Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εφυγαν οι δύο μπροστινοί τροχοί από περιπολικό εν κινήσει!

Αγρίνιο:

Δημοσιευμένο στο : http://www.agrinionews.gr, http://xespao.blogspot.com- Εφημερίδα "Συνείδηση" http://www.sinidisi.gr
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012
peripoliko_geranosΔύο περιστατικά των τελευταίων ημερών φέρνουν ξανά στην επιφάνεια την κακή κατάσταση που χαρακτηρίζει περιπολικά της αστυνομία και για την οποία η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας με κατεπείγουσα επιστολή ζητά από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαο Παπαγιανόπουλο «ποιοτικό έλεγχο των οχημάτων Ελληνικής Αστυνομίας για ασφαλή οδήγηση»

Οι μπροστινοί τροχοί πήραν… άλλο δρόμο
Το πρώτο σοβαρό περιστατικό, όπως αναφέρει η Ένωση, έλαβε χώρα πρωινές ώρες την 18η Ιανουαρίου εντός της πόλης του Αγρινίου και που από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, σε περιπολικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου που περιπολούσε εντός της πόλης του Αγρινίου, ευτυχώς εκείνη την στιγμή με μικρή ταχύτητα, εντελώς ξαφνικά χάλασε το σύστημα διευθύνσεως του και αποσπάστηκαν οι μπροστινοί του τροχοί, με αποτέλεσμα να είναι θέμα τύχης η πορεία του.
Ευτυχώς το εν λόγω όχημα ακινητοποιήθηκε εν μέση οδό πριν από το υπάρχον στο σημείο φωτεινό σηματοδότη. Μάλιστα λίγο πριν κινούνταν επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων προκειμένου να επιληφθεί σε σήμα που του δόθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων της Α.Δ. Ακαρνανίας.
Με την επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας (υπογράφει ο πρόεδρος Δημήτρης Ρούσης και Γενικός Γραμματέας Νίκος Διώτης), ζητούν από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει σχετική έρευνα ώστε να εξακριβωθούν όλες οι πραγματικές συνθήκες του συμβάντος αυτού, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες για το πλήρωμα του περιπολικού αλλά και πολίτες.
Από τις πληροφορίες που επικαλείται η Ένωση, πρόκειται για όχημα παλαιού τύπου, πιθανόν από τα οχήματα που αποκτήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι πρόσφατα κατανεμημένο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας / Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, και φέρεται να ήταν σε καλή λειτουργική κατάσταση, συντηρημένο και σε καλή εξωτερική εμφάνιση.
Το εξάρτημα που φέρεται να έχει πάθει βλάβη ή να υπάρχει αστοχία υλικού από κατασκευής, είναι δύσκολο να διαγνωσθεί με απλό έλεγχο. Το συγκεκριμένο εξάρτημα, στο σύστημα διευθύνσεως των οχημάτων, είναι μικρής αξίας και μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί.
«Επιθυμούμε να διαταχθεί κατεπείγουσα έρευνα από εξειδικευμένους τεχνικούς σε όλα τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να αποφευχθεί από ίδια ή παραπλήσια βλάβη τροχαίο ατύχημα και πιθανός θανάσιμος τραυματισμός συναδέλφων και πολιτών». αναφέρει εξάλλου η Ένωση στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους πολιτικούς υπευθύνους και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και ένα άλλο περιστατικό:

Καταδίωξη με…οτοστόπ
Μάλιστα η Ένωση αναφέρει και δεύτερο περιστατικό: Συγκεκριμένα, το πρωινό της 19ης Ιανουαρίου 2012 περιπολικό της ίδιας υπηρεσίας που κατευθυνόταν προς την περιοχή «Κλεισούρα», κινούμενο στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, για να ενισχύσει στην σύλληψη ατόμων που καταδιώκονταν από άλλο περιπολικό αυτ/το, ακινητοποιήθηκε από μηχανική βλάβη και ο συνοδηγός του περιπολικού, αφού σταμάτησε διερχόμενο όχημα, που οδηγούσε πολίτης, επιβιβάστηκε με τη σύμφωνη γνώμη αυτού, και ο αστυνομικός με το όχημα αυτό μεταφέρθηκε στο σημείο του ελέγχου για να συνδράμει τους συναδέλφους του.

«Κύριε Αρχηγέ, προτείνουμε με κατεπείγουσα διαδικασία, για όλα τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, να γίνουν ποιοτικοί έλεγχοι, ώστε να εντοπιστούν και να ακινητοποιηθούν άμεσα τυχόν ακατάλληλα για κυκλοφορία οχήματα. Επιθυμούμε, να προσφέρουμε στον Έλληνα πολίτη τις καλύτερες υπηρεσίες, και για όλους τους ένστολους πολίτες ασφαλής συνθήκες εργασίες, ώστε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.Κατόπιν όλων των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση και τις δικές σας ενέργειες.Τέλος, επιθυμούμε να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα των ενεργειών σας προκειμένου στη συνέχεια εμείς να ενημερώσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας» αναφέρει η Ένωση στην επιστολή της.

http://www.agrinionews.gr
http://xespao.blogspot.com
Εφημερίδα "Συνείδηση" http://www.sinidisi.gr

ΠΗΓΗ : PoliceNet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ