Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ (4)ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝ.ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ( Κατάστημα – καφενείο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στο οποίο διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια» ) Κ.Λ.Π. ΔΕΛΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Λάρισα, 26 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατάστημα – καφενείο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στο οποίο διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια»
Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του καταστήματος και δύο παίκτες, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και για την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και δε συνελήφθη
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας εντοπίστηκε προχθές (24-12-2012) το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας κατάστημα - καφενείο, στο οποίο διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».
Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν ένας 18χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ένας 20χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του καταστήματος, καθώς και δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 33 ετών που συμμετείχαν ως παίκτες, στα απαγορευμένα τυχερά παίγνια. Δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος μιας ακόμη 38χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και δε συνελήφθη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου που διενήργησαν στο κατάστημα, διαπίστωσαν ότι είχαν τεθεί σε λειτουργία δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι με έναν κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή «SERVER», και διεξάγονταν σε αυτούς το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», χωρίς να έχει εκδοθεί για το σκοπό αυτό άδεια από την αρμόδια Αρχή.
Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο καφενείο, ο 18χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος προσπάθησε ανεπιτυχώς να απενεργοποιήσει το τοπικό δίκτυο υπολογιστών με τη χρήση ασύρματου τηλεκοντρόλ.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, στους χώρους του καταστήματος, αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • το χρηματικό ποσό των 816,50 ευρώ,
  • ο SERVER , δύο (2) κεντρικές μονάδες, τρεις (3) οθόνες, τέσσερα (4) πληκτρολόγια και τρία (3) ποντίκια ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • το τηλεκοντρόλ απενεργοποίησης και
  • ιδιόχειρα σημειώματα, στα οποία αναγράφονταν ονόματα, χρηματικά ποσά και το πρόγραμμα εργασίας υπαλλήλων.
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) ναρκωτικά δισκία και για το λόγο αυτό σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών σε βάρος της 38χρονης ιδιοκτήτριας και του 18χρονου προσωρινά υπευθύνου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.
 
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 26 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, υπόθεση απόπειρας απάτης κακουργηματικής φύσεως, σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)

Συνελήφθησαν πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. και τέσσερα ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία

Στην ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου, εμπεριέχεται επιπλέον το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία

Ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τους υπόλοιπους, επιχείρησε να προβεί σε απάτη σε βάρος του Οργανισμού χρησιμοποιώντας πλαστό τιμολόγιο εταιρείας, συνολικού ύψους 147.600 ευρώ
Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας ύψους (147.600) ευρώ και έκδοσης, αντίστοιχου ποσού, επιταγής του Οργανισμού.

Συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο, για την υπόθεση αυτή, πέντε (5) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ένας 39χρονος πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας αυτής.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα, κακουργηματικής φύσεως, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου του Ε.Ο.Τ. για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους (147.600) ευρώ, από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στοιχεία τα οποία προέκυπταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων προσώπων και να εξακριβωθεί η μέθοδος και ο τρόπος δράσης τους.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.
 
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοζάνη, 26 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη τριών αλλοδαπών για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας
Χθες (25-12-2012) το απόγευμα στο Αμύνταιο Φλώρινας αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου , συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς (δύο άνδρες 32 και 35 χρονών και μία 29χρονη γυναίκα) υπηκόους Αλβανίας, για παράνομη μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος οδηγός με τον 35χρονο και την 29χρονη, μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας 25χρονη ομοεθνή τους, μη νόμιμη μετανάστρια, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν παντελώς νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας
 
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 26 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτελέσματα χθεσινών (25-12-2012) αστυνομικών ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»

Ανακοινώνεται ότι χθες (25-12-2012), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 33 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
  • Συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Προσήχθησαν 65 . 050 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν 4.139 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν 50 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, κατοχή λαθραίων τσιγάρων, παρεμπόριο, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καταδιωκτικά έγγραφα καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Διενεργήθηκαν 488 έρευνες σε σπίτια, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:
  • Ελέγχθηκαν 206 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
  • Βεβαιώθηκαν 93 φορολογικές παραβάσεις.
  • Συνελήφθησαν 14 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί).
  • Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.
Επιπλέον:
  • Εντοπίστηκαν 8 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 90 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 173 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «φρουτάκια», 36 ηλεκτρονικές «ρουλέτες» και 10 επιτραπέζιες ρουλέτες, 59 Η/Υ (μεταξύ των οποίων μονάδες και server για τα παιγνιομηχανήματα και τις κάμερες), 5 οθόνες, 22 τραπέζια για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων, 11.015 μάρκες, 10 τηλεοράσεις, 26 κάμερες επιτήρησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων (με χειριστήρια και ηλεκτρονικούς καταγραφείς) και 8.875 ευρώ.
  • Εντοπίστηκαν 11 αποθήκες και λοιποί χώροι με πάνω από 3,5 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου και λαθραία προϊόντα.
  • Ελέγχθηκαν 91 οίκοι ανοχής, 2 ξενοδοχεία, 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 1 νυχτερινό κέντρο και συνελήφθησαν 212 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών κ.ά. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 100 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).
  • Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 2.160 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.
Οι δράσεις και οι αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνεχίζονται.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ