Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Αχαϊα: Καμπανάκι κινδύνου από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΠΗΓΗ : PoliceNet.gr

Δημοσιευμένο στο : http://www.patrastimes.gr
Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2012
-
ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Ζητούν την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας με ανακοίνωση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, εξαιτίας της ραγδαίας αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται στο Νομό Αχαϊας.
Οι αστυνομικοί, καλούν την πολιτική και τη φυσική ηγεσία να ενισχύσει άμεσα το νομό με προσωπικό, καθώς λόγω του μεγάλου κύματος συνταξιοδοτήσεων αλλά και της ενίσχυσης με δέκα άτομα καθημερινά της Α.Δ. Κορινθίας για το Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών, η «αφαίμαξη» των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής είναι μεγάλη.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωση αναφέρει αναλυτικά:
-Η Ένωσή μας, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα αλλεπάλληλα κρούσματα ανεξέλικτης εγκληματικότητας που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο νομό μας.

Οι πολίτες πλέον δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς ούτε στα σπίτια τους.

Ως  Ένωση είχαμε έγκαιρα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην Πολιτική όσο και στην  Φυσική Ηγεσία του  Υπουργείου για την  αναγκαία ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, λόγω του μεγάλου κύματος συνταξιοδοτήσεων και ενός οργανογράμματος απαρχαιωμένου. Δυστυχώς η Αχαΐα αντιμετωπίστηκε όχι σαν την τρίτη πόλη στην Ελλάδα αλλά σαν μια επαρχιακή πόλη.

Καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή να αφυπνιστεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία και να  αναλάβει τις  ευθύνες της  ενισχύοντας άμεσα την  Αχαΐα ώστε να  αναχαιτιστεί το κύμα αυτό της αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Καλούμε  επίσης  την τοπική Ηγεσία να πιέσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσει η ενίσχυση με δέκα άτομα καθημερινά της Α.Δ. Κορινθίας για το κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών. Μια δύναμη σημαντική, που στερείται η τοπική κοινωνία και θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά, συμβάλλοντας στην εμπέδωση μεγαλύτερου αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.         
Θέτουμε προ των ευθυνών τους,  όλους τους βουλευτές Π.Ε. Αχαΐας, τον Γενικό Γραμματέα της  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Πελοποννήσου  Ηπείρου κα Ιονίων Νήσων, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος καθώς και τους Δημάρχους του Νομού, να ασκήσουν την ανάλογη πίεση που απαιτείται προς άμεση ενίσχυση της Α.Δ. Αχαΐας  σε προσωπικό και μέσα καθώς και την ταχεία αναδιάρθρωση των υπηρεσιών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
Πρέπει κάποιοι να απολογηθούν στους Αχαιούς πολίτες και στα θύματα των αδίστακτων κακοποιών για την ενίσχυση μας με μόλις πέντε (5) άτομα στις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις όταν οι ελλείψεις σε δύναμη είναι τεράστιες.

Είμαστε βέβαιοι, ότι και αυτή τη φορά οι συνάδελφοι παρά το γεγονός ότι εργάζονται κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες με υψηλό αίσθημα καθήκοντος θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την προάσπιση του υπέρτατου αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.

Και όπως πολλές φορές έχει ειπωθεί πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι: 
«στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές».

http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ