Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Προβληματισμός για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
20/07/2012
Περίπου οι μισοί Βρετανοί (45%) θεωρούν ότι η χώρα τους δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «ComRes» για το τηλεοπτικό δίκτυο «ITV».


Συγκεκριμένα, το 45% των συμμετεχόντων θεωρεί πως η Βρετανία δεν φαίνεται να είναι καλά προετοιμασμένη για τους Αγώνες, το 40% πιστεύει το αντίθετο και το 15% δεν έχει γνώμη. Οι δύο στους πέντε Βρετανούς (ποσοστό 39%) δηλώνουν ανήσυχοι για την ασφάλεια στη διάρκεια της διοργάνωσης. Η ανησυχία τους εκπηγάζει από την εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να αναπτύξει επιπλέον 3.500 στρατιώτες και αστυνομικούς στους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων, μετά την παραδοχή της ιδιωτικής εταιρείας «G4S» ότι δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει τους 10.400 ιδιωτικούς φρουρούς που προβλέπονται στο συμβόλαιό της με τη βρετανική κυβέρνηση.

Αντίθετα, το 45% των ερωτηθέντων δεν ανησυχεί για την ασφάλεια των θεατών, ενώ το 16% δήλωσε ότι δεν έχει γνώμη. Η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά σε 2.046 ενήλικες, από τις 13 ως τις 15 Ιουλίου. Να σημειωθεί πάντως ότι μια ημέρα μετά την άφιξη των πρώτων αθλητών στο Λονδίνο, οι βρετανικές εφημερίδες εμφανίζονται σήμερα ιδιαιτέρως αιχμηρές απέναντι στην κυβέρνηση και την Οργανωτική Επιτροπή.

«Σε περισσότερο από 10 ημέρες: Τι μπορεί να πάει στραβά;», αναρωτιέται ο «Guardian», επικαλούμενος το «φιάσκο» με την ιδιωτική εταιρεία «G4S». Από την πλευρά τους, οι «Times» αφιερώνουν ένα ολόκληρο δισέλιδο στα λάθη της πρώτης ημέρας. Δυο λεωφορεία, τα οποία μετέφεραν μέλη των ομάδων της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να διανύσουν μια απόσταση 40 χιλιομέτρων, από το αεροδρόμιο «Χίθροου» ως το Ολυμπιακό Χωριό της βρετανικής πρωτεύουσας! Το μόνο παρήγορο, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι ο μουντός καιρός των δυο τελευταίων μηνών μπορεί τελικά να βελτιωθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας. 
 

ΠΗΓΗ : Ηλεκτρονική Εφημερίδα " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ