Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

H «Aριστεία»: ένας καινούργιος θεσμός

 

 
Η Αριστεία: αφηρημένη έννοια του αριστεύω, ανδραγαθία, υπεροχή μεταξύ πολλών. Αυτά σύμφωνα με το λεξικό. Η Αριστεία, όμως σήμερα, είναι ένας θεσμός του Υπουργείου Παιδείας που αφορά κάθε κλάδο της Επιστήμης και Τεχνολογίας και κάθε κατεύθυνση της Έρευνας και της Διδασκαλίας.

Για την ανάδειξη της Αριστείας, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα ελληνικά Ιδρύματα να καταθέτουν κάθε χρόνο σημαντικές δραστηριότητές τους, όπως π.χ. επιστημονικά επιτεύγματα, θεωρίες ή προγράμματα διδασκαλίας στο αποθετήριο Αριστείας, που θα δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό και θα είναι στην διάθεση κάθε πολίτη.
Το Υπουργείο Παιδείας επίσης θα καλέσει τους συντελεστές (Καθηγητές και Φοιτητές) των επιλεγμένων περιπτώσεων ανά έτος, εάν το επιθυμούν, να δημιουργήσουν πρότυπες διαλέξεις / παρουσιάσεις γύρω από το θέμα στο οποίο αρίστευσαν. Οι παρουσιάσεις αυτές θα είναι ψηφιακά διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου. Σχετικά βίντεο θα προβληθούν και από την δημόσια τηλεόραση (στα πλαίσια σχετικών εκπομπών αλλά και με την μορφή μικρών σποτ).
Το Υπουργείο Παιδείας παράλληλα θεσπίζει ετήσιο Συνέδριο Προβολής της Αριστείας όπου ένα μικρό σύνολο ομιλητών που ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές των Ιδρυμάτων μπορούν να παρουσιάσουν τις επιλεγμένες περιπτώσεις του Ιδρύματος.
Προβλέπεται επίσης ειδική δραστηριότητα για την προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων των συμμετεχόντων σην Αριστεία.
Μέχρι τώρα ξέραμε τα βραβεία της Ακαδημίας, τώρα είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι και το Υπουργείο Παιδείας θέσπισε κάτι ανάλογο.
Έχει ενδιαφέρον να δείτε εδώ τις μέχρι τώρα συμμετοχές

Πηγή: Καλά Νέα


ΠΗΓΗ BLOGGER : http://www.schizas.com
Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=46645:h-laristeiar-enas-kainoyrgios-thesmos&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz21vmIS21a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ