Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 11 ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ . Α/Α: 4 ΑΠΟ ΤΟ Ο.Α.Κ.Α. τα επεισόδια της 18-03-2012, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1.-ΓΕΝΙΚΗΓ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Χανιά , 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία αλλοδαπού υπηκόου Ινδίας, στο Ρέθυμνο.
Τον είχαν απαγάγει προ δεκαημέρου περίπου και ζητούσαν χρήματα από συγγενικά του πρόσωπα.
Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες, υπήκοοι Ινδίας, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλοι δύο αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν χθες (22.03.2012) το απόγευμα, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 24 και 38 ετών, για αρπαγή και ανθρωποκτονία 44χρονου ομοεθνή τους.

Ειδικότερα, πριν από μία εβδομάδα περίπου (16.03.2012), καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από φιλικά πρόσωπα του θύματος, η αρπαγή του 44χρονου από άγνωστους δράστες και η απαίτηση από αυτούς, της καταβολής ικανού χρηματικού ποσού ως λύτρα, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.
Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι προ δεκαημέρου περίπου (13.03.2012), οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι αναζητούνται, απήγαγαν τον 44χρονο και ζήτησαν λύτρα από συγγενικά του πρόσωπα.
Χθες (22.03.2012) εντοπίστηκε πτώμα αλλοδαπού θαμμένο σε ιδιωτικό χώρο (αγροτεμάχιο) στην περιοχή Λατζιμάς του Δήμου Ρεθύμνου, το οποίο είχε υποστεί θανατηφόρες βλάβες και όπως προέκυψε από την έρευνα και την αναγνώρισή του από οικείους του, ανήκει στον 44χρονο αλλοδαπό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου.

2.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ημεδαπός αμέσως μετά από ανάληψη σύνταξης της αποβιώσασας μητέρας του
Λάμβανε την κύρια και επικουρική σύνταξη με κάρτα από ΑΤΜ εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Ειδικό Ανακριτή
Για ενάμισι χρόνο λάμβανε την κύρια και επικουρική σύνταξη της αποβιώσασας μητέρας τους, ένας 50χρονος ημεδαπός που συνελήφθη σήμερα (23.03.2012) το πρωί, στο Χαϊδάρι Αττικής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η σύλληψή του έγινε αμέσως μετά την είσπραξη της σύνταξης από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) καταστήματος Τράπεζας στη περιοχή του Αιγάλεω.
Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ύστερα από ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες, στον ειδικό αριθμό καταγγελιών 11012, σύμφωνα με τις οποίες, η σύνταξη αποβιώσασας συνταξιούχου του δημοσίου συνεχίζει να πιστώνεται σε τραπεζικό της λογαριασμό.
Από την έρευνα που πραγματοποίησαν, αστυνομικοί του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπίστωσαν ότι τόσο η κύρια, όσο και οι επικουρικές συντάξεις της αποβιώσασας από το Σεπτέμβριο του 2010 , συνεχίζουν να πιστώνονται σε τραπεζικό της λογαριασμό, που διατηρούσε σε συγκεκριμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, όπου συνδικαιούχος ήταν και ο γιος της, καθώς επίσης εξακρίβωσαν και τις «κινήσεις» που είχαν γίνει στο λογαριασμό.
Σήμερα το πρωί και ενώ είχε πιστωθεί χρηματικό ποσό από τον Φορέα Ασφάλισης της αποβιώσασας, ο 50χρονος γιος της μετέβη σε Α.Τ.Μ. καταστήματος Τράπεζας στην περιοχή του Αιγάλεω και έκανε ανάληψη μέρους του ποσού, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη πλησίον της οικίας του.
Σε βάρος του 50χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα, οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ειδικό Ανακριτή.

3.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν εκπρόσωποι εταιρείας ανακύκλωσης για μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Συνελήφθησαν χθες (22.03.2012) το απόγευμα, στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 43 ετών, νόμιμοι εκπρόσωποι εταιρείας ανακύκλωσης που εδρεύει στη συγκεκριμένη περιοχή, για μόλυνση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς επίσης για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής στοχευμένης επιχείρησης Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, αλλά και της προστασίας της δημόσιας υγείας,
Στην επιχείρηση, που ήταν απότοκος πολυήμερων ερευνών, συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής και Ειδικοί Επιθεωρητές Περιβάλλοντος από κοινού με στελέχη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής .
Αναλυτικότερα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ανακύκλωσης και εντός του περιφραγμένου χώρου της, έκτασης 16 στρεμμάτων, διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε ανακύκλωση μεταλλικών και μη μεταλλικών αποβλήτων, καθώς επίσης διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων.
Στην έκταση αυτή εντοπίστηκαν τέσσερις (4) εδαφοδεξαμενές, οι οποίες περιείχαν υγρά και στερεά επικίνδυνα απόβλητα, ενώ σε μία από αυτές διαπιστώθηκε ότι τα υγρά απόβλητα που περιείχε, μέσω υπόγειου αγωγού, συνέρρεαν σε γειτονικό αγρόκτημα, μολύνοντας με αυτό τον τρόπο τον περιβάλλοντα χώρο.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, σε παρακείμενη εδαφική έκταση απόθεσης, ενός στρέμματος περίπου, υπήρχαν επικίνδυνα απόβλητα (λυματολάσπη), ενώ από πρόχειρες εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν, σε χώρο έκτασης 2,5 στρεμμάτων περίπου, βρέθηκαν θαμμένα επικίνδυνα στερεά απόβλητα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, καθώς επίσης κατασχέθηκαν τέσσερις κάμερες κλειστού και ανοιχτού χώρου και ένα σύστημα καταγραφής, τεχνικά μέσα τα οποία λειτουργούσαν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Από την λεπτομερέστερη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι το τελευταίο 15πενθήμερο είχαν εναποτεθεί και ταφεί ποσότητες (360 τόνοι περίπου) από λάσπες στο συγκεκριμένο χώρο, οι οποίες προέρχονταν από μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων – βιολογικό καθαρισμό γνωστής εταιρείας αναψυκτικών.
Τέλος, όπως προέκυψε η εγκατάσταση λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.
.





4.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων (21.03.2012 και 22.03.2012) δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, ακόμη είκοσι τρεις (23) φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν τις επιθέσεις των οργανωμένων ομάδων οπαδών κατά των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και κατά των εγκαταστάσεων της αθλητικής εγκατάστασης του Ο.Α.Κ.Α. στα επεισόδια της 18-03-2012, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.
Οι 23 φωτογραφίες είναι οι εξής:


Το υλικό αυτό δίνεται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, αλλά και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που διέπραξαν οι άγνωστοι δράστες, με σκοπό τη συνδρομή των πολιτών για την ταυτοποίηση των στοιχειών ταυτότητας όσων συμμετείχαν ή υποκίνησαν τα επεισόδια, προκειμένου στη συνέχεια να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις είκοσι τρεις (23) φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
5.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι, τα αναφερόμενα σε ηλεκτρονικά αλλά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, περί οργάνωσης από την Ελληνική Αστυνομία, ειδικού σχεδίου διαφυγής ανώτατων πολιτειακών και πολιτικών παραγόντων της χώρας, από τις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο, για οφειλές προς το Δημόσιο. Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 330.000 ευρώ .
Συνελήφθη, σήμερα (23-3-2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 34χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 44χρονου ο οποίος διατηρεί επιχείρηση αλουμινίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 330.359,25 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ερμούπολη Σύρου, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη ένας ημεδαπός στην Κάλυμνο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αρχαιοκαπηλία, και παράνομη οπλοκατοχή.
Στην ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δυο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων, 92 γραμμάρια κοκαΐνης και 447 γραμμάρια κάνναβης
Επίσης βρέθηκαν κινήσεις χρημάτων πάνω από 70.000 ευρώ καθώς και 2.970 ευρώ σε μετρητά.
Συνελήφθη χθες (22.3.2012) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράνομη κατοχή μεγάλου αριθμού αρχαίων αντικειμένων, κατοχή - διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δυο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 47 ετών κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών που ανέφεραν ότι ημεδαπός στην Κάλυμνο κατέχει και διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων ιδιαίτερης άξιας.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι στην Κάλυμνο, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε επιχείρηση ξυλουργείο του 46χρονου, όπου παρευρίσκονταν και οι δυο άλλοι ημεδαποί συλληφθέντες, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα κάνναβης 15 γραμμαρίων πάνω σε τραπεζάκι
  • Δυο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 33 γραμμάρια κάνναβης
  • Μια ζυγαριά ακριβείας επιμελώς κρυμμένη
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
Επίσης σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 46χρονου παρευρισκόμενου βρέθηκε μια συσκευασία που περίεχε κάνναβη βάρους 5 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε αποθήκη του 46χρονου επιχειρηματία στην πόλη της Καλύμνου, οπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δεκαοκτώ ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 92 γραμμαρίων
  • Οκτώ συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 394 γραμμαρίων
  • Μια ζυγαριά ακριβείας
  • Μια ξύστρα κάνναβης
  • Μια πίπα για χρήση καπνιστής κοκαΐνης
  • Τριάντα δυο (32) αρχαίοι αμφορείς διαφόρων χρονικών περιόδων
  • Δυο μυλόπετρες
  • Διάφορα ασαφή όστρακα από κλειστά αγγεία (πιθανώς αμφορείς)
  • Δέκα (10) πήλινα και χάλκινα ειδώλια μινωικής περιόδου
  • Το χρηματικό ποσό των 2.970 ευρώ και 100 δολαρίων Αυστραλίας
  • Τριάντα έξι (36) παραστατικά αποστολής χρημάτων συνολικής άξιας πάνω από 70.000 ευρώ
  • Δυο κυνηγετικά όπλα
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση και διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κω.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.


8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη ημεδαπής για διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 223,4 γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθη τη Δευτέρα (19-3-2012) το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 49χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για διακίνηση ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι παραπάνω αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή της 49χρονης τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 7 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 250 Ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία της, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, βάρους 216,4 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.












9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες (22-3-2012) το μεσημέρι συνελήφθησαν στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί Ιρακινής και Συριακής καταγωγής για κατάρτιση και διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες κατασκεύαζαν και προμήθευαν με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα ποσά της αμοιβής τους κυμαίνονταν, ανάλογα με το είδος του εγγράφου, από 400 έως 500 ευρώ .
Στη κατοχή τους καθώς και σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο διαμέρισμα που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Σαράντα έξι (46) διαβατήρια τρίτων προσώπων.
  • Τρία (3) δελτία ταυτότητας πολιτών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Μία (1) άδεια ικανότητας οδήγησης Ιρακινών Αρχών.
  • Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου, τρίτων προσώπων.
  • Ένας (1) φορητός Η/Υ.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Ένα (1) πτυσσόμενο μαχαίρι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.









10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση σωματεμπορίας σε βάρος 28χρονης αλλοδαπής
Στην υπόθεση εμπλέκονται 6 ομοεθνείς της σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία
Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, σε βάρος έξι (6) αλλοδαπών, με την κατηγορία της «Σωματεμπορίας από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε έπειτα από καταγγελία 28χρονης αλλοδαπής στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, οι ανωτέρω δράστες με τη χρήση βίας και με απειλές, από το Σεπτέμβριο του 2006 έως τον Ιούνιο του 2011, προέβαιναν στην επ’ αμοιβή έκδοσή της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Χανιά, Τρίκαλα, Άργος, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Αθήνα), εγκαθιστώντας την είτε σε οικίες τους είτε σε οίκους ανοχής, αποκομίζοντας οι ίδιοι το σύνολο των χρημάτων.
Στην 28χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενείται ήδη σε μονάδα αρωγής της Θεσσαλονίκης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

11.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άλλοι τριάντα ένας (31) αλλοδαποί,
διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.
Η επιστροφή άλλων τριάντα ένα (31) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (22-03-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, επέστρεψαν είκοσι πέντε (25) πολίτες Μπαγκλαντές, πέντε (5) πολίτες Γεωργίας και ένας (1) πολίτης Νιγηρίας.
Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς την Ντάκα, την Τυφλίδα και το Λαχώρ.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ