Ε Λ Λ Α Δ Α

Ε Λ Λ Α Δ Α
Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ρυθμίσεις Οφειλών Μ.Τ.Σ.

AS Templates 
ΠΗΓΗ : Ανωτέρω Σύνδεσμος
     Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΑΣ της 15ης Μαρτίου που σας κοινοποιούμε παρακάτω καθώς και τις εκτιμήσεις αυτής, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα και παραπέμπουν στη βιωσιμότητα του ΜΤΣ.
       Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν το ΔΣ του συνδέσμου συνιστά στους ε.α. και αποστρατευόμενους συμμαθητές να προχωρούν στην αναγνώριση των ετών υπηρεσίας, πλασματικών και μη, (συμπεριλαμβανομένων και της Σχολής) και να εξετάζουν με προσοχή, ατομικά, την δήλωση του επιθυμητού μερίσματος ( ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ )



Η Ανακοίνωση της ΕΑΑΣ:.

Μία προσπάθεια δύο (2) περίπου ετών του Μ.Τ.Σ με την υποβοήθηση και άλλων φορέων, αλλά και την καλή θέληση της σημερινής Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Αμύνης, αλλά και της Στρατιωτικής Ηγεσίας του Γ.Ε.Ε.Θ.Α και Γ.Ε.Σ, είχε αίσιο τέλος και το φως στο τούνελ αρχίζει να φαίνεται. 
Βεβαίως χρειάζονται και άλλες συνεχείς και σύντονες προσπάθειες απάντων των αρμοδίων, για την αύξηση των εσόδων του Μ.Τ.Σ για να διαφύγει τον κίνδυνο σε βάθος χρόνου. 
Φυσικά η δικαία κατανομή του κοινωνικού πόρου είναι άλλος ένας αντικειμενικός στόχος ΑΠΑΝΤΩΝ, και ο συντονισμός των προσπαθειών εκεί πρέπει να τείνει......., διαμαρτυρίες και ενέργειες που δεν κατευθύνονται στην κυρία προσπάθεια μόνο την υλοποίηση του ΑΝΣΚ δεν θα βοηθήσουν.  
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ Εκτιμάται ότι είναι θέμα ημερών η εκταμίευση χρηματικού ποσού για την καταβολή του μερίσματος του 1ου Τριμήνου του 2012. 
Εκτιμάται επίσης ότι μέσα στο 2012 θα καταβληθούν στους δικαιούχους ΒΟΕΑ, βοηθήματα που έχουν υποβληθεί αιτήσεις απο Ιανουάριο 2009 έως Μάιο 2009. 
Ήδη δρομολογήθηκε ποσό για τις αιτήσεις ΒΟΕΑ μηνών Νοε - Δεκ 2008 
Θα καταβληθούν Βοηθήματα Θανάτου που εκκρεμούν, καθώς και θα δοθεί κάποιο ποσό στο ΕΚΟΕΜΣ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου του ΥΕΘΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 
Αθήνα, 15-3-2012 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την υπερψήφιση από το Κοινοβούλιο τροπολογίας για την ρύθμιση των οφειλών του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, υπογραμμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παραμένει σταθερά προσανατολισμένη προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων του Στρατού (ΜΤΣ), του Ναυτικού (ΜΤΝ) και της Αεροπορίας (ΜΤΑ). 
Κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη, διαμόρφωσαν και έφεραν προς ψήφιση τροπολογία για την ρύθμιση των οφειλών του ΜΤΣ, σύμφωνα με την οποία:
(α) είναι πλέον δυνατή η καταβολή από το Υπουργείο Οικονομικών του μερίσματος α΄ τριμήνου 2012 σε όλους τους δικαιούχους σε βάρος του λογαριασμού του Δημοσίου Νο 200 «ΕΔ Συγκέντρωση Εισπράξεων και Πληρωμών», χωρίς προηγούμενη πίστωσή του από το ΜΤΣ. 
(β) ρυθμίζονται οι οφειλές του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών σε βάθος 15ετίας ως εξής

i. i) κατά τα έτη 2013 έως 2015 ποσό 5 εκατ. ΕΥΡΩ ετησίως
i. ii) κατά τα έτη 2016 έως 2020 ποσό 8 εκατ. ΕΥΡΩ ετησίως
i. iii) κατά τα έτη 2021 έως 2025 ποσό 17 εκατ. ΕΥΡΩ ετησίως
i. iv) κατά τα έτη 2026 και 2027 το ½ του εναπομείναντος ποσού ετησίως.

Η εξόφληση πραγματοποιείται με παρακράτηση των ετήσιων ποσών από τις μηνιαίες υπέρ ΜΤΣ εισφορές επί της μισθοδοσίας των εν ενεργεία υπαλλήλων. 
Με την ρύθμιση αυτή, παίρνουν βαθιά ανάσα πάνω από 60 χιλιάδες μερισματούχοι του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ. ΑΣ. , καθώς και περισσότεροι από 80.000 μέτοχοι του Ταμείου. 
Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθεια για την εξυγίανση των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν σταματά μόνον στις ρυθμίσεις των οφειλών του παρελθόντος, αλλά συνεχίζεται με σκοπό την διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος και πάντοτε με προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και των εισφορών των δικαιούχων.
Κυριακή, 18 Μάρτιος 2012 05:46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πολλές φορές τα θέματα να είναι τόσα τα οποία δεν

χωρούν στην σελίδα που βλέπουμε.

΄Οταν βλέπετε το BLOGGER και στην ίδια ημέρα

υπάρχουν μέχρι το τέλος, μπορεί να υπάρχουν και σε

άλλη σελίδα αναρτήσεις " ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Α Ν Α Ρ Τ Η

Σ Ε Ι Σ της ίδιας ημέρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΝΑΥΠΛΙΟ
ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΡΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ