Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Οι ανάγκες εκατομμυρίων εφήβων παραμελούνται

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ
25/04/2012
Μια νέα έκθεση της UNICEF διαπιστώνει πως παρά τις προόδους τα τελευταία 20 χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας, οι ανάγκες πολλών εφήβων παραμελούνται με πάνω από 1 εκατομμύριο να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο και δεκάδες εκατομμύρια ακόμα να στερούνται την εκπαίδευση.

Η έκθεση, για παράδειγμα, προσδιορίζει την υποσαχάρια Αφρική ως το χειρότερο μέρος που θα μπορούσε να ζει ένας έφηβος.

Ο εφηβικός πληθυσμός της περιοχής εξακολουθεί να αυξάνεται και προβλέπεται πως θα έχει το μεγαλύτερο αριθμό εφήβων στον κόσμο μέχρι το 2050, αλλά μόνο τα μισά παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική τελειώνουν το δημοτικό σχολείο και η απασχόληση των νέων είναι σε χαμηλά επίπεδα.



Με τον τίτλο «Πρόοδος για τα Παιδιά: Μια έκθεση για τους εφήβους» η έκθεση επισημαίνει άλλες πολύ ανησυχητικές συνέπειες εξαιτίας του ότι τα οφέλη της προόδου δεν καταμερίζονται εξίσου μεταξύ των συνολικά 1,2 δισεκατομμυρίων εφήβων - που ορίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη οι ηλικίες μεταξύ των 10 και 19 ετών - που ζουν σήμερα σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Επισημαίνει επίσης μια σημαντική ανάγκη για αύξηση των επενδύσεων σε όλες τις πτυχές της ζωής και της ευημερίας των εφήβων - ακόμη και στον αγώνα τους για επιβίωση.

Κάθε χρόνο 1,4 εκατομμύρια έφηβοι πεθαίνουν από τροχαία ατυχήματα, επιπλοκές του τοκετού, αυτοκτονίες, το AIDS, τη βία και άλλες αιτίες.

Τα παιδιά που εισέρχονται στην εφηβεία είναι όλο και περισσότερο εκτεθειμένα στη βία - σε σχέση με την παιδική ηλικία, όπου οι ασθένειες και η διατροφή είναι οι σημαντικότερες απειλές.

Οι έφηβοι, ιδιαίτερα τα κορίτσια, αναγκάζονται συχνά να εγκαταλείψουν την παιδική ηλικία και να αναλάβουν τους ρόλους των ενηλίκων πριν να είναι έτοιμα, περιορίζοντας τις ευκαιρίες τους να μάθουν και να αναπτυχθούν και θέτοντας την υγεία και την ασφάλειά τους σε κίνδυνο.

Πάνω από το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 20 έως 24 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες, με εξαίρεση την Κίνα, ήταν παντρεμένες ή σε δεσμευτική σχέση πριν από την ηλικία των 18 ετών, με περίπου το ένα τρίτο από αυτές που παντρεύτηκαν κάτω των 15 ετών.

Περίπου 71 εκατομμύρια παιδιά δευτεροβάθμιας σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο και 127 εκατομμύρια νέοι μεταξύ 15 και 24 ετών είναι αναλφάβητοι - η συντριπτική πλειοψηφία στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική.

Η έκθεση αναφέρει ότι απαιτούνται σημαντικές προσπάθειες στα προγράμματα και τις πολιτικές που απαιτούνται για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων όλων των εφήβων.

Η εφηβεία είναι μια κρίσιμη φάση της παιδικής ηλικίας κατά την οποία η κατάλληλες επενδύσεις μπορούν να σπάσουν τον κύκλο της φτώχειας και να αποφέρουν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά οφέλη για τους εφήβους, τις κοινότητες και τα έθνη.

ΠΗΓΗ: "Ελεύθερη Ζώνη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ