ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ /ANAΛΗΨΗ/ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ/ΕΤΑΙΡΕΙΑ /ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
ΑΠΟ Δρα ΑΘΑΝΑΣΙΟ.Ε.ΔΡΟΥΓΟ
ΕΜΑΙL:thdrougos@yahoo.com
Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας αναφέρω την εκ μέρους μου διαθεσιμότητα για συγγραφή μελέτης επί του ανωτέρω ιδιαίτερα κρίσιμου και επίκαιρου θέματος, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη την κρισιμότατη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, λόγω των τραγικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων και αδιεξόδων.
Ασχολούμαι επί χρόνια σε παγκόσμιο πλαίσιο με τα θέματα των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή μη-συμβατικών απειλών, εσωτερικής προβληματικής κατάστασης ,μη-γραμμικών απειλών κλπ.
Έχω παρουσιάσει δεκάδες αναλύσεις και μελέτες πάνω σε θέματα διασποράς όπλων μαζικής καταστροφής-κυβερνοτρομοκρατίας/διαδικτυακής τρομοκρατίας/κυβερνοεγκλήματος-τρομοκρατίας/επιχειρήσεων χαμηλής έντασης/μεταναστευτικών ρευμάτων ακραίας μορφής-διαχείριση υδάτινων πόρων-οικονομικού πολέμου και αποσύνθεσης υποδομών-κλπ
Το μείζον θέμα της χώρας μας απαιτεί ξεχωριστή προσοχή, γιατί όπως πολύ καλύτερα γνωρίζετε οι επιπτώσεις από την παρατεταμένη κρίση, ως και η αδυναμία εξεύρεσης επαρκών και βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για την ανάκαμψη του τόπου , είναι πάρα πολύ πιθανό να προκαλέσουν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις σε μία χώρα με ήδη τρωτό τον κοινωνικό ιστό της. Η πατρίδα μας βρίσκεται-πέραν από τα συνεχή πολιτικά και κυβερνητικά λάθη δεκαετιών-σε οριακότατο σημείο, ενώ θα μου επιτρέψετε να πω την περιτριγυρίζουν πολλές και οξύτατες ασύμμετρες απειλές μέσα στον εσωτερικό της χώρο.(που ακόμα δεν έχουν διαφανεί σε πλήρη εικόνα)
Η εκ μέρους μου προτεινομένη μελέτη(σαν τίτλος) , θα τολμούσα να ισχυρισθώ ότι για τα δικά μας δεδομένα, λαμβάνει χώρα πρώτη φορά. Ανά πάσα στιγμή η πατρίδα μας πιθανότατα να αντιμετωπίσει ειδικής μορφής απειλές και κινδύνους στο εσωτερικό της και ασφαλώς με γεωγραφικό επίκεντρο την πρωτεύουσα.
Σας παρουσιάζω κάποιες επιμέρους σκέψεις μου σε τίτλους υποκεφαλαίων που στοχεύω να αναλύσω.
*Εσωτερικές ασύμμετρες απειλές για την Ελλάδα σήμερα και αύριο.
*Επιμέρους φάσεις μιας παρατεταμένης κοινωνικής έκρηξης και η διάχυση των επιμέρους κινδύνων και απειλών./ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
*Παράγοντες που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη λεγόμενη ΠΟΛΗ του 21ου ΑΙΩΝΑ.
*Ανεξέλεγκτη βία-καθίζηση υποδομών. επιπτώσεις στην καθημερινότητα.
*Σενάρια εσωτερικών ασύμμετρων απειλών στην ΑΘΗΝΑ του 2013.
*Επιπτώσεις στην οικονομία της καθημερινότητας και στην ομαλή οικονομική ζωή.
*Επιπτώσεις στις Ελληνικές επιχειρήσεις. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ./ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.
*Επιπτώσεις εντός της ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ από κοινωνική αναστάτωση στην χώρα μας.
*Επιπτώσεις πέραν των ορίων της πρωτεύουσας. Πχ στην επαρχία.
*Η κοινωνική δικτύωσή και το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ στην υπηρεσία διαφόρων τάσεων…..και διαφόρων κατευθύνσεων.
*Οι αρχές ασφαλείας απέναντι σε νέα φάση εσωτερικών ασύμμετρων απειλών.
*.Η τυχόν εκμετάλλευση της κατάστασης από τρίτους….Οικονομικά κλπ.
*Τρόποι χειρισμού κρίσεων τέτοιου είδους και μεγέθους.
* Η Ελλάδα ως «εργαστήριο» ασύμμετρων απειλών της τρέχουσας δεκαετίας.
*Συμπεράσματα- Προτάσεις-Εκτιμήσεις.
*Βιβλιογραφία. κλπ.
Τέλος –σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη- θεωρώ μια τέτοια μελέτη ως χρήσιμο εργαλείο γνώσης και συμβουλών, σε μια χρονική περίοδο που η κατάσταση δείχνει πιθανότατα επικίνδυνες υποτροπές μέσα στο 2013-2014.
Για τον ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ που διαδραματίζει σημαντικότατο και καθοριστικό έργο σε υποστήριξη εθνικών και ευρύτερων συμφερόντων στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου , εκτιμώ ότι μέσα από την μελέτη θα μπορεί να συνδράμει ανάλογα στην πρόταση-υιοθέτηση μέτρων προστασίας και αποτροπής.
Παραμένω στην διάθεση σας για παροχή τυχόν επιπρόσθετων ή και διευκρινιστικών πληροφοριών./ΣΤΟ ΕΜΑΙL μου.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και πολλούς χαιρετισμούς.
ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ