Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ισπανία: Πυρ με σφαίρες καουτσούκ από την αστυνομία κατά διαδηλωτών

Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2012 15:49

     

  • Ισπανία: Πυρ με σφαίρες καουτσούκ από την αστυνομία κατά διαδηλωτών
Πυρ με σφαίρες καουτσούκ άνοιξε η ισπανική αστυνομία εναντίον διαδηλωτών την Πέμπτη το βράδυ στη Μαδρίτη, στο τέλος της μεγάλης διαδήλωσης εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και  επτά συνελήφθησαν.

Μετά το τέλος της μεγάλης πορείας, η οποία διαλύθηκε ήρεμα, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τους ξυλοκόπησαν με γκλομπ για να τους διαλύσουν, στον τομέα της Πουέρτα ντελ Σολ στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φτάσουν στο κοινοβούλιο, έκαναν γνωστό οι δημοσιογράφοι.
Οι διαδηλωτές είχαν φτάσει μέχρι τα φράγματα που προστατεύουν τα κτίρια του κοινοβουλίου, έχοντας στην πρώτη γραμμή τους πυροσβέστες. Ενώ πυκνός καπνός υψωνόταν από πλαστικούς κάδους σκουπιδιών που είχαν πάρει φωτιά, μερικοί διαδηλωτές αποφάσισαν να ακολουθήσουν τους πυροσβέστες πλησιάζοντας στο κοινοβούλιο. Η αστυνομία επιτέθηκε τότε, ενώ οι διαδηλωτές απαντούσαν με ρίψη διαφόρων αντικειμένων, κυρίως μπουκαλιών.
Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με σφαίρες από καουτσούκ εναντίον αυτών των μικρών ομάδων, οι οποίες διαλύθηκαν στους γύρω δρόμους. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την εκτίμηση των δημοσιογράφων που βρίσκονταν επιτόπου, είχαν προηγουμένως συμμετάσχει σε αυτή τη μεγάλη διαδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε γενικά χωρίς επεισόδια.
Μέσα σε μια θάλασσα από πολύχρωμες σημαίες, μια ανθρώπινη πλημμυρίδα κατέκλυσε το βράδυ της Πέμπτης το κέντρο της Μαδρίτης. Τα συνδικάτα είχαν καλέσει χθες Πέμπτη τους Ισπανούς να διαδηλώσουν σε 80 πόλεις με σύνθημα «Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Πρέπει να τους εμποδίσουμε».
Οι διαδηλωτές εξέφρασαν έτσι την άρνησή τους να δεχθούν το νέο πρόγραμμα λιτότητας της ισπανικής κυβέρνησης, την αύξηση του ΦΠΑ, τις δημοσιονομικές περικοπές που πλήττουν τους δημόσιους υπάληλλους και τους ανέργους.

ΠΗΓΗ : BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ