Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

6 στρατόπεδα πανελλαδικά για τους μετανάστες - Τα 2 στον Έβρο - Επιχείρηση σκούπα μετά την παρέλαση

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Πρώτα η παρέλαση, για την οποία τα πρώτα μηνύματα είναι ... έμπλεα ανησυχητικών ενδείξεων και πληροφοριών και μετά το κέντρο της Αθήνας,
διατείνονται οι επισπεύδοντες του θέματος αξιωματικοί. Ίσως δε, απρόβλεπτοι παράγοντες κι εξελίξεις, να "ενθαρρύνουν" έτι περαιτέρω το
σχεδιασμό της Αστυνομίας, καθώς τις τελευταίες ημέρες και τα διακυβεύματα, αλλά και οι όποιες πιθανές προβοκατόρικες προπαρασκευές βρίσκονται στο υψηλό ... φόρτε τους.
Μέχρι τη Δευτέρα, αναμένεται να παραχωρηθούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σ.σ. για το θέμα υπάρχουν διαρκείς επικοινωνίες μεταξύ Χρυσοχοΐδη και Αβραμόπουλου) τα 6 από τα 8 στρατόπεδα που έχουν εξεταστεί και κριθεί πως πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ώστε να "φιλοξενήσουν" επ' αόριστον τους ... μέτοικους του κέντρου αλλά κι αυτούς που εξακολουθούν κατά εκατοντάδες να περνούν τα σύνορα του Έβρου.
Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο εγκαταλειμμένα στρατόπεδα του Στρατού είναι στην περιοχή του Έβρου, καθώς από εκεί επιδιώκεται ν' αποσταλεί το επικοινωνιακού και ουσιαστικού χαρακτήρα μήνυμα ότι τέρμα η τριήμερη κράτηση και η επίδοση ενός "κουρελόχαρτου" που ενημερώνει τον πρόσφυγα ότι υποχρεούται μέσα σ' ένα μήνα να εγκαταλείψει τη χώρα με δικά του έξοδα κι αποτελεί ουσιαστικά το "διαβατήριο" για τη διαδρομή με λεωφορείο αξίας 60 ευρώ, από την Αλεξανδρούπολη προς την Αθήνα. Από το επόμενο δεκαήμερο, η πρόθεση είναι όποιος πιάνεται στον Έβρο να παραμένει εκεί, μέχρι τον επαναπατρισμό του.
Το άλλο στρατόπεδο όπως έχει ήδη αναγγελθεί θα βρίσκεται στην Κοζάνη, το τέταρτο σχεδόν έχει οριστικοποιηθεί πως θα είναι αυτό της Ριτσώνας, ενώ για τα άλλα δύο οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, αν και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως το ένα από αυτά θα βρίσκεται και αυτό κοντά στην Αθήνα.
Στο καθένα από τα 6 στρατόπεδα, θα στηθούν σκηνές των 1.000 κλινών, ενώ σε ειδικά κοντέινερ πρόκειται να λειτουργήσουν μαγειρεία, εστιατόρια, ιατρεία και άλλες υπηρεσίες που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλίζονται όροι και προϋποθέσεις ασφαλούς και υγιούς διαβίωσης.


EK BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ