Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Προβολές: 370
 
 
shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 24 Απριλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 800/6/15β

Με αφορμή όσα αποφασίζονται και προωθούνται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και μάλιστα με κατ' επείγουσες διαδικασίες λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές με στόχο δήθεν την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, οι Ομοσπονδίες μας έχουν χρέος:

α) να προειδοποιήσουν κάθε αρμόδια Αρχή για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια σειρά πράξεων και αποφάσεων όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης και δη αυτό που ιδρύεται στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Σχολών στην Αμυγδαλέζα, και
β) να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας που θα κληθούν να ασκήσουν διάφορα καθήκοντα, ότι θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι ήθελε προκύψει στο μέλλον.
Ειδικότερα, οι Ομοσπονδίες μας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση θεμάτων συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών και τρόπο φύλαξης αυτών» (ΦΕΚ 61/21-3-2012), σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά το Ελληνικό Κράτος επιστρατεύει ιδιώτες για την φρούρηση αστυνομικών εγκαταστάσεων και ζωτικών υποδομών!
Με την εν λόγω πράξη, η παράγραφος 1 του άρθρου 14 του ν. 3907/2011 (Α΄)
7) αντικαθίσταται ως εξής: «Την ευθύνη της φύλαξης των εγκαταστάσεων του Κέντρου ή της Μονάδας έχει η Ελληνική Αστυνομία. Η φύλαξη μπορεί, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, να ανατίθεται και σε προσωπικό Ιδιωτικής Εταιρείας Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας που είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο».
Δεδομένου ότι όλα μέχρι σήμερα στήνονται κυριολεκτικά στο πόδι και πολύ περισσότερο, η εκπαίδευση του προσωπικού των εταιρειών σεκιούριτι είναι επίσης στον αέρα, είναι άξιο απορίας πότε, πώς και με ποιες διαδικασίες θα επιλεγεί ο αριθμός των ατόμων που με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη θα καλύψουν τις νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, εύλογα γεννάται το ερώτημα ποιες ακριβώς αρμοδιότητες θα ανατεθούν στους ιδιώτες και τι εντολές θα κληθούν να εκτελέσουν σε περίπτωση στάσης κρατουμένων εντός του στρατοπέδου ή σε περιπτώσεις απόπειρας ατομικών ή οργανωμένων ομαδικών αποδράσεων, πόσω μάλλον σε πιθανή ομηρία ιδιώτη είτε ένστολου με στόχο τη δημοσιοποίηση πιθανών αιτημάτων των εγκλείστων και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, που αποτελεί συνήθη πρακτική στον κόσμο των κρατουμένων.
Θεωρούμε, τέλος, αδιανόητο, εκείνοι που λαμβάνουν τις αψυχολόγητες αυτές αποφάσεις να έχουν ως δεδομένο την καταναγκαστική επιστράτευση των δοκίμων αξιωματικών της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για να καλύψουν τυχόν ανάγκες σκοπιάς ή περιπολίας σε ένα κατασκεύασμα που ψευδεπίγραφα βαφτίστηκε ως «Κέντρο Φιλοξενίας». Ιδίως όταν τούτο κατασκευάζεται με προδιαγραφές ΝΑΤΟ εντός κατοικημένης περιοχής, σε έναν ακαδημαϊκό χώρο αστυνομικών σχολών, «εκτοπίζοντας» ήδη το μοναδικό υπάρχον ανοικτό σκοπευτήριο για την εκπαίδευση των αστυνομικών, το οποίο όπως πληροφορούμαστε θα λειτουργεί πλέον στο Μαρκόπουλο.
Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι για μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των συναδέλφων και η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολών και γι' αυτό θέτουμε προ των ευθυνών τους όσους εκμεταλλεύονται το υπαρκτό πρόβλημα των παράνομων μεταναστών μάλιστα εις βάρος των συμφερόντων της Ελληνικής Αστυνομίας.
ypografes_poasy-poaxia
ΠΗΓΗ: poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ