Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Περί αύξησης της εκπροσώπησης της ΕΛ.ΑΣ. στο ΔΣ του ΜΤΣ.


«Ἑλληνικὴ Φυλὴ τί φωνάζεις; Μπῆκαν κλέφτες στὸ μανδρί; Ἐὰν Σοῦ βαστᾷ ἔμπα διώχτους»
 

 

Κύριοι συνάδελφοι,
     στην ιστοσελίδα της ΠΟΑΣΥ υπάρχει επιστολή που στέλνεται στους 1) Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, 2) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ Υπουργούς με κοινοποίηση στους 1) Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη ΡΑΓΚΟΥΣΗ, 2) Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, 3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ, 4) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 5) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, 6) Πρόεδρο Μ.Τ.Σ. Υποστράτηγο ε.α. Χαράλαμπο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ, 7) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, όπου ζητείται η εκπροσώπηση της ΕΛΑΣ στο ΜΤΣ να είναι σχετική με τη δύναμη των μετόχων και μερισματούχων.     
     Δε μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί στο ΜΤΣ αφού με έναν και μόνον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ στο ΜΤΣ, αυτό (ή όποιος άλλος) παρακρατά παράνομα τις εισφορές μας υπέρ του ΕΚΟΕΜΣ (ήδη το ποσό του χρέους του ΜΤΣ προς το ΕΚΟΕΜΣ έχει ανέλθει στα 44.000.000 ευρώ). Μήπως θα πρέπει να κινηθούμε και δικαστικώς γι' αυτή την όπως λένε χωρίς απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ παράνομη παρακράτηση;
     Προτείνω να σταλεί επιστολή από ΔΣ της ΕΑΑΣ ώστε η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη με τις εισφορές κάθε κλάδου στο ΜΤΣ (ήτοι 88% ΣΞ και 12% ΕΛΑΣ). Ας αφήσουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ τις εξυπνάδες και το κυνήγι καρεκλών κατά μέρος και ας πιέσουν την ιεραρχία τους να αυξήσουν τις εισφορές του Υπουργείου ΠΡΟ - ΠΟ προς το ΜΤΣ γιατί οι τελικοί χαμένοι θα είναι οι μερισματούχοι του ΜΤΣ ανεξάρτητα αν προέρχονται από την ΕΛΑΣ ή το ΣΞ.
     Επί τη ευκαιρία συμφωνώ και με την άποψη του κου Γ. για τη μη βράβευση των αριστούχων μαθητών προερχομένων από ΕΛΑΣ τη στιγμή που το χρηματικό ποσό δίδεται από την ΕΑΑΣ. Για τα παιδιά των προερχομένων από το ΣΞ τα δίνει το ΓΕΣ άρα και για τα της ΕΛΑΣ έπρεπε να τα δίνει η Ελληνική Αστυνομία. Εκτός αυτού, εξ όσων γνωρίζω τα παιδιά των αποστράτων της ΕΛΑΣ τα βραβεύουν (με χρηματικό ποσό) και οι τοπικοί σύλλογοι αποστράτων. 
Με εκτίμηση
Α. Π.
 
ΣΧΟΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ";
"Δε μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί στο ΜΤΣ αφού με έναν και μόνον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ στο ΜΤΣ, αυτό (ή όποιος άλλος) παρακρατά παράνομα τις εισφορές μας υπέρ του ΕΚΟΕΜΣ (ήδη το ποσό του χρέους του ΜΤΣ προς το ΕΚΟΕΜΣ έχει ανέλθει στα 44.000.000 ευρώ). Μήπως θα πρέπει να κινηθούμε και δικαστικώς γι' αυτή την όπως λένε χωρίς απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ παράνομη παρακράτηση;"
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
Ο ένας απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας μέλος του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. είναι αυτός που παρακρατεί τα χρήματα του ΕΚΟΕΜΣ!!!
Δηλαδή οι αποφάσεις του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ οργάνου λαμβάνονται κατά μειοψηφία!!! Ο ένας αποφασίζει για τους 9 ή 11 (όσοι είναι τα μέλη του Δ.Σ.); Ενδιαφέρουσα "θεωρία"!!!
Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις;;;;
Στη συνέχεια όμως λέει ότι η παρακράτηση γίνεται χωρίς απόφαση του Δ.Σ. ΄Αλλο παράδοξο αυτό!!!
Και επίσης προτείνει να κινηθεί δικαστικά!!! Δηλαδή ποιός να κινηθεί εναντίον τίνος; Ο ΕΚΟΕΜΣ εναντίον του ΜΤΣ; Δηλαδή το ΜΤΣ εναντίον του εαυτού του, αφού ο ΕΚΟΕΜΣ δεν έχει ίδια νομική προσωπικότητα και ικανότητα διαδίκου!!!
( βλέπε νομολογία ΣτΕ 572/2009,1314/2006,
3887/2005,2648/2004);;;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Μ.Τ.Σ. ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ Ή ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛ-ΑΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ Η "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ "!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
"Προτείνω να σταλεί επιστολή από ΔΣ της ΕΑΑΣ ώστε η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη με τις εισφορές κάθε κλάδου στο ΜΤΣ (ήτοι 88% ΣΞ και 12% ΕΛΑΣ)."
ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΔΟΧΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ-ΑΣ; ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;;; 
Η παραδοχή ότι η εισφορές του κάθε κλάδου είναι 88% ΣΞ και 12% ΕΛ-ΑΣ είναι εσφαλμένη (τρελή και παλαβή θα έλεγα), γιατί οι εισφορές τόσο των συναδέλφων του ΣΞ όσο και των συναδέλφων της ΕΛ-ΑΣ είναι ακριβώς οι ίδιες, αφού διέπονται και από το ίδιο μισθολόγιο και πουθενά στη νομοθεσία δεν γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών αλλά αναφέρονται συλλήβδην ως μετοχομερισματούχοι!!!

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!!!

Υστερόγραφο:
Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναγνώριση του δικαιώματος των στελεχών των Ε.Δ. θα μπορούσε να συμμετέχει και εκλεγμένος εκπρόσωπος των Ενώσεων αυτών!!!
ΠΗΓΗ: Army Alert News
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ