Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ( 18 ) ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 23 και 24-2-2012


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Ναύπλιο, 23 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην Αργολίδα.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου ημεδαπού.
Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην Αργολίδα, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, είχε διαπράξει τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις και απόπειρα κλοπής:
  • Την 29-11-2010 στον Άγιο Ανδριανό Αργολίδας, αφού διέρρηξε οικία ημεδαπής, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
  • Την 21-12-2010 στην Αγία Τριάδα Αργολίδας, αφού διέρρηξε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε χρυσαφικά.
  • Την 03-01-2011, στην Πουλακίδα Αργολίδας, αφού διέρρηξε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε χρηματικό ποσό και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
  • Την 09-06-2011, στο Παναρίτη Αργολίδας, αφού διέρρηξε οικία ημεδαπού, αφαίρεσε ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
  • Την 30-11-2011, στο Ανύφι Αργολίδας, αφού διέρρηξε οικία ημεδαπής, αφαίρεσε χρυσαφικά και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
  • Την 24-08-2011, στην Αγία Τριάδα Αργολίδας, αφού διέρρηξε οικία ημεδαπής, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρυσαφικά.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
1.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 42χρονη υπάλληλος του Ε.Κ.Α.Β. και ο συνεργός της,
για υπόθεση απάτης με παράνομη προμήθεια καυσίμων.
Η υπόθεση διερευνήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές
μετά από σχετική καταγγελία του Ε.Κ.Α.Β.
Χθες (23-2-2012) το μεσημέρι συνελήφθησαν στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας, μία 42χρονη ημεδαπή και ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης, της κλοπής και της πλαστογραφίας.
Ειδικότερα την 01.00 ώρα της 22-2-2012 η 42χρονη ημεδαπή, η οποία είναι υπάλληλος του ΕΚΑΒ, μετέβη στο Γ.Κ. Νοσοκομείο Νίκαιας και παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα, που ήταν σταθμευμένο σε ειδικό χώρο του Νοσοκομείου, στο οποίο επιβιβάσθηκε μαζί με τον 42χρονο. Στη συνέχεια μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, στο οποίο εφοδιάζονται με καύσιμα τα ασθενοφόρα οχήματα του Πειραιά και γέμισαν σε τρία πλαστικά δοχεία -69- λίτρα βενζίνης αξίας -121- ευρώ, τα οποία χρέωσαν στο παραπάνω ασθενοφόρο όχημα. Ακολούθως άδειασαν το ένα δοχείο στο ρεζερβουάρ του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας της 42χρονης, ενώ τοποθέτησαν το άδειο δοχείο μαζί με τα άλλα δύο γεμάτα στο χώρο αποσκευών.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α. Νίκαιας προέκυψε ότι από έτους περίπου, η 42χρονη μαζί είτε με τον 42χρονο είτε με 36χρονη ημεδαπή, με την ίδια μέθοδο, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά ασθενοφόρα, που παραλάμβαναν από το χώρο στάθμευσης του παραπάνω Νοσοκομείου, έπαιρναν από το ίδιο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, ποσότητες βενζίνης, τις οποίες χρέωναν στα ασθενοφόρα και τις τοποθετούσαν σε πλαστικά δοχεία τα οποία στη συνέχεια μοίραζαν μεταξύ τους. Η 42χρονη κάθε φορά που παραλάμβανε με αυτό τον τρόπο βενζίνη, υπέγραφε χρησιμοποιώντας ονόματα συναδέλφων της, που είχαν υπηρεσία κατά την ώρα παραλαβής της βενζίνης, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή.
Μετά από έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της 42χρονης, βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών και κατασχέθηκαν ένα άδειο και δύο γεμάτα με βενζίνη, δοχεία.
Η υπόθεση διερευνήθηκε ύστερα από σχετική καταγγελία του Ε.Κ.Α.Β.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

2.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 47χρονου ημεδαπού, που έγινε πριν ένα χρόνο στη Βέργα Μεσσηνίας.
Εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για τη συμμετοχή τους στην ανθρωποκτονία.
Κατηγορούνται για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα, ενώ ο ένας από αυτούς κρατείται στις Φυλακές για υπόθεση ναρκωτικών.
Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 47χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε πριν ένα χρόνο περίπου σε περιοχή της Μεσσηνίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος, το μεσημέρι της 28-2-2011, σε μικρή απόσταση από την οικία του στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας, είχε βρεθεί νεκρός, εντός του χώρου αποσκευών του οχήματός του, φέροντας τραύματα στο κεφάλι.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι στην ανθρωποκτονία συμμετείχαν, ως ηθικός αυτουργός ένας 45χρονος ημεδαπός, ενώ ως φυσικός αυτουργός ένας 39χρονος, επίσης ημεδαπός, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν Εντάλματα Σύλληψης από την κα. Ανακρίτρια Καλαμάτας.
Ειδικότερα, ο 39χρονος, μαζί δυο τουλάχιστον ακόμα άγνωστα άτομα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 28-2-2011, στον οικισμό «Αγριώματα» Βέργας Μεσσηνίας, ενεργώντας κατ’ εντολή και υπόδειξη του 45χρονου, τραυμάτισαν θανάσιμα το θύμα, έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες από τους δράστες, καθώς ο 45χρονος παρείχε σημαντικές πληροφορίες στον 39χρονο, σχετικά με τις δραστηριότητες και τις συνήθειες του θύματος.
Ο 45χρονος, λίγες μέρες μετά την ανθρωποκτονία, συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, για υπόθεση ναρκωτικών και από τότε είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο 39χρονος αναζητείται.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας και των άλλων ατόμων που συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία.

3.-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχείς ελέγχους διενεργούν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας.
Το τελευταίο διήμερο σε δώδεκα (12) ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία της Αττικής διαπιστώθηκαν πέντε (5) παραβάσεις φορολογικού ενδιαφέροντος.
Ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία, σε διαφορές περιοχές της Αττικής, πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο (23 και 24-02-2012), κλιμάκια της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας , της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε δώδεκα ενεχυροδανειστήρια και ιατρεία και διαπίστωσαν :
  • Σε τρεις περιπτώσεις ενεχυροδανειστήριων στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες δεν κατείχαν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ επιπλέον δεν τηρούσαν το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο.
  • Σε ενεχυροδανειστήριο στο Αιγάλεω τηρούνταν πλημμελώς το προβλεπόμενο ενιαίο βιβλίο, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε παράβαση ως προς το χώρο στέγασης, δεδομένου ότι στεγαζόταν σε διαμέρισμα.
  • Σε ιατρείο στη περιοχή της Παλλήνης διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), μη σωστή τήρηση του Βιβλίου επίσκεψης Ασθενών και μη έκδοση μιας (1) απόδειξης παροχής υπηρεσιών.
Οι σχετικές εκθέσεις βεβαίωσης των παραβάσεων για τα ενεχυροδανειστήρια, υποβλήθηκαν αρμοδίως, ενώ διενεργείται περαιτέρω φορολογικός έλεγχος αναφορικά με τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων αυτών.
Στην περίπτωση του ιατρείου η σχηματισθείσα δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων. Επίσης στο πλαίσιο της προανάκρισης διερευνάται η τέλεση και άλλων διοικητικών ή ποινικών παραβάσεων.
Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν .

4.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας,
διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράνομη οπλοκατοχή,
οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών.
Πυροβόλησαν κατά του αυτοκινήτου τυχαίως διερχόμενου οδηγού,
νεαρού αστυνομικού
,
σε επαρχιακό δρόμο της Λάρισας.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες (23-02-2012) το βράδυ, σε παράδρομο της χ/θ 365 της Π.Α.Θ.Ε. (διασταύρωση Αμφιθέας – Λάρισας) πυροβόλησαν κατά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που οδηγούσε τυχαία διερχόμενος, εκτός υπηρεσίας, νεαρός αστυνομικός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάθετα στον παράδρομο τεχνητό εμπόδιο (δέμα με φύλλα ραμποτέ, μήκους 4 μέτρων), με αποτέλεσμα ο 23χρονος αστυνομικός να αναγκαστεί να ακινητοποιήσει το όχημα του. Τότε δέχθηκε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από τους δυο δράστες, με αποτέλεσμα να διατρηθούν τα ελαστικά των δεξιών τροχών του οχήματός του, καθώς και το εμπρόσθιο μέρος (μάσκα) και πίσω μέρος (πορτ μπαγκαζ).
Ο 23χρονος κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο με αναστροφή και στη συνέχεια ενημέρωσε το Κέντρο Άμεσης Δράσης Λάρισας. Στο σημείο και στην ευρύτερη αγροτική περιοχή έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) κάλυκες πυροβόλου όπλου και το προαναφερόμενο δέμα φύλλων ραμποτέ.

5.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Κόρινθος, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στην Κορινθία.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ενώ η ζημιά που προκάλεσαν
στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. υπολογίζεται πάνω από 25.000 ευρώ.
Εξιχνιάστηκαν, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στην Κορινθία, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ενώ συνελήφθησαν, χθες (23-2-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή Τραγάνα Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, χθες (23-2-2012) το μεσημέρι, στην περιοχή Τραγάνα Κορινθίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, κατέλαβαν τους ανωτέρω να έχουν αποξηλώσει μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. και να έχουν αφαιρέσει, από το εσωτερικό του το περιτύλιγμα χαλκού.
Στο πλαίσιο της Αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις παρακάτω κλοπές :
  • Την 20-2-2012 το βράδυ, από την αγροτική περιοχή Τραγάνας Κορινθίας, είχαν αφαιρέσει από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η., το εσωτερικό περιτύλιγμα αποτελούμενο από χαλκό.
  • Την 23-2-2012 και πρωινές ώρες, από γεώτρηση - αντλιοστάσιο που υδροδοτείται ο Δήμος Βέλου- Βόχας, αφαίρεσαν έναν μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η και καλώδια.
  • Την 23-2-2012 και πρωινές ώρες, από αγροτική περιοχή Τραγάνας Κορινθίας, πλησίον του Βιολογικού καθαρισμού Δήμου Σικυωνίων, αφαίρεσαν τρεις (3) μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η.
  • Στα μέσα του τρέχοντος μηνός, από την αγροτική περιοχή Τραγάνας Κορινθίας, αφαίρεσαν από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η., το εσωτερικό περιτύλιγμα αποτελούμενο από χαλκό.
Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο της Δ.Ε.Η υπολογίζεται πάνω από 25.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

6.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών που μέσα σε ένα οκτάμηνο είχε διαρρήξει
τουλάχιστον 218 αποθήκες διαμερισμάτων.
Συνελήφθησαν 14 μέλη του κυκλώματος, όλοι τους Γεωργιανοί, στη συντριπτική τους
πλειοψηφία σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα.
Τα χρήματα που αποκόμιζαν τα έστελναν μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων
στο εξωτερικό, τα χρυσαφικά τα πουλούσαν στο κέντρο της Αθήνας,
ενώ άλλα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι.
Κοινός παρονομαστής σε όλες τις διαρρήξεις των αποθηκών ήταν το «χαμηλό ρίσκο»
και η σοβαρή πιθανολόγηση ότι κρύβονται χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που το τελευταίο οκτάμηνο είχε διαρρήξει τουλάχιστον 218 αποθήκες διαμερισμάτων, κυρίως σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, αφαιρώντας χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη καθημερινής χρήσης, ακόμη και αναλώσιμα προϊόντα.
Για την υπόθεση αυτή, υστέρα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των Υπηρεσιών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής και Αθηνών, συνελήφθησαν συνολικά δέκα τέσσερα (14) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 21 έως 44 ετών, όλοι τους Γεωργιανοί και άεργοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία σεσημασμένοι για συναφή αδικήματα.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης – σπείρας διαρρηκτών, είχαν ως χώρους οργάνωσης και σχεδιασμού των εγκληματικών τους ενεργειών, δύο σπίτια, στην περιοχή του Νέου Κόσμου και της Δάφνης. Αφού σχεδίαζαν και σημείωναν επάνω σε γεωγραφικούς χάρτες τις «επιχειρήσεις» τους, υπό την καθοδήγηση δύο αρχηγικών μελών της σπείρας, επέδραμαν σε περιοχές της Αττικής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μέχρι στιγμής δέκα τέσσερις (14) συλληφθέντες μαζί με άλλους επτά (7), γνωστούς στις Αρχές, αλλά και άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, κινούνταν με τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, παρατηρώντας τα σπίτια στις οδούς από τις οποίες διέρχονταν και συγκεκριμένα τις κλειδαριές των κεντρικών εισόδων τους.
Αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, έμπαιναν σε πολυκατοικίες, κυρίως αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα, παραβιάζοντας τις κύριες εισόδους, και στη συνέχεια αφού παραβίαζαν τις πόρτες των αποθηκών, αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης – υπόδησης, τρόφιμα, ποτά, δοχεία με λάδι, διάφορα είδη διακόσμησης κ.λπ.
Τα χρήματα που αφαιρούσαν τα μετέφεραν στο εξωτερικό και ιδίως σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. Τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας τα πουλούσαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, ενώ άλλα καθημερινής χρήσης αντικείμενα, τα κρατούσαν για προσωπική τους χρήση.
Σε όλες τις περιπτώσεις κοινός παρονομαστής των διαρρήξεων των αποθηκών των διαμερισμάτων και των σπιτιών ήταν το «χαμηλό ρίσκο», καθώς και η σοβαρή πιθανολόγηση ότι εντός των αποθηκών θα υπήρχαν κρυμμένα χρήματα, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα είδη σημαντικής αξίας.
Χθες, κατά τη διάρκεια διαδοχικών οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής (Αττικής) με τη βοήθεια και τη συνδρομή των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Βορειοανατολικής (Αττικής) και της Αθήνας, συνελήφθησαν τα δέκα τέσσερα (14) βασικά μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και τα δύο (2) αρχηγικά μέλη της, ηλικίας 28 και 27 ετών.
Σε ταυτόχρονες ή/και διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκε μεγάλος αριθμός από ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές (φορητοί Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, βιντεοκάμερες κ.α.), χρήματα, ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ποδήλατα,, είδη ρουχισμού, βαλίτσες και σακίδια, αναλώσιμα είδη (δοχεία με λάδι κ.α.), καθώς και διαταγές αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στα τρία (3) αυτοκίνητα βρέθηκαν χάρτες της Αττικής με σημειώμενες διευθύνσεις, διαρρηκτικά εργαλεία, μεταλλικές λάμες και άλλα αντικείμενα. Τα αυτοκίνητα αυτά κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης κλοπιμαίων.
Μέχρι στιγμής, μέσα από την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 218 διαρρήξεις σε αποθήκες διαμερισμάτων, από τις οποίες:
  • οι 53 στη Γλυφάδα,
  • οι 22 στον Άλιμο,
  • οι 20 στην Αγία Παρασκευή,
  • οι 18 στον Βύρωνα,
  • οι 13 στην Ηλιούπολη,
  • οι 10 στην Αργυρούπολη,
  • οι 10 στο Μαρούσι,
  • οι 10 στην Καισαριανή,
  • οι 9 στην Πεύκη,
  • οι 8 στο Ελληνικό,
  • οι 7 στη Βούλα,
  • οι 7 στα Βριλήσια,
  • οι 7 στο Χαλάνδρι,
  • οι 5 στον Άγιο Δημήτριο,
  • οι 3 στην Κηφισιά,
  • οι 3 στην Νέα Χαλκηδόνα,
  • οι 3 στον Κολωνό,
  • οι 2 στον Χολαργό,
  • οι 2 στην Μεταμόρφωση,
  • οι 2 στο Ζωγράφου,
  • η 1 στο Νέο Ηράκλειο,
  • η 1 στο Παλαιό Φάληρο,
  • η 1 στους Αμπελόκηπους,
  • και η 1 στο Παγκράτι.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες αφορούν, κατά περίσταση, τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση η οποία είχε σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, τετελεσμένες και σε στάδιο απόπειρας διακεκριμένες κλοπές και κατ’ εξακολούθηση, ενώ επιπλέον οι πέντε από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για κατοχή ναρκωτικών, καθώς στο σπίτι που διέμεναν βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Επίσης οι (4) από τους συλληφθέντες βαρύνονται και με την κατηγορία της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και αποδεικτικών εγγράφων στοιχείων ταυτότητα, καθώς επέδειξαν πλαστά έγγραφα παραμονής στη χώρα μας, ενώ άλλοι τέσσερις (4) διέμεναν παράνομα στη χώρα.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα επτά (7) μέλη του κυκλώματος, επίσης Γεωργιανοί, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, υπενθυμίζονται ορισμένες χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες για την προστασία της περιουσίας από κλοπές:
  • Τοποθετούμε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
  • Κλειδώνουμε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαµερίσµατος µε κλειδαριά ασφαλείας.
  • Κλειδώνουμε πάντα όταν φεύγουμε, ακόµα κι αν πρόκειται να απουσιάσουμε για µικρό χρονικό διάστηµα.
  • Δεν αφήνουμε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγµατα και προσέχουμειδιαίτερα αν μας ακολουθεί κάποιος µέσα στο κτίριο.
  • Εγκαθιστούμε σύστηµα συναγερµού - ασφαλείας.
  • Τα συστήµατα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να ελέγχουμε τους επισκέπτες.
  • Αποφεύγουμε να ανοίγουμε την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε τον επισκέπτη.
  • Αποφεύγουμε να αφήνουμε τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγµατα.
  • Αποφεύγουμε να αφήνουμε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των µπαλκονιών.
  • Αποφεύγουμε να δίνουμε τα κλειδιά του σπιτιού μας σε τρίτους.
  • Όταν μετακομίζουμε είναι χρήσιμο να αλλάζουμε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Δεν αφήνουμε δεύτερα κλειδιά της οικίας μας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
  • Αποφεύγουμε να αφήνουμε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο σπίτι μας και δεν γνωστοποιούμε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό μας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στην οικία μας.
  • Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένας επίκαιρος στόχος.



7.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 61χρονος πολιτικός μηχανικός για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του ατομικά χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.
Συνελήφθη χθες (24-2-2012) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 61χρονος ημεδαπός, πολιτικός μηχανικός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 140.918.639,77 ευρώ.
Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Ζακύνθου, με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή του για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, απάτης και ανακριβών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά (7) καταδικαστικές αποφάσεις των Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Βόλου με τις οποίες τις οποίες του έχει επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και δεκατεσσάρων (14) μηνών και χρηματική ποινή επτακοσίων (700) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

   
8.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη πέντε (05) ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθησαν χθες (23-2-2012) το βράδυ, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,, τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και δύο ημεδαποί καθώς και μία (1) γυναίκα αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –20.665- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –1.150- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των –3.020- ευρώ.
  • Δύο –2- ζυγαριές ακριβείας.
  • Δύο –2- ΙΧΕ αυτ-τα.
  • Επτά –7- κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.























9.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για ναρκωτικά και παραχάραξη.
Κατασχέθηκαν 121 γραμμάρια ηρωίνης και 88 φαρμακευτικά δισκία.
Συνελήφθη χθες (23-2-2012) το μεσημέρι, στο Ρίο Αχαΐας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 61χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του σωφρονιστικού καταστήματος του Αγίου Στεφάνου Αχαΐας, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, ο οποίος αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για παραχάραξη.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν τους δύο δράστες να συναλλάσσονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Ρίου και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Στην θέα των αστυνομικών ο ένας δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ ο 61χρονος ακινητοποιήθηκε και σε σωματική έρευνα που του έγινε οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :
  • Δυο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού βάρους 20 γραμμαρίων.
  • Τριάντα οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
  • Το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ.
  • Τρία κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες SIM.
  • Δύο ατζέντες με ιδιόχειρες σημειώσεις.
Έπειτα σε έρευνα που ενεργήθηκε στο όχημα του 61χρονου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :
  • Ένα πλαστικό κουτί που περιείχε, δεκατρία φαρμακευτικά δισκία XANAX, οκτώ φαρμακευτικά δισκία LIBEPROSTA, τρία φαρμακευτικά δισκία ZANTAC, δεκατρία φαρμακευτικά δισκία DAFLON, τέσσερα φαρμακευτικά δισκία Α STRAZENE και δεκατρία φαρμακευτικά δισκια LEPUR κομμένα το καθένα χωριστά.
  • Ένα κουτί φαρμάκου ALFURAL που περιείχε έξι φαρμακευτικά δισκία του σκευάσματος.
  • Ένα κουτί φαρμάκου FINAR που περιείχε δέκα φαρμακευτικά δισκία του σκευάσματος.
  • Ένα κουτί φαρμάκου ZYLORIC που περιείχε δεκατέσσερα φαρμακευτικά δισκία σκευάσματος.
  • Ένα χαρτόνι στο οποίο αναγράφονταν ιδιόχειρες παραγγελίες για διάφορα φάρμακα.
  • Μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, τέσσερις κάρτες SIM με αναγραφόμενους όλους τους αριθμούς PIN και μια κάρτα μνήμης.
  • Μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ένα καλώδιο Handsfree μαζί με πέντε ακόμα κάρτες SIM.
  • Μια συσκευασία με ταινία περιτυλίγματος που περιείχε ένα φορτιστή κινητού.
  • Μία νάιλον σακούλα που περιείχε ταινίες περιτυλίγματος, άλλες νάιλον σακούλες και πέντε ισομετρικά χαρτόνια ορθογώνιου σχήματος τα οποία χρησίμευαν για την συσκευασία των ναρκωτικών και των κινητών τηλεφώνων.
Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν μια αυτοσχέδια συσκευασία από ταινία περιτυλίγματος που περιείχε :
  • Μια νάιλον συσκευασία ηρωίνης 101 γραμμαρίων.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Ένα φορτιστή κινητού τηλεφώνου.
  • Ένα καλώδιο handsfree.
  • Ένα χαρτόνι ίδιων διαστάσεων με αυτά που κατασχέθηκαν στο όχημα του 61χρονου και το οποίο διατηρούσε την ομοιομορφία της συσκευασίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
10.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 20χρονος στη Πάτρα για βιασμό και κλοπή.
Συνελήφθη χθες (23-2-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 20 ετών ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και κλοπή σε βάρος μιας 15χρονης ημεδαπής.
Συγκεκριμένα, ύστερα από καταγγελία της 15χρονης σύμφωνα με την οποία προχθές 22-2-2012 το απόγευμα, αυτή επιβιβάστηκε σε όχημα του 20χρονου ο οποίος, παρά την θέληση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα - δώμα, φιλικού του προσώπου στην Πάτρα, όπου ασκώντας της σωματική βία την βίασε.
Στην συνέχεια ο 20χρονος εγκατέλειψε την παθούσα στην περιοχή του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πατρών αφού πρώτα της είχε αφαιρέσει το κινητό της τηλέφωνο και ένα χρυσό σταυρό - μενταγιόν.
Για την διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα την σύλληψη του.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στο όχημα του 20χρονου όσο και στο διαμέρισμα - δώμα του φιλικού του προσώπου, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρυσό μενταγιόν της παθούσας το οποίο και της απέδωσαν καθώς και την κάρτα sim του κινητού της, τεμαχισμένη στην μέση.
Τόσο η 15χρονη και όσο και ο 22χρονος εξετάστηκαν από Ιατροδικαστή.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Πατρών.
11.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 22 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω δύο Γεωργιανοί, τη στιγμή που επιχειρούσαν με τη μέθοδο «ριφιφί» να διαρρήξουν Υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή ευθύνης τους, συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω δύο Γεωργιανούς, ηλικίας 48 και 26 ετών, για απόπειρα διάρρηξης και κλοπής Υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ξημερώματα της 23-02-2012, όταν οι δύο άνδρες, με τη χρήση φορητού τρυπανιού, προσπαθούσαν να δανοίξουν οπή σε εξωτερικό τοίχο του καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Κορδελιού.
Αντιλαμβανόμενοι οι δράστες την άφιξη των αστυνομικών, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αποφύγουν τη σύλληψη και να διαφύγουν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

12.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για μη απόδοση φόρων (Φ.Π.Α.) προς το Δημόσιο.
Οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 159.104,18 ευρώ.
Συνελήφθη χθες (23-2-2012) το πρωί, στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 39χρονος ημεδαπός Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας παραγωγής και εμπορίας λευκών ειδών, παροχής κτηματομεσιτικών υπηρεσιών και κατασκευαστικών εργασιών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής, για μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.
Το ύψος της οφειλής από μη απόδοση Φ.Π.Α, ανέρχεται σε 159.104,18 ευρώ.
Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

13.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Φλώρινα, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού
Καταζητείτο για συνέργεια σε βιασμό κατ' εξακολούθηση κατά ανηλίκων 14 ετών, με χρήση αλκοόλ
Χθες (23-02-2012) το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διώκεται με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, κατά το διαβατηριακό έλεγχο στο Σημείο Εισόδου - Ελέγχου Διαβατηρίων Κρυσταλλοπηγής, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί από τις Ιταλικές Δικαστικές Αρχές, Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης, για :
  • συνέργεια σε βιασμό κατ' εξακολούθηση κατά ανηλίκων 14 ετών, με χρήση αλκοόλ,
  • συνέργεια σε άσεμνη σεξουαλική επίθεση κατ' εξακολούθηση κατά ανηλίκων 14 ετών με χρήση αλκοόλ και
  • διευκόλυνση της σεξουαλικής συνεύρεσης των συνεργών,
Οι παραπάνω πράξεις φέρεται ότι τελέστηκαν το έτος 2000 στην Ιταλία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

14.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Βόλος, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθη 52χρονoς ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους 808.113,93 ευρώ.
Συνελήφθη, χθες (23-02-2012) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 52χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας μεταλλικών κατασκευών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 52χρονος προσήλθε αυθορμήτως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, χρέη συνολικού ύψους 808.113,93 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.
Κατηγορείται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

15.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΕΙΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο άτομα στις Σέρρες, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο
Το συνολικό χρέος ξεπερνάει συνολικά τις 92.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν χθες (23.02.2012) το πρωί, στα Πορόϊα Σερρών, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ποροϊων, δύο ημεδαποί 72 και 47 ετών, ιδιοκτήτες μονάδας επεξεργασίας ξύλου και παραγωγής προϊόντων ξυλείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 92.145,74 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

16.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 201 2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου ημεδαπού, διαχειριστή εταιρείας στους Αγ. Αναργύρους για παράβαση του Νόμου «περί σημάτων».
Από την έρευνα που διενεργήθηκε στους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -57.082- τεμάχια γυαλιών ηλίου, προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιρειών.
Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Αγ. Αναργύρων τα παραστατικά αγοράς των παραπάνω κατασχεθέντων γυαλιών είναι πλαστά.
Ενημερώθηκε επίσης το Σ.Δ.Ο.Ε. για την διενέργεια περαιτέρω φορολογικού ελέγχου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

17.-ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λιβαδειά, 24 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία του 57χρονου οδηγού ταξί, που έγινε πριν ένα μήνα στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Συνελήφθη ένας 35χρονος Ρουμάνος που χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 57χρονο.
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) η ανθρωποκτονία του 57χρονου ημεδαπού οδηγού TAXI , ο οποίος βρέθηκε νεκρός, την 22-01-2012 το πρωί, σε αγροτική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας, κοντά στο (συν)ιδιόκτητο ταξί του. (Σχετικό το από 22-01-2012 Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας).
Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (23-02-2012), μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, το βράδυ της 21-01-2012, ο 35χρονος Ρουμάνος επιβιβάσθηκε στο TAXI του 57χρονου στη Χαλκίδα και κινήθηκαν με κατεύθυνση προς Οινόη.
Σε αγροτική περιοχή του Σχηματαρίου, ο 57χρονος στάθμευσε το όχημα του και ακολούθησε έντονη λογομαχία και πάλη μεταξύ τους. Στη συνέχεια βγήκαν από το όχημα, όπου υπήρξε νέα πάλη μεταξύ τους, όπου ο 35χρονος αφού κατάφερε πολλαπλά τραύματα στο λαιμό, στη κοιλιά και στα χέρια, με αιχμηρό αντικείμενο, τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ακολούθως, φεύγοντας, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο του.
Ο 35χρονος, συνελήφθη χθες (23-02-2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με ένταλμα του κ. Ανακριτή Θηβών και διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή του.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ