Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ

 



Νέα άσκηση διάβασης του Έβρου πραγματοποίησε το 4ο Σώμα Στρατού στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην νότια περιοχή του ποταμού. Η τακτική άσκηση ...

προέβλεπε διάβαση του ποταμού και προέλαση προς ανατολάς στην κοιλάδα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο σεναρίου αντεπίθεσης των ελληνικών δυνάμεων μετά την απόκρουση τουρκικής εισβολής.
Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο λίγες εβδομάδες από την άσκηση διάβασης υδάτινου κωλύματος στον Άρδα ποταμό από μονάδες στην περιοχή ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο βόρειο Έβρο και για μία ακόμη φορά το 4ο Σώμα Στρατού αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που βρίσκεται, με μία νέα άσκηση των μονάδων του στο Κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων στην περιοχή ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.
Από το ένα στο άλλο άκρο των ελληνοτουρκικών συνόρων οι μονάδες του 4ου Σώματος Στρατού ασκούνται σε εβδομαδιαία βάση θα μπορούσε κανείς να πεί δοκιμάζοντας τις τεχνικές διάβασης υδάτινων κωλυμάτων αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνικός Στρατός προετοιμάζεται για όλα τα επιχειρησιακά σενάρια.
Στην άσκηση οι μονάδες δοκίμασαν τις δυνατότητες ταχείας διεκπεραίωσης οχημάτων, την ανάπτυξη πεζοπόρων τμημάτων με λέμβους και την διάβαση του ποταμού με οχήματα Μ113 τα οποία αξιοποίησαν τις δυνατότητες πλεύσης τους. Η άσκηση περιελάμβανε την διεκπεραίωση στην ανατολική όχθη του ποταμού μονάδων αναγνώρισης οι οποίες προηγούνται των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες της ημέρας την κάλυψη παραπετάσματος καπνού, ενώ μέρος αυτής πραγματοποιήθηκε και την νύχτα προσδίδοντας ένα πιο ρεαλιστικό χαρακτήρα στην άσκηση αυξάνοντας το ποσοστό δυσκολίας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ: gatzoli NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ