Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (6) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 20 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε Εγκληματική Ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στη Μεσσηνία.
Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) ληστείες, ενώ συνελήφθη ένας (1) αλλοδαπός κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) άτομα, μέλη της ομάδας, τα οποία αναζητούνται.
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας και του Κοπανακίου Μεσσηνίας.

Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις ληστειών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί Όπλων.
Συνελήφθη, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης της κας Ανακρίτριας Κυπαρισσίας, ένας (1) 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται άλλα δύο (2) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με τους άλλους δύο (2), είχαν διαπράξει στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου του 2011 και στις αρχές του μηνός Μαρτίου του τρέχοντος έτους, τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών σε οικίες:
  • Την (03-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση ξύλινων ροπάλων, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, έγγραφα, καθώς και χρυσαφικά.
  • Την (05-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και έγγραφα.
  • Την (09-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στις Ράχες Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση ξύλινου ροπάλου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, καθώς και χρυσαφικά.
  • Την (10-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Μουριατάδα Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Την (11-12-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελαία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, τον ακινητοποίησαν με τη χρήση κατσαβιδιού και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Την (05-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ροντάκι Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και αφού τραυμάτισαν με τη χρήση ξύλινου ροπάλου το σύζυγο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
  • Την (06-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Αγριλιά Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία όπου διέμεναν δύο (2) ημεδαπές, τις ακινητοποίησαν με τη χρήση μαχαιριού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Την (07-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελαία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, τους ακινητοποίησαν με χρήση ξύλινου ροπάλου και μαχαιριού και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Επιπλέον, βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο είχαν αποκρύψει οι δράστες μέσα σε πλαστική σακούλα και το είχαν τοποθετήσει εντός πλαστικού δοχείου λαδιού και αποδόθηκε στους παθόντες.
Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στην κα. Ανακρίτρια Κυπαρισσίας.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

2.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 20 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερίδα σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθεί αύριο (21-03-2012) στα «Εκπαιδευτήρια Kωστέα - Γείτονα».

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει αύριο (21-03-2012) και ώρα 12:00, στα «Εκπαιδευτήρια Κωστέα - Γείτονα» στην Παλλήνη, Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους νέους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.
Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα μπορέσουν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερωθούν, από τον Προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς και από εξειδικευμένους Αξιωματικούς, για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση τους σε αυτό.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά, 20 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στις περιοχές των Χανίων και του Κισάμου.
Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά και ένα (1) ακόμα για οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών σε Χανιά και Κίσαμο.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν δύο (2) ακόμη άτομα, τα οποία κρατούνται ήδη σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Συνελήφθησαν, χθες (19-03-2012) το μεσημέρι, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 ετών, και δύο (2) αλλοδαποί ( 19χρονος υπήκοος Ρουμανίας και 20χρονος υπήκοος Αλβανίας), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη σωρείας κλοπών. Επιπλέον, συνελήφθη ένας (1) 32χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν, για οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθώς είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας ληστείας και κλοπής.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και στο Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράστη ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και στην περιοχή του Δήμου Κισάμου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα παραπάνω άτομα, κατά το χρονικό διάστημα από 15-09-2011 έως 28-02-2012, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες έξι (6) κλοπές στην περιοχή του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα:
  • Το βράδυ της 15/16-09-2011, αρχικά εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου Χανίων, αποξήλωσαν από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του καλώδια, τα οποία συγκέντρωσαν εντός κενής κολυμβητικής δεξαμενής και αποπειράθηκαν να προξενήσουν πυρκαγιά, με σκοπό το λιώσιμο του πλαστικού περιβλήματος αυτών και το διαχωρισμό των χάλκινων αγωγών τους για την ιδιοποίηση και πώληση αυτού. Η πράξη τους δεν ολοκληρώθηκε λόγω του ότι η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή και μετέβη πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Χανίων για την κατάσβεσή της, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποχωρήσουν προξενώντας φθορές στις εγκαταστάσεις του κλειστού Κολυμβητηρίου.
  • Το βράδυ της 24/25-09-2011 αφού διέρρηξαν πόρτες εισόδου αποθηκών συνεργείων τεχνικών υπηρεσιών (Ξυλουργείου, σιδηρουργείου και συνεργείου Γενικών επισκευών) στη Χαλέπα του Δήμου Χανίων, αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία, ηλεκτρικά και μη συνολικής αξίας (25.000) ευρώ περίπου.
  • Το βράδυ της 25/26-09-2011 αφού παραβίασαν εξώπορτα του χώρου των τεχνικών συνεργείων του Δήμου Χανίων, στη Χαλέπα Χανίων, εισήλθαν εντός αφού παραβίασαν και τις σιδερένιες πόρτες των χώρων οικοδομικών αποθηκών των συνεργείων και στη συνέχεια αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία, συνολικής αξίας (22.000) ευρώ. Επίσης αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ., ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, το οποίο ήταν σταθμευμένο εξωτερικά των αποθηκών. Το όχημα αυτό είχε βρεθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, το βράδυ της 08-09-2011 σε υπόγειο χώρο κλειστού ποδηλατοδρομίου Καθιανών Ακρωτηρίου Δήμου Χανίων. Στο εν λόγω όχημα είχαν βρεθεί εργαλεία και εξαρτήματα που είχαν κλαπεί κατά τη διάρρηξη που είχε λάβει χώρα στις αποθήκες των Συνεργείων του Δήμου Χανίων τα οποία και αποδόθηκαν σε υπαλλήλους του Δήμου Χανίων.
  • Το χρονικό διάστημα από 01-12-2011 έως 13-12-2011 εισήλθαν χωρίς παραβίαση εντός του υπό κατασκευή, αφύλακτου ποδηλατοδρομίου, στα Καθιανά Ακρωτηρίου Δήμου Χανίων και έκοψαν τμήματα χάλκινων σωλήνων εγκατάστασης ύδρευσης και θέρμανσης. Σύμφωνα με την καταγγελία, αποκόπηκαν σωλήνες διατομής 1 και 1,5 ιντσών συνολικού μήκους 120 μ, μη συγκεκριμένης προσδιορισθείσας αξίας.
  • Το χρονικό διάστημα 18/19-12-2011 αφού παραβίασαν παράθυρο υπογείου όπου στεγάζονται οι παιδικές κατασκηνώσεις στον Καλαθά Ακρωτηρίου του Δήμου Χανίων, εισήλθαν εντός αυτού και αφαίρεσαν εγκατεστημένες χάλκινες καλωδιώσεις – αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος, προξενώντας ζημία ύψους περίπου είκοσι (20.000) χιλιάδων ευρώ.
  • Το χρονικό διάστημα από 15/19-01-2012 εισήλθαν ομοίως στις ανωτέρω εγκαταστάσεις παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου και αφαίρεσαν καλώδια αξίας τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ.
Ενώ στην ευρύτερη περιφέρεια Δήμου Κισάμου εξιχνιάστηκαν έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών:
  • Το χρονικό διάστημα από 17-09-2011 έως 20-09-2011 αφού εισήλθαν σε περιφραγμένο χώρο οινοποιείου, στον Τράχηλα, του Δημοτικού Διαμερίσματος Γραμβούσας του Δήμου Κισάμου, ιδιοκτησίας ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισάμου, παραβίασαν τους εσωτερικούς χώρους αυτού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους μέρη – εξαρτήματα των μηχανών εμφιάλωσης καθώς και είδη χαλκού - αλουμινίου συνολικής αξίας περίπου είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ.
  • Από την ίδια εγκατάσταση του οινοποιείου στον Τράχηλα του Δημοτικού Διαμερίσματος Γραμβούσας, του Δήμου Κισάμου ιδιοκτησίας ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισάμου και το χρονικό διάστημα από 23-09-2011 έως 27-09-2011, εισήλθαν εντός περιφραγμένου χώρου και αφού διέρρηξαν παράθυρο αφαίρεσαν είδη εξοπλισμού αξίας οκτώ (8.000) χιλιάδων ευρώ.
  • Την 26-01-2012 το μεσημέρι στην Κίσαμο Χανίων, εισήλθαν εντός εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού και αφού έσπασαν την κεντρική είσοδο, αφαίρεσαν ηλεκτρικά είδη αξίας χιλίων (1000) ευρώ περίπου.
  • Το χρονικό διάστημα από 10-01-2012 έως 28-01-2012 από την περιοχή Βουλγάρω Κισάμου Χανίων, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές, είδη ρουχισμού και κοσμήματα συνολικής αξίας (19.500) ευρώ.
  • Το χρονικό διάστημα από 22-01-2012 έως 08-02-2012 αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα εξοχικής κατοικίας στην περιοχή Καλυβιανής Κισσάμου Χανίων ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν από το χώρο του γκαράζ διάφορα εργαλεία και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Το εν λόγω όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων, την 28-1-2012.
  • Το βράδυ 16/17-02-2012 διέρρηξαν την πόρτα της κεντρικής εισόδου μονοκατοικίας στην περιοχή Κουνουπίτσα Κισσάμου Χανίων ιδιοκτησίας 55χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ.
  • Τα ξημερώματα της 26-02-2012 παραβίασαν την κεντρική είσοδο κατοικίας στην περιοχή της Καλυβιανής Χανίων ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας έξι χιλιάδων πεντακοσίων (6.500) ευρώ.
  • Το χρονικό διάστημα 05-01-2012 έως 27-02-2012 από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Κίσσαμο Χανίων και συγκεκριμένα από οικία ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπήκοου Πολωνίας ηλικίας 69ετών αφού παραβίασαν βοηθητική πόρτα εισόδου αφαίρεσαν μία τηλεόραση και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου στην περιοχή Βουλγάρω του Δήμου Κισάμου την 27-02-2012.
  • Το πρωί της 26-02-2012 στην Κίσσαμο Χανίων, εισήλθαν με άγνωστο τρόπο σε οικία ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν ηλεκτρονικά είδη και κοσμήματα αξίας τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ.
  • Το χρονικό διάστημα από 20-02-2012 έως και 28-2-2012 στην περιοχή Νιο Χωριό Κισσάμου, αφού παραβίασαν πόρτα εξοχικής οικίας ιδιοκτησίας 83χρονου αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας, αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία αξίας περίπου τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ.
  • Το χρονικό διάστημα από 04-09-2011 έως και 05-09-2011 ο 22χρονος και ο 24χρονος διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου που βρίσκεται στον Τράχηλα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γραμβούσας του Δήμου Κισάμου, ιδιοκτησίας ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισάμου και αφαίρεσαν διάφορες αντλίες και προκάλεσαν φθορές στις Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις αυτού η συνολική ζημία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των πέντε (5.000) χιλιάδων ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο ημεδαπών ηλικίας 22 και 24 ετών και του 19χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.
Ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) εύχρηστο κυνηγετικό δίκαννο τύπου διαμετρήματος 12 cal, με κομμένες τις κάννες και το κοντάκι, το οποίο όπως προέκυψε από την προανάκριση, περιήλθε στην κατοχή του 32χρονου από τον 20χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (20-03-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.












4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 20 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για ληστείες, απόπειρα ληστείας και αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος γυναικών.
Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις.
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από εντατικές έρευνες, συνελήφθη νυχτερινές ώρες της 18-3-2012 στην περιοχή του Ζωγράφου 37χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ληστείες, απόπειρα ληστείας και αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σε βάρος γυναικών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς πρωινές ώρες ακινητοποιούσε με απειλή περιστρόφου γυναίκες την ώρα που εισέρχονταν στην πολυκατοικία που διέμεναν και τις εξανάγκαζε να τον οδηγήσουν στο διαμέρισμά τους, όπου στη συνέχεια προέβαινε σε ληστεία και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς έχει διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο, στις περιοχές του Ζωγράφου και Αμπελοκήπων πέντε (5) ληστείες και μία (1) απόπειρα ληστείας, σε δύο (2) από τις οποίες προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος γυναικών.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που αφαίρεσε από τις παθούσες, ένα (1) περίστροφο με έξι (6) φυσίγγια κρότου, ένα (1) μαχαίρι, μια (1) συσκευή-σπρέυ με αναισθητικό υγρό, μια (1) κουκούλα τύπου full face , δυο (2) ζεύγη γαντιών, ένα (1) ξύλινο ρόπαλο, δυο (2) μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ, μια (1) σιδερογροθιά, 129 κροτίδες, 51 φυσίγγια κρότου, ένα (1) πιστόλι φωτοβολίδων, 13 φυσίγγια των 6 mm , και ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαμία, 20 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοσίευση στατιστικών στοιχείων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το έτος 2011.
Το έτος 2011 καταγράφηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μείωση της τάξης του 36% στις ανθρωποκτονίες, μείωση της τάξης του 29% στις ληστείες και μείωση της τάξης του 9,5% στις κλοπές - διαρρήξεις σε σύγκριση με το 2010.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το έτος 2011, εξαρθρώθηκαν σημαντικές πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν εγκλήματα βίας, εξιχνιάστηκαν σοβαρές υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, και συνελήφθησαν άτομα με ειδεχθή εγκληματική συμπεριφορά.
Δίνονται στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του έτους 2011. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα στατιστικά στοιχεία παράνομης μετανάστευσης και οδικής ασφάλειας, καθώς και συνολικά αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης (συλλήψεις, εξιχνιάσεις, εξαρθρώσεις). Τα στοιχεία εγκληματικότητας συγκρίνονται με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2010.
Α. Στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας
Ανθρωποκτονίες
Κατά το έτος 2011 διαπράχθηκαν στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων δικαιοδοσίας μας 7 ανθρωποκτονίες και 11 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Από τις αστυνομικές έρευνες εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις τετελεσμένων ανθρωποκτονιών και αποπειρών.
Αντίστοιχα, κατά το έτος 2010 είχαν διαπραχθεί 11 ανθρωποκτονίες και 8 απόπειρες και εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις (δηλαδή μία λιγότερη κατά το 2011).

Ληστείες
Κατά το έτος 2011, στην περιοχή αρμοδιότητας της Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας διαπράχθηκαν 94 ληστείες και 15 απόπειρες, έναντι 133 ληστειών και 16 αποπειρών που διαπράχθηκαν το 2010 (δηλαδή 40 λιγότερες κατά το 2011).
Το έτος 2011 εξιχνιάστηκαν 44 περιπτώσεις τετελεσμένων ληστειών και αποπειρών, ενώ το 2010 εξιχνιάστηκαν 42 περιπτώσεις.

Κλοπές – διαρρήξεις
Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας , κατά το έτος 2011, διαπράχθηκαν 2.821 κλοπές – διαρρήξεις και 135 απόπειρες κλοπών, ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά 701 περιπτώσεις τετελεσμένων κλοπών και αποπειρών.
Αντίστοιχα, για το έτος 2010, διαπράχθηκαν 3.120 κλοπές – διαρρήξεις και 166 απόπειρες, ενώ εξιχνιάσθηκαν 396 περιπτώσεις τετελεσμένων κλοπών και αποπειρών. (δηλαδή 330 λιγότερες κατά το 2011).


Καταπολέμηση Ναρκωτικών
Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, το 2011 εξιχνιάσθηκαν 346 υποθέσεις ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη 458 άτομα, έναντι 436 υποθέσεων και 567 ατόμων, το 2010.
Συνολικά κατασχέθηκαν το 2011:
  • 2.396,75 γραμμάρια ηρωίνης (έναντι 1.568,93 το 2010)
  • 673,20 γραμμάρια κοκαΐνης (έναντι 515,81 το 2010)
  • 26.697,43 γραμμάρια κάνναβης (έναντι 130.596,34 το 2010)
  • 1.881 δενδρύλλια κάνναβης (έναντι 619 το 2010)


Παράνομη Μετανάστευση
Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας κατά το έτος 2011 πραγματοποιήθηκαν 15.531 έλεγχοι και συνελήφθησαν 1.091 (έναντι 958 το 2010) λαθρομετανάστες και 13 (έναντι 4 το 2010) διακινητές.
Οδική Ασφάλεια
Για έτος 2011 παρατηρήθηκε αύξηση των θανάσιμα τραυματισθέντων ατόμων, μείωση του συνόλου των παθόντων και μείωση του συνολικού αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.
Συγκεκριμένα, το έτος 2011 σε σύνολο 625 ατυχημάτων, τραυματίστηκαν συνολικά 799 άτομα, από τα οποία τα 121 θανάσιμα.
Αντίστοιχα, το 2010 σε σύνολο 687 ατυχημάτων, τραυματίστηκαν συνολικά 919 άτομα, από τα οποία 96 θανάσιμα .

Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το έτος 2011, πραγματοποιήθηκαν (1.126.584) απλοί και σύνθετοι τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (23.992) παραβάσεις.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι σοβαρότερες τροχονομικές παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων :
  • 11.653 για υπερβολική ταχύτητα
  • 835 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
  • 219 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 572 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • 193 για αντικανονικό προσπέρασμα
  • 867 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 1.081 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
  • 99 για αντικανονικούς ελιγμούς
  • 8.473 λοιπές παραβάσεις
Δραστηριότητα Συνεργείων Αστυνομικών ελέγχων κατά το 2011 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της πρόληψης και καταστολής της Εγκληματικότητας, το έτος 2011 συγκροτήθηκαν (976) συνεργεία, πραγματοποιήθηκαν (20.557) έλεγχοι σε οχήματα και (27.648) σε άτομα εκ των οποίων (19.664) ημεδαποί και (7.984) αλλοδαποί.
Από τους προαναφερόμενους ελέγχους προσήχθησαν (878) άτομα (354 ημεδαποί και 524 αλλοδαποί), συνελήφθησαν (193) άτομα ( 83 ημεδαποί και 110 αλλοδαποί) και βεβαιώθηκαν (4.905) παραβάσεις.
Β. Στατιστική απεικόνιση Αστυνομικής Ανταπόκρισης
Στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας κατά το έτος 2011 :
Συνελήφθησαν 3.622 συνολικά άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούν στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της ληστείας, των κλοπών- - διαρρήξεων, την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, για καταδικαστικές αποφάσεις κ.λ.π. . Ειδικότερα :

Εξιχνιάστηκαν 1.710 υποθέσεις, ύστερα από μεθοδικές και συστηματικές αστυνομικές έρευνες, που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όπως εγκλήματα βίας, εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας, κλπ.:

Εξαρθρώθηκαν σημαντικές σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις , ύστερα από πολυήμερες και στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος. Σε αυτές συγκαταλέγονται σπείρες που διέπρατταν κλοπές - διαρρήξεις οικιών και κλοπές οχημάτων, καθώς και πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες. Επίσης, εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα κατά το έτος 2011 εξαρθρώθηκαν :
  • Δύο (2) πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που διέπραξαν σωρεία αδικημάτων(ένοπλες ληστείες, απάτες, εκβιάσεις, αρπαγή, απόπειρα απαγωγής, απόπειρα εκβίασης αρχαιοκαπηλία κ.λ.π.), σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής
  • Δώδεκα (12) σπείρες κλοπών-διαρρήξεων (κατά περίπτωση σε οικίες, καταστήματα και οχήματα).
  • Εννέα (9) κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Αξίζει να σημειωθεί ο εντοπισμός δύο μεγάλων φυτειών στα Καμπιά και στην Αμφιθέα Ευβοίας και η εκρίζωση (1506) δενδρυλλίων κάνναβης.
  • Μία (1) εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε οικίες.
  • Μία (1) εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα.
  • Μία (1) σπείρα που διέπραττε κλοπές σε Εκκλησίες.
  • Δέκα (10) κυκλώματα παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών.
  • Τέσσερις (4) σπείρες κλοπής χάλκινων καλωδίων.
  • Τρία (3) κυκλώματα παράνομου τζόγου.
  • Ένα (1) κύκλωμα προώθησης λαθραίων τσιγάρων.
  • Ένα (1) κύκλωμα παράνομης διακίνησης οινοπνευματωδών ποτών.
  • Ένα (1) κύκλωμα παραχάραξης νομισμάτων.
Κατασχέθηκαν, σε διάφορες αστυνομικές έρευνες, μεταξύ άλλων, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και όπλων διαφόρων τύπων, κ.λπ. Παρατίθενται ενδεικτικά τα παρακάτω:
  • Ηρωίνη: 2.396,75 γραμμάρια.
  • Κοκαΐνη: 673,20 γραμμάρια.
  • Κάνναβη: 26.697,43 γραμμάρια.
  • Δενδρύλλια κάνναβης: 1.881
  • Πιστόλια – περίστροφα, REPLICA , κρότου, κυνηγετικά όπλα κλπ.: 113
  • Μαχαίρια – ξίφη: 91
  • Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων όπλων: 2.453
  • Βλήματα – οβίδες – εκρηκτικές ύλες: 104
  • Κροτίδες – βεγγαλικά : 16.399

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Προμαχώνα Σερρών
Συνελήφθησαν χθες (19.03.2012), στον Προμαχώνα Σερρών (ρεύμα εξόδου από τη χώρα), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, τέσσερις αλλοδαποί Ασιατικής καταγωγής σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι επέβαιναν σε τουριστικό λεωφορείο, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου κατείχαν και υπέδειξαν πλαστά Διαβατήρια και Άδειες Παραμονής, τα οποία φέρονται να εκδόθηκαν από τις Ιταλικές Αρχές.
Όπως δήλωσαν οι τέσσερις συλληφθέντες, τα παραπάνω έγγραφα τα εφοδιάστηκαν από άγνωστο προς αυτούς άτομο στην Αθήνα, έναντι του χρηματικού ποσού των (200) Ευρώ ο καθένας και είχαν σκοπό να μεταβούν μέσω Βουλγαρίας σε Ευρωπαϊκή χώρα.
Τα έγγραφα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

ΠΗΓΗ: astynomia.gr 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ