Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Γ.Ν.Γ.
Οι νέοι που αναζητούν εργασία καθώς και οι ήδη εργαζόμενοι σίγουρα έχουν ανάγκη έναν οδηγό πληροφόρησης και κωδικοποίησης της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να έχουν στην διάθεση τους συγκεντρωμένες χρηστικές οδηγίες και πληροφορίες για τις τεχνικές εξεύρεσης εργασίας, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις καθώς επίσης και για τους φορείς που μπορούν να απευθυνθούν για αναζήτηση εργασίας.


Στο πλαίσιο στήριξης και ενημέρωσης των νέων η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σχεδιάζει, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), τη δημιουργία ενός τέτοιου οδηγού εργασίας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Ο οδηγός θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τους νέους που αναζητούν εργασία όπως τεχνικές σύνταξης  βιογραφικού σημειώματος (CV), συμβουλές για τη συνέντευξη, τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς αναζήτησης εργασίας (ΟΑΕΔ, κ.α.) και τους σχετικούς διαδικτυακούς τόπους καθώς και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα εργασίας για νέους.

Οι νέοι εργαζόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν για τα θεμελιώδη εργασιακά τους δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, το νομικό πλαίσιο για την μητρότητα και την ισότητα, την ασφάλιση ,την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.

Επίσης, θα γίνεται αναφορά στους φορείς προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στο συνδικαλισμό, τις οργανώσεις και την ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Τέλος θα περιέχεται ειδική ενημέρωση - πληροφόρηση προς τους νέους αγρότες, για τις αγροτικές επαγγελματικές ασθένειες από τη χρήση φυτοφαρμάκων καθώς και τον ασφαλή χειρισμό των αγροτικών μηχανημάτων.

Ο οδηγός θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΓΓΝΓ και του ΕΛΙΝΥΑΕ και θα γίνεται επικαιροποίηση της ηλεκτρονικής του μορφής, σε τακτά διαστήματα για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ