Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ομάδα ΔΙΑΣ έσωσε μωράκι. Ευτυχώς, υπάρχει και η άλλη Αστυνομία, Με κοινωνικό πρόσωπο

Σάββατο, 21 Απριλίου 2012


 

Η ομάδα ΔΙΑΣ έσωσε μωράκι

Με έκπληξη και οργή, διαβάζουμε τα σχόλια αναγνωστών- αστυνομικών αναφορικά με την αποτρόπαια πράξη των δύο Ζητάδων να βιαιοπραγούν- βασανίζουν έναν άνθρωπο τον οποίο έχουν συλλάβει και τον οδηγούν στο περιπολικό.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση το
αποκρουστικό αυτό φαινόμενο αστυνομικής βίας δεν κρίνει συλλήβδην ούτε την ομάδα Ζήτα, ούτε την Αστυνομία. Θα περιμέναμε όμως, πρώτοι οι αστυνομικοί να καταδικάσουν τέτοιου είδους σκηνές και συμπεριφορές κι ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί σε επίπεδο αναγνωστών- σχολιαστών που το κάνουν με αμείλικτο τρόπο.
Ποιος κυρίες και κύριοι τους έχρισε δικαστές Ντρεντ, όπως προσφυώς έκανε την παρομοίωση ένστολος συνδικαλιστής ο οποίος, πρόσθεσε, "εάν ήταν ο αδελφός μου, θ' ανεχόμουν τέτοιου είδους συμπεριφορά από συνάδελφο; Όχι φυσικά. Άρα, γιατί να την αποδεχτώ για οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο;" Συμφωνούμε κι επαυξάνουμε. Όπως επίσης και με την άποψη του συνδικαλιστή ότι αυτοί οι σχολιαστές είναι χειρότεροι από τους βασανιστές αστυνομικούς και πως το αρχηγείο πρέπει ν' αφυπνιστεί όσο ακόμα είναι καιρός.
Η δουλειά του αστυνομικού ξεκινά και τελειώνει με τη σύλληψη και την υποχρέωση της ασφαλούς μεταγωγής του ύποπτου στο δικαστήριο ώστε αυτό και μόνο ατό να κρίνει και να επιβάλει την ποινή. Οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε ζούγκλα και στην πανίδα της.
Ευτυχώς όμως για τη τιμή της Αστυνομίας υπάρχουν και άλλου είδους αστυνομικοί. κι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία τους. Χθες, το απόγευμα, περιπολία της ομάδας ΔΙΑΣ που διέρχονταν από τη συμβολή των οδών Ακριτών και Τηλέμαχου στο Παλιό Φάληρο, είδε μια γυναίκα να κατεβαίνει σε αλλόφρονα κατάσταση τα σκαλιά του σπιτιού της, κρατώντας ένα μωράκι στην αγκάλια.
Ήταν τέτοια η σύγχυση και ο δικαιολογημένος πανικός της που ούτε την πόρτα του αυτοκινήτου της δεν μπορούσε ν' ανοίξει. Οι αστυνομικοί ρώτησαν τί της είχε συμβεί και η απάντηση που πήραν τους άφησε άναυδους.
Το μωράκι, ηλικίας περίπου 3 χρόνων, είχε σοβαρή καρδιακή πάθηση κι έπρεπε να μεταφερθεί εσπεθσμένα συτο Παίδων. Δίχως δεύτερη σκέψη, ένας αστυνομικός οδήγησε το αυτοκίνητο και οι υπόλοιποι άνοιξαν τον δρόμο μέχρι το νοσοκομείο σε μια διαδρομή που διανύθηκε με ταχύτητα αστραπής, σωτήρια για το μωράκι.
Αυτή είναι η Αστυνομία που θέλουμε και σας αξίζει. Και όχι η άλλη. Ανεξαρτήτως από ποιον, ποιας ομάδας ή υπηρεσίας αντιπροσωπεύεται.

Γιώργος Καραϊβάζ
 
ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ