Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συνάντηση των Ομοσπονδιών των Ενστόλων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

omospondies_logo
605-1-17
Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 605/1/17
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν σήμερα, τα Προεδρεία των Πανελλήνιων Ενώσεων και Ομοσπονδιών της Ελληνικής Αστυνομίας,
του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, ενημερώνοντάς τον διεξοδικά για το «πνεύμα και το γράμμα» των πρόσφατων ψηφισμάτων των ένστολων κινητοποιήσεών μας, ως έκφρασης της αγωνίας και του δράματος που βιώνει ο Έλληνας Αστυνομικός, Πυροσβέστης και Λιμενικός.
Εκ μέρους μας τονίστηκε η αναγκαιότητα της έμπρακτης θωράκισης του λειτουργήματος των ενστόλων και της άμεσης στήριξής τους στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν, επειδή προϋπόθεση της ανάπτυξης την οποία ευαγγελίζεται και η Νέα Δημοκρατία, αποτελεί η δημιουργία και η κατοχύρωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους. Γι' αυτό επιβάλλεται η εξαίρεση των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες σε ό,τι αφορά τον τομέα της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών από τις περικοπές των Μνημονίων, όπως κατ' επανάληψη έχουμε ζητήσει από όλα τα Πολιτικά Κόμματα.
Παράλληλα επισημάναμε ότι τις επόμενες ημέρες ψηφίζεται στη Βουλή σ.ν. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο προσδοκούμε να ρυθμιστούν συγκεκριμένα αιτήματα στήριξης των συναδέλφων μας με τη θετική στάση και της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού επανέλαβε τη διαχρονική στήριξή του στο θεσμό των Σωμάτων Ασφαλείας, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διάγει η χώρα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για θέματα που ενδεχομένως να μην μπορεί να εφαρμόσει ως Κυβέρνηση, ζήτησε κοστολογημένες προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει από μηδενική βάση τα θέματα μισθολογίου ενώ όσον αφορά το πάγιο αίτημά μας για την αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος, είπε ότι θα είναι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα του κόμματός του.
Σε ό,τι αφορά την προστασία των αστυνομικών ως μαρτύρων σε ποινικές δίκες, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ενώ για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Π.Σ. είπε ότι θα υπάρξει νέα κατανομή θέσεων (οργανόγραμμα) μεταξύ των υπαρχόντων πυροσβεστών και όσων μονιμοποιούνται εκ των εποχικών πυροσβεστών. Τέλος, αναφορικά με το Λ.Σ., δήλωσε ότι άμεση προτεραιότητά του είναι η επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με την παράλληλη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος σε αυτό.
Στη συνάντηση μετείχαν, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Ηλίας. κ. Κώστας Τζαβάρας.
ypografes_omospondion3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ