Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-2

 

Η Ρεάλ νίκησε με 2-1 την Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου" και σχεδόν καθάρισε τον τίτλο, καθώς ξέφυγε +7, με 4 ματς να απομένουν. Ο Κεντίρα το γκολ του ρεκόρ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο το γκολ της νίκης για την "βασίλισσα".


Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Μπαρτσελόνα με 2-1 μέσα στο "Καμπ Νόου" και βρίσκεται... αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία.
Η "βασίλισσα" είχε να νικήσει στην έδρα του μεγάλου της αντιπάλου από τον Δεκέμβρη του 2007 (1-0 με σκόρερ τον Ζούλιο Μπαπτίστα), ενώ ξέφυγε στην κορυφή με 7 βαθμούς διαφορά, με 4 αγωνιστικές να απομένουν.

Ο Σάμι Κεντίρα άνοιξε το σκορ στο 17', τέρμα ιστορικό, καθώς με αυτό έφτασε τα 108 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα η Ρεάλ, επίδοση που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της Primera Division.
Ο Αλέξις Σάντσες ισοφάρισε στο 70', λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς, αλλά 3 λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε την νίκη στους "μερένγκες", διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Ο Πορτογάλος έφτασε τα 42 τέρματα φέτος, ξεπερνώντας την περσινή του επίδοση με 41, η οποία βέβαια ήταν καλύτερη επίδοση στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Ο Ρονάλντο επίσης με αυτό το γκολ στο "Καμπ Νόου" έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε σε ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλους τους αντιπάλους.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ζοζέ Μουρίνιο στην προπονητική του καριέρα στο "Καμπ Νόου", καθώς στις προηγούμενες 8 επισκέψεις του είχε 3 ισοπαλίες και 5 ήττες (με Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ), ενώ θα κατακτήσει σε 4η διαφορετική χώρα πρωτάθλημα μετά τις Πορτογαλία (Πόρτο), Αγγλία (Τσέλσι) και Ιταλία (Ίντερ).
Η εξέλιξη του ματς
Μόλις στο 4ο λεπτό ο Βίκτορ Βαλντές έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στην απέναντι εστία ο Κασίγιας στο 6' πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Ντάνι Άλβες που βγήκε από δεξιά.
Το σουτ του Μπενζεμά μπλόκαρε ο Βαλντές στο 11', αλλά ο πορτιέρο της Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 0-1, με τον Σάμι Κεντίρα να ανοίγει το σκορ για την "βασίλισσα".
Ο Άνχελ ντι Μαρία εκτέλεση πέναλτι από δεξιά, ο Πέπε έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Βαλντές απέκρουσε, αλλά εν συνεχεία δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, ούτε ο Πουγιόλ να την διώξει, έτσι ο Κεντίρα την έσπρωξε στα δίχτυα.
Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία της "Μπάρτσα" ήρθε στο 27' με τον Λιονέλ Μέσι να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Τσάβι, αλλά ο τελευταίος αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κασίγιας.
Το δεύτερο ημίχρονο
Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν, ενώ στο 54' ήρθε η επόμενη καλή φάση, με τον Τέγιο από πλεονεκτική θέση να κάνει κακό πλασέ.
Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Αλέξις Σάντσες να σκοράρει στο 70', ένα μόλις λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς.
Από προσπάθεια του Μέσι και "τακουνάκι" του Ινιέστα η μπάλα έφτασε στην περιοχή αριστερά στον Τέγιο, το σουτ του οποίου απέκρουσε με το πόδι ο Κασίγιας, όμως μετά από κόντρες ο Αλέξις Σάντσες ευνοήθηκε και από κοντά έκανε το 1-1.
Δεν άργησε να πάρει εκ νέου προβάδισμα η Ρεάλ, καθώς στο 73' ο Μεσούτ Εζίλ έβγαλε τετ-α-τετ τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Βαλντές από δεξιά, ο Πορτογάλος απέφυγε τον Ισπανό πορτιέρο και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-2.
Οι συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (3-4-3): Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Αντριάνο (74' Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (69' Αλέξις Σάντσες), Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τέγιο (81' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Μέσι.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (89' Καγεχόν), Ντι Μαρία (74' Γκρανέρο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (93' Ιγκουαΐν).

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Θεντρός, Τσίκο, Ράμις, Πάμπλο Κάσερες, Μαρτί, Πίνα, Περεϊρά, Γκονσάλο Κάστρο (78' Νσούε), Βίκτορ Κασαδεσούς (92' Κρεσπί), Χεμέντ (86' Πέδρο Μπίγκας).
ΣΑΡΑΓΟΣΑ (5-4-1): Ρομπέρτο Χιμένεθ, Σουκουλίνι (81' Χουάν Κάρλος), Λαντζάρο, Παρέδες, Πάουλο ντα Σίλβα, Άμπρααμ, Ντούμοβιτς (56' Εντουάρντο Οριόλ), Απόνιο, Λουΐς Γκαρθία (69' Μπαρέρα), Λαφίτα, Έλντερ Ποστίγκα.

ΧΙΧΟΝ: Χουάν Πάμπλο, Νταμιάν Σουάρες, Αρνολέν, Μποτία, Αγιόθε Γκαρθία, Λόρα, Ουρτάδο, Τρέχο (82' Ριβέρα), Ντε λας Κουέβας (75' Μπίλιτς), Κολούνγκα (66' Μεντί), Σανγκόι.
ΡΑΓΙΟ: Χοέλ Ρόμπλες, Ρομπέρ (63' Πουλίδο), Λαμπάκα, Ραούλ Μπράβο (78' Μίτσελ), Κασάδο, Μοβίγια, Τρασόρας, Πίτι, Αρμεντέρος (34' Ντελίμπασιτς), Ντιέγκο Κόστα.
*κόκκινη 76' Λαμπάκα και 87' Κασάδο

ΣΕΒΙΛΛΗ: Χάβι Βάρας, Κάλα (84' Κόκε), Φάσιο, Εσκουντέ (45' Νταβίντ Ροντρίγκεθ), Φερνάντο Ναβάρο, Μεντέλ, Τροχόβσκι, Μανού ντελ Μοράλ, Χεσούς Νάβας, Λούνα (53' Ρέγες), Νεγκρέδο.
ΛΕΒΑΝΤΕ: Μουνούα, Χάβι Βέντα, Μπαγεστέρος, Καμπράλ, Πέδρο Λόπες, Τσάβι Τόρες (77' Φαρινός), Ιμπόρα, Μπαρκέρο, Βάλντο (77' Ελ Ζαρ), Μποτέλιο (87' Χουάνλου), Αρουνά Κονέ.
*χαμένο πέναλτι 87' Νεγκρέδο (απόκρουση Μουνούα)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Μαγιόρκα - Σαραγόσα 1-0 (33' Βίκτορ Κασαδεσούς)
Χιχόν - Ράγιο Βαγεκάνο 2-1 (18' Σανγκόι, 78' Μπίλιτς / 51' Λαμπάκα)
Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-2 (70' Αλέξις Σάντσες / 17' Κεντίρα, 73' Κρ. Ρονάλντο)
Σεβίλλη - Λεβάντε 1-1 (21' Νεγκρέδο / 29' Αρουνά Κονέ)

Κυριακή
Γρανάδα - Χετάφε (13:00)
Σοθιεδάδ - Βιγιαρεάλ
Σανταντέρ - Μπιλμπάο (17:00)
Ατλέτικο - Εσπανιόλ (19:00)
Βαλένθια - Μπέτις (22:30)

Δευτέρα
Οσασούνα - Μάλαγα (22:00)

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 88
2. Μπαρτσελόνα 81
3. Βαλένθια 52
4. Μάλαγα 51
5. Λεβάντε 49
6. Οσασούνα 46
7. Σεβίλλη 46
8. Εσπανιόλ 45
9. Μπιλμπάο 45
10. Ατλέτικο 45
11. Χετάφε 45
12. Μπέτις 42
13. Ράγιο Βαγεκάνο 40
14. Μαγιόρκα 43
15. Σοθιεδάδ 39
16. Γρανάδα 36
17. Βιγιαρεάλ 36
18. Χιχόν 31
19. Σαραγόσα 31
20. Σανταντέρ 26

*δεν έχει διεξαχθεί η 20ή αγωνιστική
**Οι 4 πρώτοι Champions League (ο 4ος προκριματικά)
***Ο 5ος και ο 6ος Europa League μαζί με τον κάτοχο του Copa del Rey
****Υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι
*****για αναλυτική βαθμολογία (επιλέξτε Ισπανία & 1η Κατηγορία 11/12)

Ο πίνακας των σκόρερς

42 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

41 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

22 γκολ
Φαλκάο (Ατλέτικο)

21 γκολ
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Ρεάλ)

18 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

16 γκολ
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Φερνάντο Γιορέντε (Μπιλμπάο)

15 γκολ
Μίτσου (Ράγιο Βαγεκάνο)

14 γκολ
Αρουνά Κονέ (Λεβάντε)
Ρουμπέν Κάστρο (Μπέτις)

12 γκολ
Άλβαρο Νεγκρέδο (Σεβίλλη)

11 γκολ
Νικολάς Φεντόρ (Χετάφε)
Αλέξις Σάντσες (Μπαρτσελόνα)

10 γκολ
Τσάβι (Μπαρτσελόνα)
Κάρλος Βέλα (Σοθιεδάδ)
Μανού ντελ Μοράλ (Σεβίλλη)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-2

ΠΗΓΗ: SPORT24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ