Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Γιάννης Πασχαλιάς: "Δεν είμαστε ανθρώπινες ασπίδες"

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012


Κάθε φορά που γινόμαστε μάρτυρες εκτεταμένων επεισοδίων, ακούμε τους αρμόδιους να λένε ότι δεν πάει άλλο, ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο και άλλα παρόμοια βαρύγδουπα λόγια, μέχρι την επόμενη φορά, που θα κατακλύσουν ξανά τους τηλεοπτικούς
δέκτες, εικόνες επεισοδίων, οπότε και πάλι θα ξανακούσουμε την ίδια χιλιοπαιγμένη κασέτα…
Τελευταίο θλιβερό παράδειγμα τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, την περασμένη Κυριακή. Εντωμεταξύ, εμείς θα μετράμε, για άλλη μια φορά, μερικές δεκάδες ακόμα τραυματισμένους Συναδέλφους μας, μερικούς από τους οποίους με σοβαρά τραύματα και μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας τους.
Εξάλλου, κανένας «επαγγελματίας» ευαίσθητος δεν πρόκειται να χύσει ούτε ένα δάκρυ γι’ αυτούς. Απεναντίας οι «επαγγελματίες» ευαίσθητοι και οι «εισαγγελείς» των τηλεοπτικών παραθύρων, διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους μόνο όταν ο φακός «συλλάβει» κάποιον Συνάδελφο να ρίχνει κανένα χαστούκι σε κανέναν κουκουλοφόρο, την ώρα του καταστροφικού του έργου.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, οι τραυματισμένοι Συνάδελφοί μας, ιδίως των Διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, χωρίς να ιδρώνει, από την άλλη, το αφτί κανενός από τους αρμόδιους της Πολιτικής και Φυσικής μας Ηγεσίας, που είναι υπεύθυνοι με τις πράξεις τους ή τις παραλήψεις τους για τη σωματική μας ασφάλεια. Εξακολουθούν οι Υπηρετούντες σε ΥΑΤ και ΥΜΕΤ να αντιμετωπίζονται σαν «ανθρώπινες ασπίδες», σαν «σάκοι του μποξ» και σαν «αντικείμενα» για την εκτόνωση της κοινωνικής οργής. Ε λοιπόν ΟΧΙ! Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας κύριοι! Η αποστολή και οι αρμοδιότητες των Διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ, καθορίζονται ξεκάθαρα από το Π.Δ. της ίδρυσης και λειτουργίας τους.
Οποιαδήποτε άλλη χρησιμοποίηση των Διμοιριών εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Από το 2003, που Υπηρετώ στην ΥΑΤ Θεσσαλονίκης, έλεγα πάντοτε και εξακολουθώ να λέω, πως εκεί που σταματάει η πολιτική, αρχίζουν τα ΜΑΤ (με αποτέλεσμα βέβαια, να στοχοποιούμαι από κάθε λογής ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ως αντιδραστικός, και το όνομά μου να βρίσκεται μονίμως σε κάποια «μαύρη λίστα»…).
Τα προβλήματα των Συμπολιτών μας απαιτούν γεναίες και τολμηρές πολιτικές αποφάσεις. Μόνο τότε θα καταλαγιάσει η κοινωνική οργή και όχι με την πολυχρησιμοποίηση, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, Διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ.
Οι Έλληνες, τα τελευταια χρόνια, έχουν κάθε λόγο να είναι αγανακτισμένοι, αφού οι ζωές τους αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο.
Στους αγανακτισμένους Έλληνες ανήκει και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Αστυνομικών.
Είμαστε και εμείς αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, που πλήττεται από την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η Χώρα μας.
Οι λύσεις στις συνέπειες τις κρίσης, οφείλουν να είναι ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και όχι κατασταλτικές. Εξάλλου, από μικρή ηλικία, γαλουχήθηκε η γενιά μου, πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Και θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω, πως στη Δημοκρατία και μόνο, υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματα. Σταματήστε λοιπόν κάποιοι της Πολιτικής και της Φυσικής μας Ηγεσίας, να αντιμετωπίζετε τις Διμοιρίες της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ, ως το «φάρμακο» - πανάκεια, δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, που λένε και οι Γραφές, για την αντιμετώπιση της κοινωνικής οργής.
Κλείνοντας θέλω να ελπίζω, πως στην Εθνική μας Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που γιορτάζουμε μεθαύριο, δεν θα σημειωθούν έκτροπα και επεισόδια και δεν θα έχουμε τραυματίες, ούτε Πολίτες, ούτε Συναδέλφους. Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ και έτσι πρέπει να παραμείνει.
EK BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ