Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜ.ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Θεσμοθέτη κρατήσεως υπέρ Μ.Τ.Σ.

Δημοσιευμένο στο : ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2012
eaxio_stereasΕΝΩΣΗ  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 21/2012    
Λαμία, 20 Φεβρουαρίου 2012
ΘΕΜΑ: «Θεσμοθέτη κρατήσεως υπέρ Μ.Τ.Σ.»

Μετά από σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και την δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου σχετικού άρθρου, ότι για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 01-01-1993) οι οποίοι ανήκουν, ως προς την απόδοση εφάπαξ βοηθήματος και επικουρικής συντάξεως, στα ταμεία της πρώην Ε.Χ., επίκειται η θεσμοθέτηση κρατήσεως, ανερχόμενη σε ποσοστό 1% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών τους, προκειμένου αυτή, στη συνέχεια, να αποδίδεται υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, δημιουργούνται εύλογα οι εξής απορίες:

Α) Γιατί μέχρι σήμερα οι κρατήσεις που τους γίνονταν σε ποσοστό 1% επί του συνόλου των τακτικών τους αποδοχών, με αναδρομική ισχύ από 01-01-2011, δεν αποδίδονταν στο εν λόγω ταμείο, ως κύριο δικαιούχο, μιας και οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι από την κατάταξή τους στο σώμα ανήκαν ασφαλιστικά στο ταμείο της πρώην Ε.Χ. και κατ’ επέκταση τυγχάνουν μερισματούχοι του Μ.Τ.Σ., αλλά αποδίδονταν παράτυπα υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσιών Υπαλλήλων;
Β) Γιατί ενώ υπήρξε ρύθμιση για τους παλαιούς ασφαλισμένους, οι οποίοι ανήκουν στο Μ.Τ.Σ., οι ανάλογες κρατήσεις τους να αποδίδονται υπέρ αυτού, δεν συνέβη το ίδιο για τους νέους ασφαλισμένους, οι οποίοι ανήκουν επίσης στο ταμείο του ΜΤ.Σ., και οι κρατήσεις τους αποδίδονταν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων;
Προφανώς αυτό έγινε, με το πρόσχημα βεβαίως, ότι σε αυτούς, από την 01-01-1999, διενεργείται υποχρεωτικά επιπλέον μηνιαία κράτηση υπέρ του ανωτέρω Ταμείου, παρότι ο κύριος ασφαλιστικός φορέας τους είναι τα ταμεία της πρώην Ε.Χ., όπως και των παλαιών ασφαλισμένων. Επειδή όμως οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι (καταταγέντες μετά την 01-01-1993), το έτος 1999, σύρθηκαν κυριολεκτικά, παρά την θέληση των περισσοτέρων, και υποχρεώθηκαν να ενταχθούν για την χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος και στο Τ.Π.Δ.Υ., με μοναδικό ουσιαστικό κριτήριο και κίνητρο, εκ μέρους των εμπνευστών, την επιτακτική ανάγκη να εξευρεθούν πόροι για να διασωθεί ένα παραπαίον ταμείο, δικαιολογημένα λοιπόν αγανακτούν, διαπιστώνοντας ότι οι εισφορές τους δεν αποδίδονταν στον κύριο δικαιούχο, που είναι το Μ.Τ.Σ., αλλά αποδίδονταν στο Τ.Π.Δ.Υ. και πλέον καλούνται να συνεισφέρουν με επιπλέον 1% κράτηση επί των τακτικών τους αποδοχών, σε σύγκριση με όλους τους άλλους συναδέλφους, την ώρα που πασχίζουν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Κατόπιν όλων αυτών, προτείνουμε: 
1) Οι κρατήσεις που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα στους ασφαλισμένους μετά την 01-01-1993, οι οποίοι ανήκουν ασφαλιστικά στα ταμεία της πρώην Ε.Χ., συνιστάμενη σε ποσοστό 1% επί του συνόλου των τακτικών τους αποδοχών, και οι οποίες μέχρι σήμερα παράτυπα αποδίδονταν στο Τ.Π.Δ.Υ., να αποδοθούν στο Μ.Τ.Σ., ως κύριο και αποκλειστικό δικαιούχο, καθόσον αυτοί τυγχάνουν μερισματούχοι σε αυτό από της κατατάξεώς τους στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
2) Εφ’ εξής, για τους συγκεκριμένους συναδέλφους, η κράτηση του 1% να αποδίδεται μόνο στο Μ.Τ.Σ. και όχι στο Τ.Π.Δ.Υ., όπως ακριβώς συμβαίνει και για τους παλαιούς ασφαλισμένους, αποκαθιστώντας έτσι την τάξη και την ισορροπία.
3) Να ερωτηθούν οι συνάδελφοι αυτοί, οι οποίοι ανήκουν στα ταμεία της πρώην Ε.Χ., και κατ’ επέκταση του Μ.Τ.Σ. και οι οποίοι, όπως προείπαμε, παρά την θέλησή τους εντάχθηκαν, για τη λήψη εφ’ άπαξ βοηθήματος, στο Τ.Π.Δ.Υ. αν εξακολουθούν να επιθυμούν να πραγματοποιούνται μηνιαίες κρατήσεις από την μισθοδοσία τους υπέρ του Τ.Π.Δ.Υ., για την λήψη εφ’ άπαξ βοηθήματος από αυτό, και σε περίπτωση μη επιθυμίας τους (παραμονής στο εν λόγω ταμείο), να διακοπεί άμεσα αυτή και να βρεθεί τρόπος ώστε να τους επιστραφούν τα χρήματα τα οποία έχουν μέχρι σήμερα καταβάλλει με τις εισφορές τους σε αυτό, αποστερούμενοι παράλληλα βεβαίως, εφόσον τους καταβληθούν οι εισφορές αυτές με την προβλεπόμενη τιμαριθμική αναπροσαρμογή, το δικαίωμα για λήψη εφάπαξ βοηθήματος.
4) Σε περίπτωση που κάποιοι εξακολουθούν να επιθυμούν να παραμείνουν στο Τ.Π.Δ.Υ., η επιπλέον κράτηση του 1% επί του συνόλου των τακτικών τους αποδοχών, που επίκειται προς ψήφιση, να αποδίδεται τότε σε αυτό.      

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    
ΜΠΡΑΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΡΧΟΝΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΗΓΗ: PoliceNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ