Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Έντονες αντιδράσεις τη γαλλικής αστυνομίας για το ζήτημα της νόμιμης αυτοάμυνας

Δημοσιευμένο στο : http://www.skai.gr

Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012
-Την οργή στην γαλλική αστυνομία έχει προκαλέσει η σύλληψη αστυνομικού για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ήταν σε άμυνα.
Το περιστατικό που συνέβη σε ένα από τα κακόφημα προάστια του Παρισιού, το Σαν Ντενί, ξεσήκωσε τις αντιδράσεις των αστυνομικών που πραγματοποίησαν αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το βράδυ έξω από την αστυνομική διεύθυνση της περιοχής. Η συγκέντρωση έγινε πορεία και μεταφέρθηκε μέχρι τα Champs Elysées όπου οι αστυνομικοί κλείνοντας το δρόμο έδειξαν την αλληλεγγύη τους στο συνάδελφό τους.
Σήμερα ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δέχτηκε να συναντηθεί και να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών αστυνομικών και να τους εκφράσει τη στήριξή του λέγοντας «Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

Το αίτημα των αστυνομικών είναι η νομοθετική μεταρρύθμιση που θα νομιμοποιεί την άμυνα από την πλευρά των αστυνομικών. Πάνω σε αυτό ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως ζητά το δικαίωμα της αυτοάμυνας να εξελιχθεί στα πλαίσια της προστασίας των αστυνομικών. «Πρέπει να υπάρχει τεκμήριο της αυτοάμυνας. Στο κράτος δικαίου, δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια μοίρα, τον αστυνομικό που τελεί τα καθήκοντα του και έναν εγκληματία που κάνει τα δικά του.» δήλωσε χαρακτηριστικά βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα, όπου έγινε η συνάντηση.

Συνάντηση με τους αστυνομικούς έχει πραγματοποίησε και ο Φρανσουά Ολλάντ μέσα στο απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Παρίσι.

Κι ενώ το ζήτημα της αυτοάμυνας των αστυνομικών ανάγεται σήμερα σε μείζον για την προεκλογική καμπάνια της γαλλικής προεδρίας, σε μία προσπάθεια ο Νικολά Σαρκοζί να ξαναγίνει ο «Πρόεδρος της ασφάλειας», η μαρτυρία και η νεκροψία του θύματος δείχνουν άλλα. Σύμφωνα με μάρτυρα της καταδίωξης στο Σαν Ντενί, ο άνδρας που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού δεν επιτέθηκε στον αστυνομικό, παρ’ όλο που απ’ ότι αποδείχθηκε οπλοφορούσε. Αντιθέτως, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η σφαίρα που δέχτηκε διαπέρασε οριζόντια την πλάτη του και τραυματίστηκε θανάσιμα, πράγμα που δείχνει ότι ο αστυνομικός δεν μπορούσε να είναι σε άμυνα εκείνη τη στιγμή. Ο 28χρονος άνδρας ήταν δραπέτης και γινόταν καταδίωξη ώστε να συλληφθεί.

Βάλια Διώτη
ΠΗΓΗ : PoliceNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ