Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Σύγχρονη Αστυνομία: On Line το τεύχος 172 Μαρτίου 2012

Δημοσιευμένο στο : http://www.easya.gr

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2012
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΕνδιαφέροντα άρθρα στο τεύχος 172 της έκδοσης "σύγχρονη αστυνομία" της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Το κούρεμα βάζει λουκέτο στις παιδικές κατασκηνώσεις

Quo vadis παλικάρια!!!, του Νίκου Καραδήμα


και στη συνέχεια ....... τροχαιο... δηκτικά (και όχι μόνο)

Κατεβάστε ΕΔΩ το τεύχος 172 της έκδοσης "σύγχρονη αστυνομία"
τροχαιο... δηκτικά (και όχι μόνο)


- Πλησιάζουμε στην τελική ευθεία για τις πιο σημαντικές και ανατρεπτικές εκλογές της μεταπολιτευτικής Ελλάδος.Μεγάλη συζήτηση έγινε τον τελευταίο καιρόγια το αν θα δοθεί εκλογική αποζημίωση στο αστυνομικό προσωπικό. Τελικά, μετά κι από συντονισμένες ενέργειες των συνδικαλιστικώνοργανώσεων, αποφασίστηκε να δοθεί ένα μικρό ποσό ως αντίδωρο... Εδώ που μας φτάσανε, μας αναγκάζουν να λέμε και ευχαριστώ!

- Έχει μειωθεί ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών που κυκλοφορεί στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, αφενός γιατί έχουν ενταθεί οι έλεγχοι από την Αστυνομία και αφετέρου γιατί κρύβονται. Άλλωστε η επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο ήταν γνωστή από τα ΜΜΕ επί μέρες! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αρκεί να μην αποτελέσει ένα προεκλογικό πυροτέχνημα. Πρέπει όμως αυτή η επιχείρηση να γίνεται και με σεβασμό στην ανθρώπινη υγιεινή των συναδέλφων γιατί θωρακίζοντας το ανθρώπινο δυναμικό με υγειονομικούς ελέγχους θωρακίζουμε την ίδια την κοινωνία.

- Στα πλαίσια της καταπολέμησης αυτού του φαινομένου θα δημιουργηθούνκέντρα υποδοχής και φύλαξης λαθρομεταναστών σε διάφορα σημεία της Ελλάδος, παρά τις όποιες αντιδράσεις εκδηλωθούν από τις τοπικές κοινωνίες. Το πρώτο από αυτά θα δημιουργηθεί στην Αττική, στην περιοχή των Αχαρνών, σε χώρο πλησίον της Ανώτατης Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα.

- Πληροφορίες ότι το επόμενο κέντρο φύλαξης θα γίνει δίπλα στη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη ή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου ελέγχονται ως ανακριβείς!!!

- Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να δίνεται το εφάπαξ του αστυνομικού προσωπικού στα τριάντα ένα χρόνια, ακόμα κι αν κάποιος έχει συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα από τη συμπλήρωση αυτών. Είναι χρέος μας σε ένα ευρύτερο διάλογο συνδικαλιστών και κυβερνητικών παραγόντων να δίνεται με τη συνταξιοδότηση του αστυνομικού τουλάχιστον ένα μέρος από το εφάπαξ που δικαιούται.
Άλλωστε πρόκειται για χρήματα που ο καθένας μας ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει στην ώρα τους, άρα την ίδια συνέπεια περιμένουμε και από τους ασφαλιστικούς μας φορείς.

- Ενοικιαστήριο στις παροχές υπηρεσιών της ΕΛΑΣ προκύπτει από καινούρια απόφαση του Υπουργείου μας και του συναρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών. Ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση θα μπορούν οι ιδιώτες να «ενοικιάζουν» το ανθρώπινο δυναμικό εκτός υπηρεσίας για τη φύλαξή τους, τα οχήματα, τις μηχανές, ακόμα και τα ελικόπτερα της ΕΛΑΣ. Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν. Με τι κριτήρια θα γίνεται και ποιος θα αποφασίζει για αυτή την παροχή; Σε ποιούς θα δίνεται αυτή η παροχή;

- Τι αντίκτυπο θα έχει στον απλό πολίτη που δεν είναι ικανοποιημένος από την ασφάλεια που του παρέχεται και την ίδια ώρα να παρέχεται επιπλέον προστασία στους έχοντες και κατέχοντες; Τι είδους ασυλία θα παρέχεται και πως θα αντιμετωπίζονται από την Αστυνομία τα πρόσωπα αυτά που θα αποτελούν οικονομικούς αιμοδότες της εάν υποπίπτουν σε έκνομες ενέργειες; Τι επιπλέον καταπόνηση θα έχουν τα οχήματα και οι μηχανές της ΕΛΑΣ την ώρα που δεν έχουμε κονδύλια τώρα για να τα συντηρήσουμε; Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν και άλλα ερωτήματα για μια απόφαση που είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Θέλει σκέψη, επίγνωση και προσεκτικό συντονισμό.


Του Νίκου Ρήγα
Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.ΑΤΤΙΚΗΣ
Αναδημοσίευση από την έκδοση "σύγχρονη αστυνομία" (Τεύχος 172 σ.3) της ΈΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://www.easya.gr

ΠΗΓΗ: PoliceNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ