη αύξηση στη διάρκεια του οργασμού να είναι 74,6%. Προφανώς κάτι συμβαίνει στον εγκέφαλο που αμβλύνει το αίσθημα του πόνου, λένε οι ερευνητές.

Μειώνει την ανασφάλεια
Αν ανησυχείτε για το μέλλον της σχέσης σας, φροντίστε να κάνετε συχνά σεξ: μπορεί να καταπραΰνει τους φόβους σας.
Μελέτη σε νεόνυμφους έδειξε πως όσοι είχαν υψηλά επίπεδα νευρωτισμού (είναι ένα χαρακτηριστικό κατά το οποίο παρουσιάζει κάποιος διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης και συχνή ανησυχία) αντιμετώπιζαν καλύτερα το γάμο τους όταν έκαναν συχνά σεξ.
Στη συγκεκριμένη φάση του γάμου, το σεξ δεν αύξανε την ευτυχία, αλλά οι νευρωτικοί σύζυγοι ηρεμούσαν όταν υπήρχε συχνή δραστηριότητα στο υπνοδωμάτιο.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας» (JAMA) και πραγματοποιήθηκε σε 30.000 άντρες έδειξε πως όσοι είχαν την πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του προστάτη.
Στην πραγματικότητα, όσοι εκσπερμάτωναν 21 φορές ή περισσότερες τον μήνα, είχαν κατά 33% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τον συγκεκριμένο καρκίνο.

Πηγή: Τα Νέα


ΠΗΓΗ  ΒLOGGER : Περισσότερα: Το σεξ διώχνει πόνο, άγχος και ανασφάλεια | E-Radio.gr Blog - The Hellenic Radio Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ