Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (8) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στα Χανιά.
Συνελήφθη σήμερα (24-03-2012) το πρωί στον Πλατανιά Χανίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας, 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για κλοπή σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, σήμερα (24-03-2012) τα ξημερώματα, ο 24χρονος χρησιμοποιώντας διαρρηκτικό εργαλείο, σήκωσε το ρολό ασφαλείας κοσμηματοπωλείου και αφού έσπασε τη τζαμαρία, εισήλθε σ΄αυτό, όπου αφαίρεσε κοσμήματα και ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή, συνολικής αξίας σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ κατά δήλωση της παθούσας.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο, στην κατοχή του οποιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία και αποδόθηκαν στην 37χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Επιπλέον στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) μαχαίρι με μήκος λάμας δέκα (10) εκ.,
  • ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ και
  • ένας (1) φακός.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.









2.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος Ειδικού Φρουρού για χρήση ναρκωτικών.
Άμεσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 23χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 23χρονος κατηγορείται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (23-3-2012) έκανε χρήση κοκαΐνης, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της διερεύνησης άλλης υπόθεσης και συγκεκριμένα των συνθηκών θανάτου 26χρονου φίλου του (πρώην Ειδικού Φρουρού), που φιλοξενούσε στο σπίτι του.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Ο 23χρονος Ειδικός Φρουρός οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μυτιλήνη, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα
που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών στη Χίο.
Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Αλβανίας, ενώ εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για μεγάλο αριθμό διαρρήξεων σε οικίες, στα Ιωάννινα και την Κρήτη.
Εξαρθρώθηκε, χθες (23-03-2012) το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.
Συνελήφθησαν, τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας (εκ των οποίων δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 26, 21 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις (3) παραπάνω αλλοδαποί, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις:
1. Πρωινές ώρες της 22/03/2012 μπήκαν, παραβιάζοντας παράθυρο με σιδηρολοστό, σε οικία 39χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 5000 ευρώ.
2. Πρωινές ώρες της 22/03/2012, μπήκαν, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, σε οικία 42χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 4000 ευρώ.
3. Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, μπήκαν και πάλι με την ίδια μέθοδο, σε οικία 46χρονης ημεδαπής, στη περιοχή των Χαλκειών Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ.
Σε νομότυπη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν προσωρινά καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 26χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
  • το σύνολο των παραπάνω κοσμημάτων
  • το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
  • μια ζυγαριά ακριβείας
  • ένας σιδηρολοστός, ένα κατσαβίδι και ένα πακέτο γάντια μιας χρήσεως, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά μέσα.
Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπών.
Επίσης, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε, σε έρευνα που του έγινε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ και των 1200 LEK Αλβανίας.
Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι τρεις (3) αλλοδαποί ενέχονται στη διάπραξη 63 διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 24 Μαρτίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας ημεδαπός για εμπρησμούς και φθορές στη Ρόδο.
Εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις εμπρησμών και μια (1) περίπτωση διακεκριμένης φθοράς.
Συνελήφθη σήμερα (24.03.2012) στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Ρόδου, εντοπίστηκε ο 24χρονος από περιπολούντες αστυνομικούς, λίγη ώρα μετά τον εμπρησμό στη Ροδιακή Έπαυλη. Προσήχθη στην Ασφάλεια Ρόδου, όπου εξεταζόμενος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει τον συγκεκριμένο εμπρησμό, καθώς επίσης και σειρά εμπρησμών και φθορών, κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα στην πόλη της Ρόδου.
Στην κατοχή του 24χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια αυτοσχέδια θήκη, που περιείχε δυο μαχαίρια με λάμες μήκους 15 εκατοστών. Επίσης σε έρευνα που έγινε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Οχτώ άδεια δοχεία
  • Ένας μαύρος σκούφος κι ένα ανοιχτόχρωμ o καπέλο
  • Ένα πλαστικό αυτοσχέδιο χωνί.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις εμπρησμών και μια (1) περίπτωση διακεκριμένης φθοράς και συγκεκριμένα:
  • Την 23-12-2010 στα γραφεία του Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου
  • Την 02-03-2011 και την 26-09-2011 στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • Την 05-10-2011 γραφεία του Κ.Κ.Ε.
  • Την 27-10-2011 στην εκκλησία της Ανάληψης
  • Την 26-12-2011 σε ιδιωτικό φροντιστήριο
  • Την 29-12-2011 γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ.
  • Την 20-01-2012 στην είσοδο του Τουρκικού Προξενείου
  • Στις αρχές του 2012 προκάλεσε φθορές στους τάφους του Συμμαχικού Νεκροταφείου.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.




5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών ατόμων για λαθρεμπόριο τσιγάρων στην Έδεσσα.
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας συνελήφθησαν χθες (24.03.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί πώλησης τσιγάρων.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, εντοπίστηκαν να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών , τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.
Συνολικά βρέθηκαν εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν (7.400) τσιγάρα, τα οποία θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σκύδρας.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.


6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρωινές ώρες χθες (23-3-2012) συνελήφθησαν στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Α.Τ. Πετρούπολης δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 27 και 19 ετών, ενώ αναζητείται ένας (1) επιπλέον συνεργός τους, γιατί λίγο πριν αποπειράθηκαν να διαρρήξουν Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Β’ Τ.Α. Περιστερίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες, κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν διαπράξει στη περιοχή του Περιστερίου, επτά (7) διαρρήξεις οχημάτων, από τα οποία έχουν αφαιρέσει χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών ατόμων για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».
Κατασχέθηκαν 2.197 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθησαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, δύο ομογενείς ηλικίας 62 και 59 ετών και 42χρονη αλλοδαπή σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».
Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες κατελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 23-03-2012 σε υπαίθρια λαϊκή αγορά της περιοχής του Ευόσμου, να διαθέτουν προς πώληση σε περαστικούς, ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.
Συνολικά, από έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή των συλληφθέντων και στις οικίες των δύο ομογενών, 2.197 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


8.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλοι τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί,
διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (23-03-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, επέστρεψαν πέντε (5) πολίτες Ιράκ, τέσσερις (4) πολίτες Αφγανιστάν, τρεις (3) πολίτες Μαρόκου, δύο (2) πολίτες Αρμενίας, ένας (1) πολίτης Λιβάνου, ένας (1) πολίτης Νιγηρίας και δεκαοχτώ (18) πολίτες Αλβανίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς τη Σουλεϊμανία, την Καμπούλ, την Καζαμπλάνκα, το Ιερεβάν, τη Βυρρητό και το Λάγος, ενώ οι δεκαοχτώ (18) υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθοριακού σημείου της Κακαβιάς.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών .

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ