Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας "αστυνομικών μεταναστών" στην Πρέβεζα, βίντεο

Τρίτη, 31 Ιούλιος 2012 17:34

      

  • ΠΗΓΗ : BLOKO.GR
 
Παράσταση διαμαρτυρίας "αστυνομικών μεταναστών" στην Πρέβεζα, βίντεο
Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί υπάλληλοι Συνοριακής Φύλαξης Ν. Πρέβεζας αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που ζητά από 30 αστυφύλακες (πρώην συνοριακούς φύλακες ) να βρίσκονται στις 2 Αυγούστου στον Έβρο.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν.Πρέβεζας Παύλος Ντούλιας αποτελεί τουλάχιστον
παραλογισμό να ζητάς από οποιονδήποτε εργαζόμενο μέσα σε 2 μέρες να εγκαταλείπει το σπίτι και την οικογένεια του με ανήλικα παιδιά και να πρέπει να μετακομίσει σε απόσταση 800 περίπου χιλιομέτρων χωρίς μάλιστα την προβλεπόμενη έως πρότινος οικονομική ενίσχυση.

ast slider

«Μετά τη διάλυση τόσων χρόνων των τμημάτων δίωξης λαθρομετανάστευσης και των τμημάτων συνοριακής φύλαξης ξαναθυμήθηκαν να ενεργοποιήσουν την παρουσία τους μόνο και μόνο για να ταλαιπωρήσουν οικογενειάρχες ανθρώπους . είμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε την αγανάκτηση, την οργή και την απόγνωση για την απαράδεκτη αυτή διαταγή που ξεσπιτώνει οικογενειάρχες με παιδιά και ανήλικα βρέφη. Οι πολίτες να μην νομίζουν ότι η διαμαρτυρία μας αφορά μόνο το να μην πάμε εμείς στον Έβρο για να μην ταλαιπωρηθούμε, αλλά αφορά και ότι αν πάμε εμείς στον Έβρο το μόνο που θα γίνει είναι να μεταναστεύσουμε εμείς και την ίδια στιγμή χιλιάδες λαθρομετανάστες με το καλωσόρισμα το δικό μας να έρχονται στην ενδοχώρα, να κάνουν όσες βόλτες θέλουν και όπου θέλουν» τόνισε ο κ. Ντούλιας υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ελπίζοντας να δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό σε αυτή την απίστευτη διαταγή που ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, ενώ πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν μέχρι και την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.



Να σημειώσουμε ότι αναβρασμός επικρατεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου, οι οποίες μεσούσης της θερινής περιόδου καλούνται να λειτουργήσουν με 500 άτομα λιγότερο προσωπικό. Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στις 2 Αυγούστου πρέπει να βρίσκονται στον Έβρο 1800 συνολικά αστυνομικοί (οι 500 εκ των οποίων προέρχονται από την Ήπειρο) όπου και θα παραμείνουν για 2 τουλάχιστον μήνες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι προκύπτει ζήτημα ασφάλειας αφού όσοι είχαν την φαεινή αυτή ιδέα δεν υπολόγισαν ούτε τις τακτικές άδειες του προσωπικού, ούτε καμία από τις ανάγκες της περιοχής. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν ενημερώσει ήδη τους τοπικούς βουλευτές κυρίους Τσουμάνη και Μπάρκα , τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ,Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ.Μπαίλη ζητώντας την παρέμβασή τους προκειμένου να μην προχωρησει η υλοποίηση της απόφασης αυτής.

Κρατώντας πανώ οι αστυνομικοί έμειναν στην είσοδο του κτιρίου για αρκετή ώρα ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην γίνουν μετακινήσεις των ιδίων και των συναδέλφων τους.


http://www.atpreveza.gr
.
Διαβάστηκε 115 φορές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ