Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της πυροσβεστικής

ΕΝΑ ΝΕΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΡΑΝΟΣ
20/07/2012
Ένα νέο καινοτόμο προϊόν έρχεται από τη Σουηδία και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μόνιμο «εργαλείο» στα επιχειρησιακά πεδία της πυροσβεστικής σε όλο τον κόσμο. 


Πρόκειται για το C-Thru Smoke Diving Helmet, ένα ειδικά διαμορφωμένο κράνος που έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει πολύ τους πυροσβέστες στην επικίνδυνη δουλειά τους. 

Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία που επιτρέπει σε αυτόν που το φορά να «χαρτογραφεί» τον περίγυρό του και να εντοπίζει τους εγκλωβισμένους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Επίσης, για να μην απαιτείται η μεταφορά ξεχωριστής συσκευής, έχει ενσωματωμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας, ενώ το πιο εντυπωσιακό «κομμάτι» του κράνους είναι η τεχνολογία «Selective ActiveNoise», που δίνει την δυνατότητα στον πυροσβέστη να απομονώνει τους θορύβους και να μπορεί με τον τρόπο αυτό να ακούει πιο εύκολα τις πιθανές εκκλήσεις για βοήθεια από τους εγκλωβισμένους. 

Ακόμη, το C-Thru Smoke Diving Helmet περιλαμβάνονται θερμική κάμερα, δυνατότητες cloud computing και επισήμανση του «στόχου» καθώς και ενσωματωμένη οθόνη η οποία παρέχει την δυνατότητα στον πυροσβέστη να έχει μια συνολική εικόνα της κατάστασης ή ακόμα και να λαμβάνει απαραίτητες οδηγίες από το κέντρο επιχειρήσεων. 

Παράλληλα, είναι κατασκευασμένο από τέτοια υλικά ώστε να προστατεύει τον πυροσβέστη κατά την επιχείρηση διάσωσης καθώς παρέχει πολλαπλά στρώματα προστασίας κατά της θερμότητας και της κρούσης. 

Ο σχεδιαστής του, Ομέρ Χατσιομέρογλου, είναι απόφοιτος του Umea Institute of Design, και στο έργο του βοηθήθηκε πολύ από την πυροσβεστική της περιοχής του. 
 

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ