Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΟΑΣΥ για την εναρμόνιση των καταστατικών με το νέο συνδικαλιστικό νόμο

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012



"Μόνο οι Ενώσεις Αστυνομικών που λειτουργούν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις εκπροσωπούν τα συμφέροντα των αστυνομικών. Επομένως, εφόσον δεν υπάρξουν έγκαιρα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, την ευθύνη για τη μη εκπροσώπηση των συναδέλφων στην Ομοσπονδία, θα την έχουν όσοι τυχόν ολιγωρήσουν".
Π
ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εναρμόνιση καταστατικών των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και της
Ομοσπονδίας με τις διατάξεις του νέου Συνδικαλιστικού Νόμου 3938-2011

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/1/11δ
Προς : Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν. : Αστυνομικές Υπηρεσίες
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας αναφορικά με την εναρμόνιση των Καταστατικών τόσο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων όσο και της Ομοσπονδίας μας με τις διατάξεις του νέου συνδικαλιστικού νόμου 3938/2011, σας ενημερώνουμε ότι το νέο Καταστατικό της Ομοσπονδίας εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ' αριθμ. 6800/2011 απόφαση τροποποίησης και ενεγγράφη την 14/2/2012 στο βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών (αριθμός εγγραφής 486/2012).
Με βάση το άρθρο 18 του νόμου 3938/2011, η Ομοσπονδία υποχρεούται να προβεί στην τέλεση του εκλογοαπολογιστικού της Συνεδρίου σε διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών από την ημερομηνία έγκρισης του Καταστατικού της.Όπως γνωρίζετε, στην κοινή συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου 2011 των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Ομοσπονδίας μας, επισημάνθηκε ότι «τρέχουν» οι προθεσμίες για τη λειτουργία των παλαιών και των νέων σωματείων, δηλαδή τόσο αυτών που ήδη υπάρχουν, όσο και εκείνων που ιδρύονται στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αττική, στα Δωδεκάνησα και στον Έβρο, σύμφωνα με τον νέο συνδικαλιστικό Νόμο 3938/2011 που εισάγει, ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική για την εκλογή όλων των Αντιπροσώπων και όλων των Οργάνων μας.
Ήδη πολλές Οργανώσεις έχουν προχωρήσει ακόμα και στη διεξαγωγή αρχαιρεσιών, έχοντας ενημερώσει σχετικώς την Ομοσπονδία μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δώσαμε και δίνουμε έναν αγώνα για τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση, συσπείρωση και μαζικοποίηση του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος. Σήμερα που προχωράμε στην κλιμάκωση αυτού του αγώνα με νέες μορφές κινητοποιήσεων, ώστε να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων με στόχο την υπεράσπιση των κεκτημένων του κλάδου μας, καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.
Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος: Μόνο οι Ενώσεις Αστυνομικών που λειτουργούν σύμφωνα με τις νέες διατάξεις εκπροσωπούν τα συμφέροντα των αστυνομικών. Επομένως, εφόσον δεν υπάρξουν έγκαιρα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, την ευθύνη για τη μη εκπροσώπηση των συναδέλφων στην Ομοσπονδία, θα την έχουν όσοι τυχόν ολιγωρήσουν.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τροϊκανοί δεν καρακρυμνίζουν μόνο το κοινωνικό κράτος, τις εργασιακές σχέσεις κλπ. Απειλούν τη Δημοκρατία και τους πυλώνες της κι εμείς ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, καλούμαστε να αποκρούσουμε την επίθεσή τους.
ΠΗΓΗ: http://www.poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ