Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοσίευση αυτή μου φέρνει την σκέψη 35 χρόνια πίσω όπου τότε για την ημέρα αυτή της Ενσωμάτωσης της Δωδεκαννήσου με την μητέρα Ελλάδα  έλαβα μέρος στην παρέλαση ως
Δόκιμος Χωροφύλακας. Μας είχε κάνει εντύπωση σε όλους  ότι ακούστηκαν κάποια ελάχιστα χειροκροτήματα και αυτά ήταν απο τουρίστες παρ΄  ότι παρέλασαν πάνω απο 5 διμοιρίες.
Στήν Ρόδο τότε και την χειμερινή περίδο είμαστε οι καλοί πελάτες στα μαγαζιά των αλλά όμως
δεν υπήρχε ανταπόκριση απο τους ίδιους.
΄Ενα παράπονο
Για δε την ομορφιά της Ρόδου δεν υπάρχουν λόγια, διότι μετά ως τουρίστας που πήγα ήταν πολύ διαφορετικά και με τους καταστηματάρχες  βρήκα μεγάλη ανταπόκριση και εξυπηρέτηση ως πελάτης. 
ΠΗΓΗ : City of Petaloudes.gr

PARELASH MAQHTWN_-Κατά το εορτασμό της 64ης επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου οι παρακάτω εκδηλώσεις :

ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
1. Γενικός σημαιοστολισμός της ογδόης πρωϊνής ώρας της 5ης μέχρι και της δύσης του ήλιου της 8ης Μαρτίου 2012, όλων των δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ, τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων, των οικειών και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι.
2. Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 6ης και 7ης Μαρτίου 2012.
ΏΡΑ 11:00 π.μ. Εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο.
ΏΡΑ 12:00μ.μ. Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, στον ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, στο ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ, στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΖΟΥΛΗ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών.
Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπέυθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται κατά περίπτωση οι κκ η κ. Σταυριά Αναστασία ΚΦΑ, της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκάνησου, ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ΟΥ Γυμνασίου Ρόδου, ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, ο κ. Σαρικάκης Δημήτριος ΚΦΑ της Διέυθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου.
Καταθέσεις επίσης από τους ανάπηρους και τα θύματα πολέμου, τις εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ΕΕΣ Ρόδου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συλλόγους και σωματεία , στο Βωμό της Πατρίδας, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου της Ρόδου.
Οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν ταυτόχρονα σ' όλους τους χώρους στις 12:00 μ.μ..
Ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις
 Ωρα 18:00μ.μ. στη νέα πτέρυγα του Μουσείου Τέχνης και Πολιτισμού ( Νεστορίδειο Μέλαθρον), παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Νομίατρου κ. Παντελή Ευστ. Διακογεωργίου, με θέμα: «Τα Σιάνα της Ρόδου, συμβολή στην ιστορία και στην λαογραφία.» Παρουσίαση Μανόλης Μκρής, Οργάνωση Χ.Ε.Ν. Ρόδου.
 Ωρα 19:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου « Πολιτιστικά Συναπαντήματα Δωδεκανήσων».
Οργάνωση : Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου & Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
 Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.
 Ώρα 10:15 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.
Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 10:10π.μ..
 Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Θωμά Σολδάτο Θεολόγο ΠΕ01, Γυμνασίου Καλυθιών.
 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Βωμό της Πατρίδας.
 11:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του ΕΕΣ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων, «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, των δημοτικών σχολείων, λυκείων, τεχνικών σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου. Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, των πεζοπόρων τμημάτων των Δυνάμεων Εθνοφυλακής και του έφιππου τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου.
Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει ο υπεύθυνη καθηγήτρια της Φυσικής Αγωγής κ. Σταυριά Αναστασία.
Επίσης θα βοηθήσουν οι κ.κ. καθηγητές Φ.Α.: ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ΟΥ Γυμνασίου Ρόδου, ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου, ο κ. Σαρικάκης Δημήτριος ΚΦΑ της Διέυθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεκανήσου.
Κατά τη δοξολογία της Επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει τιμές η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.
 Μετά το τέλος της παρέλασης, ο κος Περιφερειάρχης θα δεχθεί στο Περιφερειακό Μέγαρο τις αρχές και το λαό της Δωδεκανήσου.
 Ώρα 18:00 μ.μ. Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤ



Από το e-mail που μου έστειλαν παρακάτω  
Φίλε που μου στέλνεις θα πρέπει να είναι ποιό έντονα διότι υπάρχει δυσκολία στην ανάγνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ