Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


04/09/2013Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης ενόψει της νέας σχολικής περιόδου.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι «με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχουμε δημιουργήσει ένα νέο θεσμό, τον οποίο θα αξιοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα αυτά ζητήματα για την Ελληνική κοινωνία με στόχο να εφαρμόσουμε μια σταθερή πολιτική, που θα έχει συνέχεια και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και ιδίως των νέων».
Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ο Αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και παιδείας κ. Ανδρέας Πουλάς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός και το σύνολο των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη «ο χώρος της παιδείας που πλήττεται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο από την κινητικότητα και τις οριζόντιες πολιτικές, να αναπτύξει τη δυναμική του, κύρια και πρώτα από τις δικές του δυνάμεις».
Ο κ. Μπεχράκης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία, για την οποία δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του, από την πλευρά του ανέφερε ότι χωρίς την ενεργοποίηση του εκπαιδευτικού μηχανισμού, και μάλιστα από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το κάπνισμα και ο αλκοολισμός δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τόνισε ιδιαίτερα την υποχρέωση της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να μειωθεί το κάπνισμα, αλλά και τις κοινωνικές και οικονομικέ προεκτάσεις του.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός μοντέλου διαρκούς παρέμβασης και διαρκούς εμπλουτισμού του με νέες αντιλήψεις σε μια δομή, βασική πολιτισμική αντίληψη της οποίας θα είναι η ευεξία των πολιτών.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος είναι κρίσιμη, όχι μόνο για καλλιέργεια αντικαπνιστικής νοοτροπίας στους μαθητές, αλλά και για την τουριστική προβολή των δημόσιων χώρων και των χώρων εστίασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Πουλάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών και ανακοίνωσε ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών και σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ μέχρι τότε έχουν παραταθεί οι ισχύουσες συμβάσεις, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, και ζήτησε την ενίσχυση των μαθητών της 1ης Λυκείου, η οποία καλείται να εφαρμόσει το νέο εκπαιδευτικό σύστημα.
 
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ