Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το PSI καταργεί το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας





Τα όσα αναφέρει σε επιστολή του ο υποπτέραρχος ε.α και οικονομολόγος Αθανάσιος Πάσχου για το ΜΤΑ σε σχέση με το PSI είναι τουλάχιστον …τρομακτικά.Σύμφωνα με την επιστολή του προς τον Αρχηγό ΓΕΑ αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που υπάρχουν τότε πάμε για “απόλυτη κατάργηση του ΜΤΑ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Κύριε Αρχηγέ,

Το PSI λήγει την Πέμπτη 8-3-12 και έντονες φημολογίες θέλουν να επιβάλλεται αυθαίρετα "κούρεμα" 65% στα διαθέσιμα του ΜΤΑ που είναι κατατεθειμένα σε προθεσμιακό λογαριασμό (μετρητών) στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν αυτό συμβεί το ΜΤΑ θα απολέσει 55 εκατ. € σε σύνολο 80 περ. εκατ. € που είναι κατατεθειμένα στην Τ.Ε. και αυτό θα είναι η πλήρης και απόλυτη κατάργηση του ΜΤΑ με συνακόλουθο την κατάργηση του μερίσματος.

Ως γνωστόν τα χρήματα αυτά προήλθαν κυρίως από τις κρατήσεις (5%) που επιβάλλονται στις αποδοχές των ε.ε. στελεχών από την ημέρα της κατάταξής τους στην ΠΑ μέχρι την αποστρατεία τους. Επίσης από τις επί πλέον κρατήσεις στις αποδοχές των ε.ε. στελεχών για να δοθεί το Βοήθημα ενηλικίωσης στα τέκνα τους.

Αυτό που προγραμματίζεται σε βάρος των διαθεσίμων του ΜΤΑ είναι καταφανώς άδικο και θα πρέπει να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια της επιρροής σας, λόγω της θέσεως σας και του θεσμικού σας ρόλου, προς τις αρμόδιες αρχές και προς την πολιτική ηγεσία, έτσι ώστε με ανάλογα επιχειρήματα να πείσετε για την αποφυγή αυτής της επώδυνης για την ΠΑ ρύθμισης που με πονηρία και παράνομα προωθείται.

Τα χρήματα που θα απολεσθούν είναι οι οικονομίες χιλιάδων ε.ε. στελεχών για πάρα πολλά χρόνια και αν συμβεί το φημολογούμενο, ουδέποτε τα χρήματα αυτά θα αναπληρωθούν, με άμεση συνέπεια το ΜΤΑ να περιέλθει σε αδυναμία πληρωμών σε πολύ σύντομο χρόνο. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΜΤΑ δεν διαθέτει Ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό του και ο ισχυρισμός της Τ.Ε. ότι επένδυσε τα διαθέσιμα του ΜΤΑ σε Ομόλογα δεν της δίνει το νομικό δικαίωμα να προβεί στην αυθαίρετη μείωσή τους κατά το ύψος του επίσημου "κουρέματος-PSI".

Σημειωτέον ότι τα διαθέσιμα του ΜΤΑ δεν θα κινδύνευαν αν ήταν κατατεθειμένα σε άλλη Τράπεζα. Η ζημιά για το ΜΤΑ είναι ήδη τόσο μεγάλη (της τάξεως των 45 περ. εκατ. €) από τον μηδενισμό σχεδόν της αξίας του χαρτοφυλακίου του σε τραπεζικές μετοχές που λόγω του PSI έχασαν το 95% και πλέον της τιμής τους. Επειδή δε στον ισολογισμό του ΜΤΑ οι τραπεζικές μετοχές εμφανίζονται με την τιμή κτήσης τους το ΜΤΑ δεν εμφανίζεται ελλειμματικό, αν όμως οι μετοχές καταγραφούν στον ισολογισμό με τη σημερινή χρηματιστηριακή αποτίμηση, τότε η πραγματική εικόνα θα είναι άκρως απογοητευτική.

Ως άμεση αντίδραση της ΠΑ στην προσπάθεια επιβολής του PSI στα διαθέσιμα του ΜΤΑ, πρέπει αν τελικά δεν αποφευχθεί, να γίνει σε ΜΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση εκ μέρους μας (εννοώ το ΜΤΑ ή την ΠΑ) και ταυτόχρονα να γίνουν οι αναγκαίες προσφυγές στη δικαιοσύνη για το παράνομο της υπόθεσης. Για το σκοπό αυτό επιβάλλεται το ΔΣ του ΜΤΑ να συνεδριάσει άμεσα και να απορρίψει ομοφώνως το προτεινόμενο PSI στα διαθέσιμά του, επ΄αυτού δε αναγκαία είναι η προσωπική σας συνδρομή στο να πεισθούν αναλόγως, για το δίκαιο και το νόμιμο, τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΑ πριν τη συνεδρίαση. Την ίδια πρακτική ακολούθησε νομίζω το ΕΒΕΑ που δημιούργησε και μεγάλο θέμα στα ΜΜΕ, που σημειωτέον τα διαθέσιμά του έιναι της τάξεως των 11 εκατ.€ μόνο.

Για το μεγάλο αυτό θέμα κύριε Αρχηγέ ανησύχησα πριν να γίνουν οι σχετικές συζητήσεις και στις 31-1-12 έστειλα ένα mail "εγρήγορσης" στον Γεν. Δντη ΜΤΑ που θα σας θέσω υπόψη για ενημέρωσή σας.

Ως επιχειρηματολογία θέλω να προσθέσω ότι το ΜΤΑ δεν είναι ένα Επικουρικό Ταμείο με βάση τη νομοθεσία των λοιπών επικουρικών ταμείων (όπου ο εργαζόμενος καταβάλει 3% από τις αποδοχές του και 3% το δημόσιο). ΠΧ οι δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν επικουρικές συντάξεις από δύο ταμεία, το ΜΤΠΥ (Μετ. Ταμείο Πολιτικών Υπαλλ.) και το ΤΕΑΔΥ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημ. Υπαλλήλων), ενώ εμείς έχουμε μόνο το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας που δεν επιχορηγείται άμεσα από τον Π/Υ του κράτους.

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική διευκρίνιση ή άλλη τυχόν συνδρομή.


Με Εκτίμηση

Αθανάσιος Πάσχου
Υποπτέραρχος ε.α.
Οικονομολόγος

ΠΗΓΗ: ON ALETR BETA.   www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ