Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα Νότια προάστια

 


Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα Νότια προάστια

Μια φράση του Μίκη Θεοδωράκη στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί το πρώτο κέντρο δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους οικονομικά αδύναμους. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα μέτρα λιτότητας και τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε δηλώσει ότι: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν πρέπει να πεινάσει κανείς Έλληνας και κανείς να μην μείνει χωρίς φάρμακο».  


Έτσι, εκείνο το βράδυ γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου το οποίο ύστερα από τρείς μήνες συντονισμένων ενεργειών του Δήμου Ελληνικού και μιας ομάδας εθελοντών ιατρών, στεγάστηκε στην πρώην αμερικάνικη βάση και άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί όλους τους ανασφάλιστους πολίτες.  

Πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, μια ομάδα εθελοντών πολιτών, με πρωτεργάτη τον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα, κατάφερε να δημιουργήσει και να στελεχώσει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.  

«Σκοπός του ιατρείου είναι να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν σε μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα» δηλώνει στο www.protothema.gr ο Γ. Βήχας τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί στρατιές νεόπτωχων συμπολιτών μας οι οποίες στερούνται την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. 

«Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χάνουν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω της αυξανόμενης ανεργίας. Σ΄ αυτές τις δύσκολες μέρες, απέναντι στην απελπισία, την θλίψη και την ανασφάλεια αποτελεί καθήκον όλων μας να αντιτάξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αγάπη στον συνάνθρωπό μας» μας εξηγεί ο ίδιος επισημαίνοντας πως όλος ο ιατρικός εξοπλισμός που διαθέτει το Κέντρο τόσο σε ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία, όσο και σε φάρμακα, συγκεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο από δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών.  

Την συνεχή ανάγκη για δωρεές στο Κέντρο τονίζει μιλώντας στο www.protothema.gr και ο εθελοντής ιατρός Γιάννης Μαραγκός. « Επειδή όλο το εγχείρημα στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της λειτουργίας του, η προσφορά κυρίως σε φάρμακα από τους πολίτες» δηλώνει ο Γ. Μαραγκός παροτρύνοντας τους δημότες να προσφέρουν στο Κέντρο όσα φάρμακα έχουν στο σπίτι τους και πλέον δεν τα χρειάζονται διότι έτσι δίνουν ζωή σε κάποιον άλλο συμπολίτη τους που τα έχει ανάγκη.  

Περισσότεροι από 14 ιατροί των βασικών ειδικοτήτων παρέχουν εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όσους τους έχουν ανάγκη. Στο ιατρικό προσωπικό του Κέντρου ανήκουν διάφορες ειδικότητες όπως καρδιολόγοι, παιδίατροι, ορθοπεδικοί, πνευμονολόγοι, ουρολόγοι, γυναικολόγοι, οδοντίατροι, ψυχολόγοι και άλλοι ιατροί.  

Μέχρι σήμερα, το Κέντρο εξυπηρετεί δημότες Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, οι οποίοι σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των τριών δήμων έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν τους γιατρούς και να προμηθευτούν τα απαραίτητα φάρμακα. Οι πολίτες μπορούν επίσης να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν για το Κοινωνικό Φαρμακείο

ΠΗΓΗ : Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44410:2012-03-22-002247&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz1q4jerxMu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ