Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.
Σε καθημερινή βάση διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διενεργείται καθημερινά μεγάλος αριθμός στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε διάφορες περιοχές, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Ειδικότερα, χθες (28-3-2012) διατέθηκαν για τη διενέργεια των ελέγχων συνολικά (394) αστυνομικοί, σε συγκεκριμένους τομείς του κέντρου της Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων :
· Ελέγχθηκαν: (1.023) άτομα, από τα οποία (283) ημεδαποί και (740) αλλοδαποί.
· Προσήχθησαν: (415) άτομα, από τα οποία (35) ημεδαποί και (380) αλλοδαποί.
· Συνελήφθησαν: (15) άτομα από τα οποία:
ένα (1) για ληστεία
τέσσερα (4) για ναρκωτικά
τρία (3) για κλοπές και
επτά (7) για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών.
· Συντάχθηκαν: δεκατρείς (13) εκθέσεις Αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του Ν. περί εκδιδομένων προσώπων.
· Βρέθηκαν: (3) κλεμμένα οχήματα.
Επιπλέον για τη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, διατέθηκαν (61) αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών:
· Προσήχθησαν: συνολικά (86) αλλοδαποί.
· Κατασχέθηκαν: (3.347) τεμάχια ειδών παρεμπορίου.
· Συνελήφθησαν: (6) αλλοδαποί από τους οποίους :
ένας (1) για κλοπή
τρεις (3) για απείθεια και αντίσταση και
δύο (2) για παράβαση του Ν. περί αλλοδαπών
Οι ειδικές αυτές δράσεις θα επαναλαμβάνονται σε καθημερινή βάση, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της μη νόμιμης μετανάστευσης, των ναρκωτικών και γενικότερα της εγκληματικότητας και των προβλημάτων που επηρεάζουν το κέντρο της Αθήνας.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη, 29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Λακωνίας.
Συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα και προσήχθησαν συνολικά σαράντα οκτώ (48).
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (28-03-2012) το μεσημέρι και σήμερα (29-03-2012) το πρωί, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν συνολικά σαράντα οκτώ (48) άτομα και συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) αλλοδαπός, γιατί κατείχε παράνομα ένα όπλο.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Νόμου Περί Παιγνίων.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν πενήντα εννέα (59) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και εννέα (9) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και δύο παιγνιομηχανήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών Σπάρτης και Γυθείου.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 29 M αρτίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών και παράνομης πώλησης ακινήτων.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία. Από τους ανωτέρω συνελήφθη ένας 65χρονος ημεδαπός.
Μετά από μηνύσεις που υπέβαλαν πολίτες σε βάρος των ανωτέρω δραστών, οι οποίοι τους εξαπάτησαν πουλώντας τους οικόπεδα, έναντι του συνολικού ποσού των 540.000 ευρώ, το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων διερεύνησε την υπόθεση και διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, που δρούσε από το καλοκαίρι του 2009 στην περιοχή της Κηφισιάς, προβαίνοντας σε παράνομες πωλήσεις ακινήτων εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες.
Ειδικότερα οι παραπάνω δράστες είχαν κατανείμει μεταξύ τους ρόλους και άλλοι εντόπιζαν ακίνητα και κυρίως οικόπεδα στη Κηφισιά, εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους, άλλοι εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές τους οποίους έπειθαν για την αγορά των οικοπέδων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, προφασιζόμενοι ότι βρίσκονται σε ανάγκη για λόγους υγείας και άλλοι από το κύκλωμα εμφανίζονταν σαν ιδιοκτήτες των ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστογραφημένες ταυτότητες με τα πραγματικά στοιχεία των ιδιοκτητών. Με τον τρόπο αυτό εξαπάτησαν αρκετούς πολίτες, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΧΑΙΑΣ
Πάτρα, 29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη στη Πάτρα, αλλοδαπός για διάπραξη κλοπής καλωδίων χαλκού από εγκαταστάσεις του ΟΣΕ.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά τρεις περιπτώσεις κλοπών.
Συνελήφθη χθες (28-3-2012) το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 26 ετών σε βάρος του οποίου και δυο συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση
Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από σταθμό του ΟΣΕ στη Πάτρα, καλώδια χαλκού χρηματικής αξίας 100 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργηθήκαν άμεσες αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 26χρονου.
Στη κατοχή του συλληφθέντα οι Αστυνομικοί βρήκαν τα καλώδια χαλκού που μόλις είχε αφαιρέσει, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 7,5 εκατοστών και ένα κλειδί αυτοκινήτου.
Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος προχθές (27-3-2012) το βράδυ, είχε αφαιρέσει από τον ίδιο σταθμό καλώδια χαλκού χρηματικής αξίας 1000 ευρώ. Επίσης το κλειδί του αυτοκινήτου που βρέθηκε στην κατοχή ανήκει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο 59χρονου ημεδαπού, το οποίο είχε αφαιρεθεί πριν δυο χρόνια περίπου από την Πάτρα.
Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα καλώδια χαλκού που βρέθηκαν στη κατοχή του αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν δύο ακόμα ληστείες και μία κλοπή, από την εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε πριν από δέκα ημέρες περίπου και δρούσε στη Μεσσηνία.
Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες και μία υπόθεση κλοπής, σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται, για εγκληματική ομάδα η οποία εξαρθρώθηκε και ενέχεται σε πλήθος ληστειών στην περιοχή (σχετικό το από 20-03-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας), όπως προέκυψε τα άλλα δύο μέλη της ομάδας, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 39 ετών, τα οποία αναζητούνται, διέπραξαν επιπλέον και τις παρακάτω δύο (2) ληστείες και μία (1) κλοπή:
  • Την (05-03-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπηλιά Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με την χρήση βίας, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά καθώς και ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
  • Την (23-06-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μεμί Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με την απειλή μαχαιριού, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.
  • Την (27-03-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τερψιθέα Μεσσηνίας, μπήκαν σε οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση για τη θωράκιση των «διαδικτυακών συνόρων» της χώρας και της πληροφοριακής υποδομής της.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, διοργάνωσε σήμερα (29-3-2012) εκδήλωση, σχετικά με την ανάγκη θωράκισης απέναντι στις διαδικτυακές επιθέσεις και την προστασία της πληροφοριακής υποδομής κρίσιμων δομών και εταιρειών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Εισαγγελέας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Ιωάννης Δραγάτσης.
Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι κρίσιμων εθνικών υποδομών και εταιρειών της χώρας, από ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Υπουργείο Υγείας, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων - Υπουργείο Οικονομικών, Διεύθυνση Πληροφορικής της Ελληνικής Αστυνομίας, Διεύθυνση Πληροφορικής του Πυροσβεστικού Σώματος, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, COSMOTE, CYTA, FORTHNETGROUP, HOL, VODAFONE, WIND, ΑΛΦΑ Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, Τράπεζα E.F.G. EUROBANK, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα της Ελλάδος, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις πρόσφατες διαδικτυακές επιθέσεις σε κρατικές οργανώσεις, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις και αποτελεί την αρχή μιας στενής συνεργασίας και συντονισμένης προσπάθειας όλων των φορέων και θεσμών, για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών «απειλών» και των κυβερνοεπιθέσεων.
Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε δύο (2) μήνες.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου που βρίσκομαι κι εγώ ανάμεσά σας, σήμερα, σε μια συνεδρίαση εξαιρετικά σπουδαία. Νομίζω, ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά πως πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας ότι αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο μέρος των πιο σημαντικών και των πιο ζωτικών υποδομών της χώρας κινείται μέσα από τα συστήματα της πληροφορικής, τις νέες τεχνολογίες. Συνεπώς, στις τεχνολογίες και στα συστήματα, αλλά και στα χέρια των ανθρώπων που τα χειρίζονται, βρίσκεται η ασφάλεια της χώρας, η ασφάλεια των πολιτών και η δημόσια υγεία.
Όπως προηγουμένως είπε και ο Μανώλης Σφακιανάκης, οι πόλεμοι σήμερα πια, παίρνουν άλλο χαρακτήρα. Η προσβολή ενός κοινωνικού συνόλου δεν γίνεται μόνο με όπλα, μπορεί να γίνει με πιο απλούς και πολύ πιο πρωτότυπους τρόπους. Επίσης τα θέματα δημόσιας υγείας μπορούν να προσληφθούν με διάφορους τρόπους, οι οποίοι καθίστανται μαζικά επικίνδυνοι. Aπό την άλλη πλευρά και το έγκλημα χρησιμοποιεί αυτές τις τεχνολογίες και πολλές φορές είναι πολύ πιο μπροστά από τις επίσημες δομές του Κράτους, με αποτέλεσμα να τρέχουμε αγχωμένοι και λαχανιασμένοι πίσω από αυτό.
Τα τελευταία χρόνια ειδικά, το οργανωμένο και το οικονομικό έγκλημα αποτελούν και αυτά μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Γι’ αυτό λοιπόν, η συντεταγμένη πολιτεία, έχει υποχρέωση να δράσει, αφ ενός μεν προληπτικά αφ’ ετέρου δε αποτελεσματικά. Γι’ αυτό, ακριβώς, βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Για να λάβουμε, στο πλαίσιο της συντεταγμένης ελληνικής πολιτείας, όλα εκείνα τα μέτρα, ούτως ώστε να θωρακίσουμε την πατρίδα μας, πρωτίστως από πλευράς ασφάλειας, να θωρακίσουμε τις μεγάλες υποδομές της χώρας, ώστε αυτές να είναι ασφαλείς και να παρέχουν τα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες με τρόπο που ωφελεί την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες.
Βέβαια, ταυτόχρονα, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που παίζουν ή διαπραγματεύονται με αυτούς τους τρόπους, με αυτές τις επιθέσεις σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, αλλά και εκατοντάδων εκατομμυρίων ή δισεκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον πλανήτη. Το μήνυμα είναι ότι η έννομη τάξη είναι εδώ, η ασφάλεια είναι εδώ, ότι η γνώση και οι υπηρεσίες μας είναι πραγματικά εδώ και μαζί με τη δικαιοσύνη θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και αποφασιστικά και σε κατασταλτικό, αλλά και σε προληπτικό επίπεδο αυτά τα φαινόμενα.
Άλλωστε, πριν από λίγο καιρό που είχαμε ένα παρόμοιο φαινόμενο, η Ελληνική Αστυνομία, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μαζί με τη Δικαιοσύνη, έδρασαν γρήγορα, αποτελεσματικά και συνελήφθησαν αυτοί οι οποίοι πραγματοποίησαν μια συγκεκριμένη επίθεση.
Εύχομαι, λοιπόν, καλή δύναμη σε όλους σας και αυτή η συνάντηση να είναι πραγματικά παραγωγική. Τα όποια αποτελέσματά της να μεταφερθούν στις Αρχές και στις επιχειρήσεις, τις οποίες εκπροσωπείτε και να μεταφέρουμε στο προσωπικό μας, ότι πλέον η νέα εποχή απαιτεί άλλου είδους επαγρύπνηση και άλλου είδους γνώση.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας και πάλι και υπό αυτή την έννοια να έχουμε διαρκώς επαγρύπνηση σε υψηλό επίπεδο, να μην εφησυχάσουμε ποτέ. Γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, ο εφησυχασμός και η ρουτίνα, είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε όσους χειρίζονται θέματα ασφάλειας ή σε όσους χειρίζονται ζητήματα που έχουν σχέση μαζικά με τους πολίτες. Εγώ, τουλάχιστον έχω πικρή πείρα απ΄ αυτό. Το δεύτερο είναι να μπορέσουμε πάντα να είμαστε προνοητικοί, προληπτικοί και να μην είμαστε κατασταλτικοί. Αν μπορούμε να προλαβαίνουμε θα είμαστε πιο επιτυχημένοι και θα έχουμε και λιγότερα έξοδα και έτσι με μεγαλύτερη οικονομία θα έχουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ ».





ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά 29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη στο Ρέθυμνο ημεδαπός, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,
για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων, πρόκληση σκανδάλου
με ακόλαστες πράξεις και πορνογραφία ανηλίκων.
Συνελήφθη χθες (28-3-2012) το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 45χρονος ημεδαπός, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων, πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις και πορνογραφία ανηλίκων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία δύο 21χρονων ημεδαπών, ο 45χρονος, ο οποίος διέμενε προσωρινά σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου, απέναντι από το σπίτι τους, προέβαινε σε ακόλαστες πράξεις και βιντεοσκοπούσε εσωτερικούς χώρους της οικίας τους, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα προσωπικά δεδομένα τους.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν και τον συνέλαβαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο, όπου διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • είκοσι έξι (26) βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου
  • δύο (2) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
  • δύο (2) συσκευές αποθήκευσης δεδομένων ( USB )
  • έξι (6) κάρτες μνήμης
  • δύο (2) γυναικείες περούκες και
  • μία νάιλον τσάντα με γυναικεία εσώρουχα.
Στην συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ( USB ), βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα (29-3-2012) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.



ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Βόλος, 29 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους 100.673,52 ευρώ.
Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (28-03-2012) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 64χρονος ημεδαπός, ελεύθερος επαγγελματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 64χρονος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, οφειλές συνολικού ύψους 100.673,52 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.
Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ