Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σχολιασμός Δελτίου Τύπου της ΕΑΑΣ περί ΝΙΜΤΣ

ΠΗΓΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Σχολιασμός Δελτίου Τύπου της ΕΑΑΣ περί ΝΙΜΤΣ Σχολιασμός Δελτίου Τύπου της ΕΑΑΣ περί ΝΙΜΤΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ' ΑΡΙΘ 9
Με αφορμή το από 9 Μαρ 2012 Δελτίο Τύπου της ΕΑΑΣ, η Ομοσπονδία έγινε αποδέκτης παραπόνων
αλλά και αγανάκτησης αποστράτων συναδέλφων για την πρόταση της Ένωσης περί «....αξιοποίησης του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ υπέρ του Μ.Τ.Σ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, καθόσον το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ αποτελεί περιουσιακό, από απαλλοτρίωση, στοιχείο του Μ.Τ.Σ. Η περίθαλψη των μερισματούχων - Μελών της Ε.Α.Α.Σ θα γίνεται στο 401 Γ.Σ.Ν.....»

Προφανώς με τις απόψεις αυτές η ΕΑΑΣ προτείνει την παύση λειτουργίας του ΝΙΜΤΣ ως νοσοκομείου αποστράτων. Σε μια περίοδο που η δημόσια υγεία υποβαθμίζεται, η αξιοπρέπεια καταρρακώνεται και οι απόστρατοι δέχονται λαίλαπα μειώσεων σε σύνταξη και μερίσματα, έρχεται η ΕΑΑΣ με προχειρότητα να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοι.
Επί των παραπάνω η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι:
Βάσει του ΝΔ 1137/1946 με όλες τις τροποποιήσεις του, το ΝΙΜΙΤΣ είναι ΝΠΔΔ, ιδρύθηκε δε και λειτουργεί με σκοπό την παροχή νοσηλευτικής περίθαλψης, εργαστηριακών εξετάσεων, χειρουργικών επεμβάσεων, ...... στους μετόχους και μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.),.......
Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.Δ 597/1941 το οποίο παραμένει σε ισχύ όπως αυτό ερμηνεύθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 1678/1944 «...το Ίδρυμα τούτο κηρύσσεται έκτοτε έργον δημοσίας ωφελείας και προς επίτευξη του σκοπού τούτου απαλλοτριούται υπέρ του Μ.Τ Στρατού..». Επειδή η απαλλοτρίωση έγινε για συγκεκριμένο σκοπό («δημοσίας ωφελείας») νομικά δεν παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής του σκοπού ίδρυσης του ΝΙΜΤΣ.
Η δημιουργία και η λειτουργία του στηρίχθηκε στις υποχρεωτικές μηνιαίες εισφορές επί 65 συνεχών ετών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών (μετόχων και μερισματούχων του ΜΤΣ) με την προοπτική παροχής Νοσοκομειακής περίθαλψης στους ίδιους και τις οικογένειές τους με απόλυτη προτεραιότητα.
Οι παρασχεθείσες κατά καιρούς δωρεές, αφορούν το 417 ΝΙΜΤΣ, έγιναν κατά κύριο λόγο από δικαιούχους-αποστράτους για να εξυπηρετήσουν το σκοπό που περιγράφεται από το ΝΔ 1137/1946 και τυχόν αλλαγή στην οργάνωση και λειτουργία του προφανώς θα δημιουργήσουν προϋπόθεση ακύρωσής τους, από τους κληρονόμους των δωρητών.
Είναι γνωστό πως και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες «άλωσης» του ΝΙΜΤΣ από διάφορους επιχειρηματικούς παράγοντες, προκειμένου να το «αξιοποιήσουν» προς ίδιον όφελος, χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα, λόγω κυρίως της αντίδρασης των αποστράτων.
Αυτό το οποίο προσπάθησαν τόσα χρόνια και πέτυχαν οι απόστρατοι, έρχεται η ΕΑΑΣ, η δικιά τους Ένωση, να το ανατρέψει και να προετοιμάσει το έδαφος για το ξεπούλημα του ΝΙΜΤΣ, σε μία περίοδο μάλιστα που κάθε «αξιοποίηση» είναι σε βάρος του ιδιοκτήτη.
Η ΠΟΣ διαφωνεί με τις απόψεις της ΕΑΑΣ, θεωρεί ότι η πρόταση περί «..αξιοποίησης του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ υπέρ του Μ.Τ.Σ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και περίθαλψη των μερισματούχων - Μελών της Ε.Α.Α.Σ (σ.σ. όσοι στρατιωτικοί δεν είναι μέλη της ΕΑΑΣ που θα νοσηλεύονται;) να γίνεται στο 401 Γ.Σ.Ν. ...» είναι επικίνδυνη, πρόχειρη αλλά κυρίως ανάλγητη και αντικοινωνική απέναντι στους χιλιάδες δικαιούχους του ΝΙΜΤΣ. Υπάρχουν άλλοι τρόποι αξιοποίησης του ΝΙΜΤΣ, χωρίς αυτό να αποποιηθεί του σκοπού ίδρυσης του (πχ συνεργασία με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, κλπ).
Μετά από συνεργασία που είχε η Ομοσπονδία με αρμόδιους φορείς που σχετίζονται με το 417 ΝΙΜΤΣ, διαπιστώθηκε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σκέψη υπάρχει για αλλαγή του υφισταμένου πλαισίου λειτουργίας.
Κατόπιν αυτών η ΠΟΣ καλεί τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ να συγκαλέσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να ακυρώσει την πρόταση αυτή, η οποία στρέφεται κατά των βετεράνων και αποστράτων στελεχών του ΣΞ.
                                                      Για το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο .
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικολόπουλος Βασίλειος                                                                                                 Κοσμάς Βασιλειάδης
        Ταξχος εα                                                                                                                      Σχης εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ