Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παρουσίαση προορισμού : Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

 
 
ΠΗΓΗ : 
Versus Travel Newsletter
newsletter@versus-travel.gr
 

 
ΤΡΙΤΗ :  28 ΜΑΙΟΥ   19:00
 
Παρουσίαση προορισμού : Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
                                                             
 
Από τους Αμμόλοφους … στον Αμαζόνιο
 
 


Πολύ σύντομα η Βραζιλία θα βρεθεί στο επίκεντρο όλου του κόσμου,  καθώς της έχει ανατεθεί η διοργάνωση τόσο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014, όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2016. Εμείς όμως πιστοί στις συνήθειές μας, πρωτοπορούμε και παίζουμε «μπάλα» τώρα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να περιμένετε ένα ή 3 χρόνια. Τρέξτε μαζί μας στο ειδικό αγώνισμα «Exploring the World», σε γνωστές και άγνωστες στους πολλούς διαδρομές της αχανούς αυτής χώρας. Σε διαδρομές που δεν πρόκειται να δείτε, ακόμη και εάν χάσετε το χρόνο σας, περιμένοντας το 2014 ή το 2016. 

Στο παγκόσμιο ασυνείδητο η Βραζιλία αποτελεί ένα μύθο και ταυτόχρονα ένα γρίφο. Κάθε μύθος συντηρείται από τις αλήθειες του. Κάθε γρίφος έχει τη λύση του.
Η έκταση της, ένα τεράστιο ψηφιδωτό τοπίων, δικαιολογεί τον πολύμορφο πολιτισμό της, επηρεασμένο από τις ιστορικές εξελίξεις και τους κάθε λογής  ανθρώπους  που αναμιγνύουν τα αφρικανικά και ινδιάνικα με τα ευρω-χριστιανικά στοιχεία, ενσαρκώνοντας την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία ενός λαού τρυφερού με έντονο το ερωτικό στοιχείο σε όλες τις εκδηλώσεις του.
Τη γη της διαρρέει ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου, ο Αμαζόνιος,  με παρθένα  δάση που κρύβουν καλά τα μυστικά τους. Φυλές, απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, δέντρα που πασχίζουν να ξεπεταχτούν πάνω από την πυκνή βλάστηση και να φτάσουν στο φως, πολύχρωμα πουλιά και άγρια ζώα.
 Στα παράλια, πόλεις με έντονα αποικιοκρατικά στοιχεία, σπίτια με κομψές προσόψεις και στενά δρομάκια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας.
Αυτή την βραζιλιάνικη ομορφιά παρουσιάζουμε, μέσα από ένα οδοιπορικό στην αχανή έκταση της  που δεν είναι απλά ένα ακόμη ταξίδι αλλά μια εμπειρία ζωής.
 
 
Παρουσίαση: Κώστας ΓΟΥΝΑΡΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ