Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Ο Εκ Αργολίδας Υφυπουργός προσπαθεί για το καλύτερο.ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
01/03/2012

Στη δημιουργία Εθνικού Μεταλλευτικού Κτηματολογίου θα προχωρήσει σε λίγους μήνες το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Γ. Μανιάτη, στη διάρκεια ημερίδας. 


Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, επιτροπή του ΥΠΕΚΑ και του ΙΓΜΕ έχει ξεκινήσει από πέρυσι την καταγραφή και αξιολόγηση των 120 δημόσιων μεταλλευτικών χώρων που είχαν παραχωρηθεί στο παρελθόν για εκμετάλλευση σε ιδιώτες, αλλά δεν χρησιμοποιούνται, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι έχουν προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων ώστε να προκηρυχθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί. 

Η επιτροπή έχει ολοκληρώσει την καταγραφή για 50 από αυτούς ενώ ήδη προκηρύχθηκε το μεταλλείο χρυσού και χαλκού στο Κιλκίς, με εκτιμώμενα αποθέματα αξίας 1,5 δισ. ευρώ. 

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, η αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας χωρίς τους υδρογονάνθρακες υπερβαίνει τα 28 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΓΜΕ. 

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των υδρογονανθράκων ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι την Παρασκευή, 2 Μαρτίου (οπότε λήγει η προθεσμία), να υπάρξουν αρκετές αξιόπιστες προσφορές για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. 

Σε μήνυμά του τέλος προς το συνέδριο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζει ότι το υπουργείο κάνει «αγώνα δρόμου» για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με σεβασμό στο περιβάλλον, μεταξύ άλλων με την απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, το «ξεμπλοκάρισμα» συγκεκριμένων επενδύσεων και το νέο πλαίσιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ