Σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Άμυνας οι δυνάμεις των ιρανών εθνοφρουρών (IRGC) προμηθεύτηκαν πολύ μεγάλο αριθμό εκτοξευτών πυραύλων εδάφους-εδάφους
Οι εκτοξευτές παραδόθηκαν στην δύναμη (IRGC Aerospace Force) (όπως την ονομάζουν οι ιρανοί) σε ειδική τελετή που παρακολούθησαν ο υπουργός Άμυνας Ahmad Vahidi και ο Διοικητής του σώματος των εθνοφρουρών Ταξίαρχος Amir Ali Hajizadeh.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης Khorramshahr από την ιρακινή κατοχή κατά τη διάρκεια της οκταετούς πολέμου με το Ιράκ την δεκαετία του 1980.
Μιλώντας κατά την τελετή, ο ιρανός ΥΠΑΜ Vahidi δήλωσε ότι «η παράδοση ενός τόσο μεγάλου αριθμού των εκτοξευτών πυραύλων καταδεικνύει την προσπάθεια ενδυνάμωσης του συστήματος αμυντικής ασφαλείας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν εμφανίζοντας παράλληλα την τεράστια δύναμη πυρός των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ικανότητά τους να προσδώσουν μια συντριπτική απάντηση στον οποιοδήποτε εχθρό ».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ιρανικές αμυντικές βιομηχανίες είναι πλέον σε θέση να παράγουν διαφορετικά οπλικά συστήματα εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής στον τομέα της αεροναυπηγικής, στο πολεμικό ναυτικό, στην πολεμική αεροπορία ειδικά με σαφή κατοχή υψηλής στρατιωτικής τεχνολογίας στον τομέα των ηλεκτρονικών.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ιρανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε την μαζική παραγωγή ενός κινητού συστήματος αεράμυνας.
Η γραμμή παραγωγής του νέου αντιαεροπορικού συστήματος, Herz (Protector) 9, εγκαινιάστηκε σε ειδική τελετή που παρακολούθησαν ο ΥΠΑΜ Vahidi με την ευκαιρία της επετείου απελευθέρωσης της πόλης Khorramshahr.
Γ. Μοτσάκος
farsnews.com