Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

22η Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο



Γράφει η
Ιωάννα Παπαχρήστου
Η 22η Μαρτίου ήταν η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο, και δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε καθόλου από τους Έλληνες οδηγούς…

Και γιατί το λέω αυτό; 


Μπήκα στην πολιτισμένη Αττική οδό, γύρω στις 10 το πρωί και σε κάποιο σημείο άρχισε η κίνηση,-η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει σπάνια-, ξάφνου γύρω στα δέκα αυτοκίνητα άρχισαν να παραβιάζουν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης… 

Συνέχισα και βγήκα στην Λεωφόρο Κηφισίας και τρία αυτοκίνητα παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη, νόμιζα ότι ήμουν τυφλή αλλά τελικά έβλεπα καλύτερα από αυτούς…

Για το φλας δεν το συζητώ, σπάνια βλέπω τους οδηγούς να το χρησιμοποιούν...όπως λέει και ένας γνωστός μου:"βγάλτε ένα φλας, βρε παιδιά".

Συνέχισα την λεωφόρο Κηφισίας και φτάνοντας στους Αμπελοκήπους θεώρησα ότι έπρεπε να σταματήσω στη διάβαση πεζών…τι το ήθελα; έφαγα τόσες μούντζες και κορναρίσματα που δεν το πίστευα… και το κορυφαίο της στιγμής, μια γιαγιά έκανε το σταυρό της επειδή σταμάτησα και την άφησα να περάσει. Μα καλά τόσο σπάνιο είναι αυτό, σκέφτηκα;

Και φτάνοντας στον προορισμό μου, είδα δυο οδηγούς να βρίζονται μεταξύ τους, να έχουν κλείσει την κυκλοφορία και να ψάλλουν τα εξ αμαξης ο ένας στον άλλον…

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι ακόμα και στην οδήγηση, μας λείπει η παιδεία. 

Δε σεβόμαστε τίποτα…

Η 22η Μαρτίου όμως μου θύμισε και κάτι ακόμα, πιο τραγικό.

Στις 22 του Μαρτίου του 2004, έχασε άδικα τη ζωή του ο Πάνος Μυλωνάς, ο τεταρτοετής φοιτητής του τμήματος μηχανολογίας και αεροναυπηγών μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών. Μόλις 22 ετών.

Για το λόγο αυτό συστάθηκε και το Μάιο του 2005 το Ι.Ο.ΑΣ. το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη και μείωση των ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς».

Σαν τον Πάνο, χιλιάδες ακόμα νέα παιδιά έχουν χαθεί άδικα στους δρόμους; και οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πιο σωστοί και υπεύθυνοι, όταν πιάνουμε το τιμόνι στα χέρια μας.

Ο δρόμος δεν είναι αρένα επιθετικής συμπεριφοράς, δεν είναι το μέρος που θα βγάλουμε όλα μας τα νεύρα από την καθημερινότητα μας.

Οφείλουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους πεζούς και τους συνανθρώπους μας, δείχνοντας αλληλοσεβασμό και καλή διάθεση.

Σίγουρα δε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο… μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον εαυτό μας ο καθένας ξεχωριστά και έτσι όλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο.

Ας ξεκινήσουμε με το να είμαστε υπεύθυνοι οδηγοί…

Υπευθυνότητα, ασφάλεια, σεβασμός = πολιτισμός.

ΠΗΓΗ: Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗΖΩΝΗ "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ