Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Αποδείξεις συλλέγουν και το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι

ΤΟ 25% ΤΟΥ ΔΗΛΩΘΕΝΤΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
24/12/2012
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις κατά τις αγορές τους και το 2013, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή στο Μega. 

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι ακόμη και τα εισοδήματα πάνω από 42.000 ευρώ, τα οποία δεν έχουν αφορολόγητο και συνεπώς δεν έχουν λόγο να συγκεντρώνουν αποδείξεις, είναι υποχρεωμένα να το κάνουν, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται πρόστιμα. 

Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως «θα ληφθεί μέριμνα ακόμη και γι' αυτούς, να χρειάζεται να μαζέψουν αποδείξεις για να μην μπουν σε ένα καθεστώς στο οποίο θα έχουν ένα malus, δηλαδή μια επιβάρυνση». 

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις προκειμένου να επωφεληθούν από το ειδικό αφορολόγητο - έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ- που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν με τη μορφή αποδείξεων το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου, για ποσά υψηλότερα από 42.000 ευρώ, μέχρι τα οποία υπάρχει ωφέλεια από το ειδικό αφορολόγητο ποσό. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις έως 10.500 ευρώ. 

Παράλληλα, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις αφού δεν θα έχουν αφορολόγητο από το 2013. 

Το σύστημα φορολόγησης με βάση έσοδα-δαπάνες θα ευνοεί τη συγκέντρωση παραστατικών αγορών και απ' αυτή την κατηγορία φορολογουμένων. 

Τέλος, ο υφυπουργός προανήγγειλε μέτρα για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών αντί μετρητών, σε μια ακόμα προσπάθεια κατά της φοροδιαφυγής. 

«Να εξωθηθεί ο κόσμος να πληρώνει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και να μειωθεί το ποσό των μετρητών που επιτρέπεται στην πληρωμή κάθε συναλλαγής. Αυτό είναι μέσα στα σχέδια, αλλά δεν υλοποιείται σε μια μέρα. Το έχουμε βάλει μπροστά και μέσα στο 2013 θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα».

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ