Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«ΑΡΩΓΗ» ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΕΝΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
20/12/2012
Η «Αρωγή» είναι ένα Φιλανθρωπικό, μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και στις οικογένειές τους, σε μία προσπάθεια να συνεισφέρει στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης τους. 

Η «Αρωγή» ενημερώνεται από την Κρατική Πρόνοια, την Εκκλησία, τα Σχολεία, τους Τοπικούς Δήμους, αλλά και από ιδιώτες, σχετικά με περιπτώσεις συνανθρώπων που χρειάζονται την υποστήριξη που μπορεί να προσφέρει το Σωματείο. 

Χάρη στην ακούραστη προσφορά των εθελοντών της «Αρωγής», από το 1995 που ιδρύθηκε το Σωματείο έχουν ενισχυθεί συνολικά 650 οικογένειες, ενώ σήμερα βοηθούνται  σε τακτική βάση 65 οικογένειες, υποστηριζόμενες σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο (έξοδα στέγασης & συντήρησης κατοικίας, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, έξοδα διαβίωσης και ρουχισμού, βοήθημα θέρμανσης, νοσήλια, προμήθεια φαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαίδευση παιδιών, βοήθεια σε άπορους φοιτητές). 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η Αρωγή δεν παρέχει βοήθεια μέσω της συνεισφοράς χρημάτων, αλλά οι ίδιοι οι εθελοντές του Σωματείου «υιοθετούν» άπορες οικογένειες και αναλαμβάνουν, με έξοδα του Σωματείου, να διεκπεραιώνουν τις όποιες ανάγκες έχουν πχ : οι εθελοντές πληρώνουν τους λογαριασμούς, παρέχουν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη τρόφιμα, ρούχα, βιβλία, ηλεκτρικές συσκευές κλπ. 

Τα έσοδα του Σωματείου προέρχονται από την ετήσια συνδρομή των μελών και από χρηματικές δωρεές φίλων-συμπαραστατών του Σωματείου.  Επιπρόσθετα, για να ανταπεξέλθει οικονομικά στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των οικογενειών που προστατεύει, το Σωματείο πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα ειδικές φιλανθρωπικές  ενέργειες για την εξεύρεση πόρων, αναζητώντας τη συμβολή εταιριών και ιδιωτών που αναγνωρίζουν το κοινωνικό έργο που προσφέρει η «Αρωγή» και το ενισχύουν. 

Επένδυση στον περιορισμό της ανθρώπινης δυστυχίας 

Η «Αρωγή», στο πλαίσιο του πολύπλευρου φιλανθρωπικού της έργου, δημιούργησε και εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2003, ένα Κέντρο Διημέρευσης για άπορα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στις Αχαρνές Αττικής. 

Για τη δημιουργία του, ο Δήμος Αχαρνών παραχώρησε στο σωματείο ένα οικόπεδο 3 στρεμμάτων και η ολοκλήρωση του έργου έγινε με την οικονομική συνεισφορά ευεργετών, δωρητών και εταιριών-χορηγών. 

Πρόκειται για ένα Κέντρο πρότυπο, μοναδικό στο είδος του και επανδρωμένο με ειδικούς εκπαιδευτές. Διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. 

Φιλοξενεί 55 παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε καθημερινή βάση, προσφέροντάς τους δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης. Το κέντρο είναι ανοικτό, καθημερινά από 8.30 π.μ. ως 8.00 μ.μ. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με ειδικά λεωφορεία εκ των οποίων το ένα είναι δωρεά των μελών της «Αρωγής» και το άλλο δωρεά της τ. Υπουργού Τουρισμού, κας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. 

Ολοκλήρωση του νέου οράματος 

Το νέο όραμα της «Αρωγής» είναι η παράδοση σε λειτουργία του νέου κοινωνικού έργου που δημιούργησε το Σωματείο, του Ιδρύματος για άπορα ορφανά & απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες, διότι αυτά τα παιδιά συνήθως καταλήγουν σε ιδρύματα ακατάλληλα να υποστηρίξουν τις ανάγκες τους ή μένουν εγκαταλελειμμένα και κυριολεκτικά στο δρόμο. 

Για την ανέγερση του ιδρύματος, ο  Δήμος Αχαρνών παραχώρησε στην «Αρωγή» ένα οικόπεδο διαστάσεων 1.118,10 τμ, επί της οδού Μενέλαου Λουντέμη, περιοχή Αυλίζα, Αχαρνών. 

Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η εθελοντική ιδιωτική πρωτοβουλία επιδιώκει, με ευαισθησία και πίστη, να συνεισφέρει ενεργά στην υλοποίηση κοινωνικών έργων για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στις  11 Φεβρουαρίου 2010 έγινε η τελετή θεμελίωσης του Ιδρύματος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμο. 

Σήμερα, το ίδρυμα έχει πλέον ολοκληρωθεί ως κτίριο και έχει σχεδόν πλήρως εξοπλισθεί, με πόρους του Σωματείου και με τη βοήθεια ευεργέτη χορηγού.

Διακρίσεις για το έργο 

Το Σωματείο Αρωγή βραβεύτηκε το 2007, σε ειδική εκδήλωση για την «Ημέρα Εθελοντισμού», από τον πρώην Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Αβραμόπουλο, με το βραβείο «Φροντίδα προς την Οικογένεια», ενώ το 2008, η Πρόεδρος του Σωματείου, κα Βίκυ Έλλιοττ, ακούραστη υπερασπιστής του έργου της Αρωγής, βραβεύτηκε από το περιοδικό “Life & Style” ως "Γυναίκα της χρονιάς" στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς. 

Επίσης, το 2010 η Αρωγή αναδείχθηκε στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Οργανισμού Eurocharity, ως το 2ο σωματείο που θα ευεργετηθεί από συγκεκριμένο πρόγραμμα του Οργανισμού. Η ανάδειξη των σωματείων έγινε από ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής του Οργανισμού. 

Το Δ.Σ. της Αρωγής 

Το 11μελές Δ.Σ. της «Αρωγής», που είναι αρμόδιο για την σωστή λειτουργία του Σωματείου και τον συντονισμό των εθελοντών, εκλέγεται από τα μέλη του κάθε τέσσερα χρόνια. 

Το σημερινό Δ.Σ., που εκλέχθηκε τον Μάιο 2010, απαρτίζεται από τους κ.κ. : Έλλιοττ Βίκυ (Πρόεδρο), Τζαβέλα Παναγιώτη (Αντιπρόεδρο), Φλέγκα Έλντα (Γενική Γραμματέα), Ρήγα Μαίη (Ταμία), Γκίτζια Ευγενία, Κυριακοπούλου Γιούλη, Μαθιού Μαριάννα, Παγκουλάκη Πόπη, Παπαχατζόπουλο Χρήστο, Παράβαλο Μαρίνο (Μέλη) και Σωτηροπούλου Βέτα (Μέλος και Νομική Σύμβουλο). 

Η σημερινή ομάδα εθελοντών απαρτίζεται  από τους παρακάτω:

Γκίτζια Ευγενία, Γκούμας Δημήτρης, Γρηγοράτου Ελισάβετ, Δαβερώνα Ελένη, Έλλιοττ Βίκυ, Καλλιέρου Ασπασία, Κοπελούζου Μαίρη, Κυριακοπούλου Γιούλη, Λαμπρινίδη Αριστέα, Λεούση Καίτη, Μαθιού Μαριάννα, Μπετινάκη Μίνα, Ναυπλιώτη Ελπίδα, Νικολάκη Μαριλού, Παγκουλάκη Πόπη, Ρήγα Άννα, Ρήγα Μαίη, Σημαντήρης Νίκος, Τσαμαδού Ιωάννα, Φιλιππίδου Μαριλένα και Φλέγκα Έλντα. 

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ